Matematik Öğretmeni Maaşı 2024’te de en çok araştırılan maaşlar arasında yer almakta. Matematik öğretmen maaşları Kamuda, özel sektörde ve dershanelerde deneyime, çalışma süresine, kadrolu ve ya sözleşmeli olmasına göre farklılık gösterir. Yazımızda matematik öğretmenleri ne kadar maaş alıyor sorusunun cevabını ayrıntılı olarak bulabilirsiniz.
Matematik öğretmenliği maaşları 2024
Matematik öğretmenleri maaşı çeşitli faktörlere göre farklılık gösterir. Bu yüzden matematik öğretmeni ne kadar maaş alır sorusunun cevabı;
- Kamuda kadrolu çalışan ilköğretim matematik öğretmenliği maaşları ve lise matematik öğretmeni maaşı,
- Yine kamuda kadrolu çalışan ilköğretim matematik öğretmeni maaşı ve lise matematik öğretmenlerinin maaşı,
- Ücretli çalışanlar ve özelde görev alanların maaşları aşağıda ayrı başlıklar halinde verilecektir.
Matematik Öğretmeni maaş hesaplama tablosunda 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle güncel maaşlar paylaşılmıştır. Ayrıca yazımızın devamında ayrı başlıklar halinde de ayrıntılı olarak bilgi bulabilirsiniz.
Kamuda net maaş ( Ek ders hariç) | 34.431,00 TL |
Matematik öğretmeni maaşı Ek ders dahil | 42.000-44.000 TL |
ilköğretim matematik maaşları | 34.431,00-36.000 TL |
Lise matematik öğretmenliği | 34.431,00-36.000 TL |
Kadrolu matematik öğretmeni | 34.431,00-36.000 TL |
İlköğretim matematik öğretmenliği maaşı 2024
Kadrolu olarak Kamuda çalışan ilköğretim matematik maaşları 9 Derece ve 1. kademedeki devlet memurları için 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle net olarak 34.431,00 TL olacaktır. Tabi verilen bu ortaokul matematik öğretmeni maaşı görevde yeni olan kademesi derece kademesi 9/1 olan bekar öğretmen için geçerlidir. Belirtilmiş olan ilkokul matematik öğretmeni maaşı ek ders hariç alınabilecek net ve en düşük maaştır. Minimum ek ders ücreti ile birlikte alınabilecek maaş tutarı 42.000-44.000 TL üzerine çıkmaktadır. Sözleşmeli başlayacak olan ortaokul matematik öğretmenliği maaşı güncel tutarları aşağıda verilecektir.
Lise matematik öğretmenliği maaşı 2024
Lise matematik öğretmenliği maaşları ilkokul matematik öğretmenliği maaş tutarlarına göre bir tık daha yüksek olmakta. Nedeni ise hem daha fazla derse giriyor olmaları, ek dersler ve tabi ki hafta sonu kursları. Bekar ve çocuksuz lise mat öğretmeni maaşı 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle en düşük 34.431,00 TL olarak ödenecektir. Belirtilen bu mat öğretmen maaşı 9 derece 1 inci kademede olan öğretmen için geçerlidir. Eğitim döneminde ek dersler ve hafta sonu kursları ile beraber 42.000-44.000 TL üzerinde maaş alabilmektedirler.
Kadrolu matematik öğretmeni maaşı ne kadar?
Yukarıda belirtilen ilköğretim mat öğretmenliği maaşları ve lise matematik öğretmen maaşı tutarları kadrolu öğretmenler için geçerli olan maaş tutarlarıdır. Bildiğiniz gibi artık Kamuya öğretmen alımları sözleşmeli olarak yapılmakta. Bu yüzden sözleşmeli matematik öğretmeni ne kadar maaş alıyor sorusunun cevabı da çok merak ediliyor.
Sözleşmeli matematik öğretmeni maaşları ne kadar?
Sözleşmeli ve yeni atanan matematik öğretmeni maaşı da kadrolu öğretmen maaşlarına yakın olmaktadır. İlk defa sözleşmeli olarak göreve başlayan matematik hocası maaşı 01 Temmuz 2024 tarihi itibariyle net olarak en düşük 34.431,00 TL olarak ödenmektedir. Eğitim dönemi içerisinde ek dersler ile birlikte sözleşmeli matematik öğretmeni maaşı da 28.000-30.000 TL üzerine çıkabilmektedir.
Ücretli matematik öğretmeni maaşı ne kadar?
