Att maaşları 2024 güncel zam oranları ile birlikte detaylı olarak yazımızda verilecektir. ATT yani acil tıp teknisyeni son dönemlerin en gözde meslek gruplarından birisi arasında yer almakta. Ülkemizin sağlıkta göstermiş olduğu ilerleme, sağlıktaki gelişme ile birlikte açılan sağlık hizmet sunucuları ve yeni hastaneler ile birlikte acil tıp teknisyenlerine olan ihtiyaç da her geçen gün artmakta. Bu yazımızda att nedir ne iş yapar ne kadar maaş alır sorularının cevabını bulabilirsiniz.
ATT nedir?
ATT yani acil tıp teknisyeni acil durum çağrılarını cevaplandırmak, acil durumlarda tıbbi hizmet vermek ve hastaları hastanelere sevk etmekle görevli olan kişilerdir. Başlıca görev ve sorumluluklarını şu şekilde sıralayabiliriz;
- Eğitim esnasında edinilen öğrenilen ve doktor tarafından verilen talimatları izlemek,
- İlaçları oral olarak uygulamak ya da damar yolundan vermek,
- Hastaların nakledilebilmesi adına için stabil hale getirilmesini sağlamak,
- Hastanın sağlıklı taşınabilmesi için ambulansta gerekli önemleri almak ve hastayı emniyetli hale getirmek,
- Acil doğum halinde doğumun gerçekleşmesine yardımcı olmak,
- Acil durumlarda yaranın kapanması ve kanamanın durdurulmasına yardımcı olmak,
- Acil ya da gerekli durumlarda oksijen desteği vermek,
- Hastaların herhangi bir sağlık hizmet sunucusu ya da hastanenin acil servisine aktarılmasını sağlamak,
- Hastanın devri sırasında acil müdahelede yapılan işlemleri raporlamak ve tedavinin devam edeceği birime iletmek,.
Att çalışma şartları nelerdir?
Acil tıp teknisyeni olabilmek için sağlık meslek liselerinin ilgili bölümlerinden ya da ön lisans bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Mezuniyetten sonra Kamuya alımlar KPSS ile yapılmaktadır.
Att çalışma saatleri
Acil serviste hizmet verdiklerinden çalışma sabit bir mesai saatleri bulunmamaktadır. Haftanın 7 günü ve 24 saat hizmet verilmesi gereken bir alan olduğundan vardiya sistemi ile çalışma yapılır. Yani 3 vardiya olacak şekilde genel olarak ayarlanmakta. Vardiyalar 08.00-16.00, 16.00-24.00 ve 24.00-08.00 saatleri arasında olmakta.
Att maaşı ne kadar?
Gelelim asıl konumuz olan acil tıp teknisyeni maaşlarının ne kadar olduğu sorusunun cevabına. Acil tıp teknisyenliği maaşı özel sektör ile devlet arasında farklılık göstermektedir. Kamuda Att maaş hesaplaması 657 Sayılı Kanun ile yapılır ve kademe dereceye göre belirlenir. Özel sektörde ise deneyime göre ve hastane politikasına göre maaşlar belirlenmektedir. Aşağıda ayrı başlıklar halinde att ne kadar maaş alıyor sorusunun cevabı verilecektir.
ATT maaşları özel sektör ve devlette olacak şekilde tabloda ayrı ayrı paylaşılmıştır. Yazının devamında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
ATT Maaşları devlet | 33.000-35.000 TL |
Özelde att maaşları | 18.000-20.000 TL |
ATT Maaşları 4 yıllık | 34.000-36.000 TL |
ATT Maaşları 2 yıllık | 32.000-33.000 TL |
Devlette acil tıp teknisyeni maaşı ne kadar ?
Att kaç para maaş alır sorusunun cevabı kişinin evli olup olmamasına, çocuğu olup olmamasına ve kademe dereceye göre değişir. 2024 yılında güncel zamlarla bekar ve çocuğu olmayan acil tıp teknikeri maaşı net olarak 33.500 TL olacaktır. Tabi Kamu hastanelerinde ayrıca döner sermaye ödemesi de yapıldığından ortalama net att devlet maaşı en düşük 34.000-36.000 TL civarında olmaktadır.
Özelde att ne kadar maaş alır ?
Att özel hastane maaşları kişinin deneyimine ve hastane imkanlarına bağlıdır. Yeni mezunla tecrübeli çalışana ödenen maaşlar aynı olmamaktadır. Özelde att net maaşı yeni mezunlar için ortalama 18.000-20.000 TL arasında değişmektedir. Tecrübelilere ödenen att aylık maaşları ise ortalama 20.000-22.000 TL arasında değişmektedir.
Ambulans hemşiresi maaşı 2024
Konu hakkında cevabı merak edilen diğer soru ise ambulans hemşiresi ne kadar maaş alıyor sorusudur. Att hemşire maaşı 2024 yılı için devlette 34.000-36.000 TL civarındadır. Ambulans hemşiresi maaşları özel sektörde daha düşük tutarlarda ödenebilmektedir. Hemşire maaşları başlıklı içeriğimizden ayrıca güncel hemşire maaşlarına da göz atabilirsiniz.
ATT çalışanları yorumları
Eğer acil tıp teknisyeni olarak çalışıyorsanız değerli yorumlarınız bu bölümü yazmayı düşünen arkadaşlar için yararlı olacaktır. Aşağıda bu meslek çalışanları ile tercih yapmayı düşünenlerin yorumları bulunmaktadır. Siz de ATT/Paramedik maaşları yorumlar ileterek katkıda bulunabilirsiniz.
Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;
- Paramedik Maaşları 2024 & Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?
- Ambulans Şoförü Maaşı 2024 & Nasıl Olunur, Şartları
ATT’lerin belirli bir çalışma günleri yoktur. Genellikle 24 saat çalış 48 saat dinlen mesaisi uygulanmaktadır. Haftalık çalışma süresi 40 saat, aylık ise 60 saat olacak şekilde çalışma süreleri belirlenmektedir.
ATT bölümü mezunları hem devlette hem de özelde, 112 merkezlerinde UMKE’de ve acil tıp hizmeti verilen tüm sağlık hizmeti sunucularında görev almaktadırlar.
Paramedik yani ATT’lerin devlette yıllık izin süreleri 657 Sayılı Kanuna göre belirlenir. Devlette çalışanların izin süresi 1-10 yıl arasında çalışanlar için 20 gün, 10 yıldan fazla olanlar için ise 30 gündür. Özelde ise 1-5 yıl arası çalışanlar için 14 gün, 5-15 yıl arasında çalışanlar için 21 gün, 15 yıldan fazla çalışması olanlar için ise 28 gün olarak uygulanmaktadır.
Paramedik 2 yıllık bir önlisans bölümüdür. 4 yıllık lisans bölümü bulunmamaktadır.
Haftalık çalışma saatleri kanunen 40 saattir. Genellikle 24 saat çalış 48 saat dinlen sistemi uygulanır.
Sorunuzun Cevaplanabilmesi Youtube Kanalımıza Abone olmanız gerekiyor. Abone olmayanların soruları yanıtlanmayacaktır. Abonelik için TIKLAYINIZ.
hacettepe ATT istiyorum sizce nasıl atamaları kolay mı hem de meslek hakkında biraz daha bilgilenmek istiyorum
Merhaba. Araştırmaları kendiniz yapmalısınız. Bu konuda uzman değilim.