İnternetten Vergi yapılandırma başvurusu adım adım nasıl yapacağımız yazımızda anlatılacaktır. Son vergi yapılandırma paket ile vergi borçları için yeniden yapılandırma başvuruları 2023 Şubat ayı itibariyle alınmaya başlanacak. Başvurular Kanunla belirlenen son tarihe kadar yapılabilecek.
Vergi borcu yapılandırma var mı?
Vergi borcu yapılandırma düzenlemesi 2023/Şubat ayı içinde yürürlüğe girecek.
Yeni vergi affı yasası ile;
- 2022/Aralık dönemi ve öncesi kesinleşen tüm vergi borçlarının gecikme zammı ve faizleri silinecek.
- Trafik cezası borçları ile KYK yani öğrenim kredisi borçları da yapılandırma kapsamına dahil edilecek.
- 2022/aralık dönemi öncesi borçların faizleri silinecek ve borçlar 6,9,12 ve 18 taksitle ödenebilecek.
- Taksit ödemeleri iki ayda bir olacak.
- Ayrıntılar için vergi affı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Vergi yapılandırma başvurusu;
- Elden ya da posta ile bağlı olunan vergi dairesine,
- İnteraktif vergi dairesi üzerinden online yapılabilecek.
- İnteraktif vergi dairesi üzerinden internetten trafik cezası yapılandırma ve internetten öğrenim kredisi yapılandırma işlemleri de yapılabilecek.
Vergi yapılandırma internetten başvuru nasıl yapılır ?
İnteraktif vergi dairesi üzerinden yapılandırma başvurusu için aşağıdaki aşamaları takip ediniz;
- Öncelikle buradan interaktif vergi dairesi ana sayfasına giriş yapın ⇒ interaktif vergi dairesi girişi.
- Ana sayfada E-devlet ile giriş seçeneğini kullanarak sisteme giriş yapın.
- İnternet vergi dairesine giriş yaptıktan sonra sırasıyla ana sayfada en altta yer alan YAPILANDIRMA İŞLEMLERİ menüsünde …. Sayılı Yasa Kapsamında Tecil İşlemleri- …. Başvuru Formu seçeneklerini takip edin.
- Başvuru sayfasında Ödeme Şekli Yazıyla** (Küçük harf kullanınız) kısmına kaç taksitle ödemek istiyorsanız bunu yazı ile belirtin. Örneğin 6 taksitle ödemek istiyorum yazabilirsiniz.
- Ödeme Şekli kısmında da yazıyla yazdığınız şekilde işaretleme yapın. Yani Peşin ya da 6,9,12 ya da 18 taksit seçeneklerinden birisini seçin.
- Eğer aynı borçlar için devam eden yapılandırmanız varsa “…..sayılı Kanunun ilgili maddesi kapsamında ödemeleri devam eden borçlarımın….. sayılı Kanunun ilgili maddesi kapsamında yapılandırılmasını talep ediyorum. ” kutucuğunu işaretleyin. Yoksa boş bırakın. Eğer önceki yapılandırmayı düzenli ödüyorsanız ve bozulmasını istemiyorsanız kutucuğu yine boş bırakın.
- “Bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla yargı kararı ile kesinleştiği halde tarafıma tebligatı yapılmayan veya bu Kanunun yayımlandığı tarihten başvuru süresinin son gününe kadar tarafıma tebligatı yapılan Vergi Mahkemesi/Bölge İdare Mahkemesi/Danıştay Kararına Göre Vergi/Ceza İhbarnamesine konu borçlarımın vade tarihinin bu Kanunun yayım tarihi olacağını kabul ediyorum.” kısmındaki kutucuğu işaretlemenizi öneririm.
- “Açıklamaları okudum, kabul ediyorum.” kutucuğunu işaretledikten ve TAMAM dedikten sonra başvuru tamamlanmış olacaktır.
- Başvurudan sonra …… Başvurularım kısmından başvuru sürecini takip edebilirsiniz.
Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;
Vergi borçları için yapılandırma başvurularınızı e-devletten ya da interaktif vergi dairesi üzerinden online olarak yapabilirsiniz.
SGK prim borçları için e-devlette SGK bölümünde ilgili yapılandırma başvuru ekranından başvurularınızı yapabilirsiniz. Vergi borçlarınız için ise interaktif vergi dairesi üzerinden online başvurabilirsiniz.
Yeniden yapılandırılan vergi ve SGK borçlarında yapılandırma taksitlerinden bir takvim yılında ikiden fazlası ödenmezse yapılandırma iptal olur.
Elden ya da başvuru formu ile posta ile ve ya e-devlet ya da interaktif vergi dairesi üzerinden yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.
Sorunuzun Cevaplanabilmesi Youtube Kanalımıza Abone olmanız gerekiyor. Abone olmayanların soruları yanıtlanmayacaktır. Abonelik için TIKLAYINIZ.
Hocam kyk borcu için başvurumı yaptım fakat ödeme planım gözükmüyor ne kadar sürede oluşması gerekiyor. Soçlar ne zaman açıklanır yani
Merhaba. Vergi dairesi yapılandırmanızı yapacak ondan sonra görülür sistemde. Yoğunluğa bağlı süre değişiyor.
yapılandırma borcumuz üzerinden oluyor değilmi faiz eklenmiyor yani
Merhaba. Peşin ödemede ana para buna ilave olarak %10 Yi-Üfe. Taksitli ödemede ise taksit farkı ve Yi-Üfe. Gecikme zammı ve faiz alınmıyor.