Doktor maaşları ne kadar oldu? Doktorluk hem en güzel hem de en zor mesleklerden birisidir. Ülkemizin sağlık alanında kaydettiği gelişmeler ile birlikte doktorlara ve özellikle de kalifiye doktorlara olan ihtiyaç da her geçen gün artmaktadır. Bu yüzden hem bugün hem de gelecekte en çok tercih edilecek meslek grubu olmaya devam edecektir. Bu yazımızda hem devlette hem de özel sektörde doktorluk maaşlarının ne kadar olduğu ve döner sermaye dahil doktor maaşları konusunda bilgi bulabilirsiniz.
Doktorların çalışma saatleri
Doktorların mesai saatleri çalıştıkları servis ya da hastaneye göre farklılık gösterir. Genellikle hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde ve sağlık ocaklarında mesai başlangıç saati 09.00 bitiş ise 16.00 olmaktadır. Acil serviste çalışanlar için gece vardiyası ve dönüşümlü vardiya olacağından bu kişilerin çalışma saatleri 08-16.00, 16.00-00.00 ve 00.01-08.00 saatleri arasında 3 vardiya olacak şekilde ayarlanır.
Doktor maaşı ne kadar 2023
Tıp maaşları özel sektör ve devlette çeşitli kriterlere göre farklılık gösterir. Kamuda doktorların maaşları 657 sayılı devlet memurları kanunu esas alınarak hesaplanır ve her yıl Ocak ile Temmuz aylarında zamlanır. Özel hastane doktor maaşları ise çeşitli kriterlere, tecrübeye göre farklılık gösterir. Şimdi ayrı başlıklar altında doktor ne kadar maaş alır sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.
Kamuda doktorlar ne kadar maaş alır?
Devlette çalışan doktorların maaşları 657 Sayılı Kanun gereği ve Sağlık Hizmetleri Sınıfı esas alınarak hesaplanmaktadır. Ödenecek maaş kademe ve derece, medeni durum ve çocuk sayısına göre farklılık göstermekte.
Unvan | Ortalama |
Uzman doktor | 50.000-60.000 |
Asistan doktor maaşları | 18.000-25.000 TL |
Pratisyen doktor maaşları | 30.000-40.000 TL |
Özelde uzman doktor maaşları | 35.000-40.000 TL |
Yeni doktor maaşları | 18.000-25.000 TL |
Diş doktor maaşları | 25.000-30.000 TL |
Uzman doktor maaşı 2023
Bekar ve çocuksuz bir uzman doktorun devlet hastanesi ya da üniversite hastanesinde net maaşı 2023 yılı itibariyle 50-60 bin TL aylık tutarlara ulaşabilmektedir. Tabi net maaşları bu kadar değildir ancak ilave ödemeler ve son yapılan düzenlemelerden sonra uzman doktorların aylık gelirleri 50-60 bin TL civarına kadar yükselmiştir.
Asistan doktorlar ne kadar kazanıyor ?
Bekar ve çocuğu olmayan asistan doktor maaşı net olarak güncel zam oranları uygulandığında net en düşük 18.000 TL civarındadır. Eş çalışmıyorsa aile yardımları ile beraber ortalama net maaş 20000 TL olacaktır. Döner sermaye ve ek ödemeler ile ortalama net aylık gelirin 25000-30000 TL aralığında olduğunu söyleyebilirim.
Pratisyen doktorların maaşı 2023
Bekar ve çocuksuz pratisyen hekim maaşı net olarak 18.000 TL’dir. Bu maaş eğer pratisyen doktor evli ise, eşi çalışmıyorsa ve çocuk da varsa 20.000 TL civarında olacaktır. Ayrıca döner sermaye ile pratisyen hekim maaşı 30-35 bin TL üzerine çıkmaktadır. Tabi belirtilen bu pratisyen hekim maaşı döner sermayeye göre ortalama olarak belirtilmiştir. Bunun üzerinde aylık alan birçok hekim vardır.
Emekli doktor maaşı 2023
Emekli maaşı da çalışılan unvana göre farklılık gösterecektir. Buna göre ilk defa 2023 yılı itibariyle emekliliğe ayrılacak olanların güncel zamlar esas alınarak emekli maaş tutarları aşağıdaki gibi olacaktır;
- Emekli uzman doktor maaşı: 22.100,00 TL,
- Emekli asistan doktor maaşı: 20.500,00 TL,
- Emekli pratisyen hekim maşı: 20.500,00 TL olacaktır.