Ücretli öğretmenler ek ders karşılığı ücret alırlar ve ne yazık ki aldıkları aylık maaş tutarı kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenin neredeyse yarısı kadar olmakta. Ay içerisinde girilen ders saati ve güncel ek ders tutarlarına göre alabileceğiniz maaşı hesaplamak için ücretli öğretmen maaş hesaplama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Özelde Matematik öğretmen maaşı 2024
Kamuda alınan maaşları verdik peki özelde matematik öğretmenleri ne kadar maaş alır? Özelde tecrübe önemlidir. Eğitim merkezlerinde ya da özel okullarda çalışan öğretmenler şayet işlerinde iyiyse kamuda alınan maaşın 2-3 katına kadar alabilmekteler. Zira özelde maaşın ya da özel derslerin ücretleri cazibe yarattığından bu kişiler pek Kamuda çalışmayı tercih etmemekte. Ortalama maaşlar ve aylık gelir değişkenlik gösterse de 17.500 TL’den aşağı olmamakta.
Dershane matematik öğretmeni maaşları
Dershanelerde matematik hocaları maaşı dershaneden dershaneye farklılık göstermektedir. Ayrıca net tutarlar belirtmek de zordur. Zira farklı maaşlar ödenmektedir. 2024 için en düşük 17.500 TL’den başlayan aylık maaşlar 25-30 bine kadar çıkabilmektedir.
Üniversite matematik öğretmeni maaşı
Üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışanlara ve matematik derslerine girenlere 2024 yılı için ödenen net maaşlar ortalama 40.000-42.000 TL civarında olmaktadır.
Kolejde matematik öğretmeni maaşı
Kolejde matematik öğretmeni maaşı çalışılan koleje ve öğretmenin tecrübesine göre farklılık gösterir. Ortalama olarak 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren kolejde çalışan öğretmenlerin maaşları başlangıç olarak 17.500 TL civarındadır. Ortalama ise 18.000-20.000 TL aralığında aylık ödenmektedir.
İlk defa göreve başlayan öğretmenlerin emeklilik şartları nelerdir?
İlk defa 01 Ekim 2008 tarihi ve ya sonrasında göreve başlayan öğretmenlerin emekli sandığı kapsamında emekli olabilmeleri için erkek ise 60 yaş, kadın ise 58 yaş şartı ve 25 yıllık hizmet yani 9000 günle emeklilik hakkı bulunmaktadır. Tabi bu şartlar 31 Aralık 2035 tarihine kadar 25 yıllık süreyi tamamlayanlar için geçerlidir. Sonrasında tamamlayanlar emeklilik için kademeli geçişe tabii olacaklardır. Ayrıntılar ve emeklilik hesaplaması yapmak için Malulen Emeklilik Şartları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İlköğretim matematik öğretmenliği lisans olarak eğitim veren 4 yıllık bir bölümdür.
Lise matematik öğretmeni olabilmek için Matematik öğretmenliği bölümünü bitirmeniz gerekmektedir.
Sorunuzun Cevaplanabilmesi Youtube Kanalımıza Abone olmanız gerekiyor. Abone olmayanların soruları yanıtlanmayacaktır. Abonelik için TIKLAYINIZ.
Tekrar merhaba..
“657 Sayılı Kanun gereği görevden ayrılırken usule uygun ayrıldıysanız Kurum talep halinde sizi almak zorunda” demişsiniz.Benim niyetim istifa edip ayrıldığım aynı okula dönmek değil zaten..Yıllar sonra başka bir ilde başka bir okula vali yetkisiyle yeniden atanmak..
Anladım Tuncay BEY. O konu hakkında net bilgi sahibi değilim ne yazık ki.
Merhaba Ömer Bey,
2013’de istifa ederek bıraktığım kadrolu öğretmenliğe açıktan atanarak yeniden dönmek istiyorum ve bu şekilde dönmek isteyen binlerce öğretmen arkadaşın da olduğunu biliyorum,fakat MEB 2016’den beri bu şekildeki alımları her nedense durdurdu.Oysa 17.04.2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 8.ve 11.maddeleri 1.fıkralarının hükümleri gereği bu hakkımız kanunen halen mevcut.Ve 2017’de açıktan atama yetkisini MEB valiliklere verdi..Hem sesimizi duyurmak ,hem de ne şekilde,nereye başvuruda bulunursak sonuç alacağımızı öğrenmek istedim..Teşekkürler..
Merhaba. 657 Sayılı Kanun gereği görevden ayrılırken usule uygun ayrıldıysanız Kurum talep halinde sizi almak zorunda. Öncelikle MEB’e talepte bulunun. Ret gelirse dava açın.