Çocuk doktoru maaşı 2023
Çocuk doktoru maaşı devlette 01 Temmuz 23 tarihi itibariyle ortalama olarak 18.000TL’den başlamaktadır. Asistan doktor maaşı devlette daha düşük olurken uzman çocuk doktorları daha yüksek maaş alabilmektedir. Ortalama maaşlar 40-50 bin TL civarındadır.
Özelde doktor maaşları 2023
Özel hastanelerde ya da özel tıp merkezlerinde ödenecek maaşlar tecrübeye, tercih edilebilirliğe ve daha birçok kritere göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden şu kadar maaş verilir demek çok doğru olmamak ile birlikte ortalama 35-40 bin TL aralığında maaş ödemesi yapıldığını söyleyebiliriz.
Aile hekimi doktor maaşları
Aile hekimleri net maaşa ilave olarak her bir hastası için ücret almaktadır. Ayrıca ilave ödemeler de yapılmaktadır. Net maaş, yardımlar ve ilave ödemeler dahil edildiğinde 2023’te bir aile hekiminin ortalama maaşının 35-40 bin TL civarında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Doktorların emeklilik şartları nelerdir ?
Kamu’da çalışan doktorların emeklilik şartları emekli sandığı, özelde çalışanların ssk kapsamında, kendi adına çalışanların ve polikliniği olanların ise şartları bağkur kapsamında hesap edilir. Tüm sigorta kolları esasında şartlara göz atmak, ilk defa prim ödeme tarihinize göre emeklilik şartlarınızı öğrenmek ve hesaplamak için hemen emeklilik tablosu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz ilk prim ödeme tarihinizi ve doğum tarihinizi bize yorum kısmından yazın ne zaman emekli olacağınızı biz hesaplayalım.
Aşağıdaki içerikler ilginizi çekebilir;
Yeni mezun asistan hekim maaşı 2023 yılında başlangıç olarak 18.000 TL nettir. Döner sermaye, ilave ödemeler ile birlikte 25.000-30.000 bin TL civarlarına yükselmektedir.
Tıp öğrencileri son sınıfa kadar herhangi bir gelir elde edemezler. Son sınıfta intörn maaşı alırlar. Mezun olduktan sonra da güncel maaşlar üzerinden ilk maaşlarını almaya başlarlar.
Özel hastanelerde yeni mezunlara devlete nazaran daha düşük maaş ödenmektedir. Özel sektörde çalışan hekimlere ödenen ortalama maaşlar 2023 yılı için güncel olarak 20-25 bin TL civarındadır. Bu yeni mezunlar için geçerlidir. Tecrübeliler 35-40 bin TL üzerinde maaş alabilmektedirler.
Son yapılan düzenlemeler ile aile hekimlerinin ortalama maaşları 35-40 bin TL seviyelerine yükseltilmiştir.
Sorunuzun Cevaplanabilmesi Youtube Kanalımıza Abone olmanız gerekiyor. Abone olmayanların soruları yanıtlanmayacaktır. Abonelik için TIKLAYINIZ.
Genel olarak, asistan göz doktoru en düşük ne kadar maaş alır.Tip bittikten sonra kendi sehrimi tercih edip direkt asistan olabilir miyim uygun puanı aldığım takdirde
Merhaba. Ortalama maaşlar içeriğimizde mevcut göz atabilirsiniz.
Ömer bey merhabalar,
2020 nisan ayında özel bir hastanede pratisyen doktor olarak çalışıyorken emekli oldum.primlerim tavandan yatıyordu.sigorta başlangıcım ise 1989 idi.Şuan 15400 tl emekli maaşı alıyorum.Merak ettiğim bugün emekli olan aynı şartlardaki bir doktor bu almış olduğum maaşımı alır, yada tavandan yatan pirime göre verilecek olan maaş dahamı yüksek olur.Özetle; 5 sene sonra aynı şartlarda emekli olsaydım, malum maaşlar ve pirimler yükseliyor, daha mı avantajlı olacaktım.Selamlarımla..
Merhabalar Hocam. Emekli maaşı ortalama kazanca ve güncelleme katsayılarına göre hesaplanır. 5 sene daha tavandan ödenmeye devam etseydi tabi ki aynı olmazdı maaş. Biraz daha yüksek olurdu. Ancak şöyle bir şey var sizin maaş da her ay Ocak ve Temmuz dönemlerinde artacak. Yani aşağı yukarı aynı hesaba gelecektir.
uzman doktor 1-4 yüm maaşım 4722 tldir.sabit döner maaş değildir