Yurtdışı Emeklilik Hesaplama Tablosu 2024 & EYT ile Güncel

Yurtdışı emeklilik hesaplama tablosu. Yurtdışı emeklilik şartları ve yurtdışı borçlanma için ödenecek günlük en düşük ve en yüksek tutarlar brüt asgari ücrete göre hesaplanmakta. Borçlanma için ödenecek tutar talep tarihinde geçerli olan borçlanma tutarları esas alınarak yapılmakta. Bildiğiniz gibi 2019 yılında borçlanma ile emeklilik işlemlerinde çok önemli değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklik ile yurtdışı borçlanma tutarları yükseltildi ve emeklilik biraz daha zorlaştırıldı diyebiliriz.

Ama merak etmeyin biz size yazımızın devamında hem nasıl erken emekli olabileceğiniz hem de borçlanma yaparak nasıl yüksek emekli maaşı alabileceğiniz hakkında tüyolar vereceğiz. Kafanıza takılan tüm sorularınızı, emeklilik şartlarınızı ve yurt dışı emeklilik günlük kaç para gibi yurtdışı borçlanma emeklilik hakkındaki sorularınızı yorum kısmından sorabilirsiniz. Yazımızın devamında şartlar, başvuruda izlenecek yol, emeklilik günlük kaç lira, yurtdışı borçlanması yapanlar ne kadar maaş alır gibi sorularınızın da cevabını bulabilirsiniz.

Yurtdışı emeklilik şartları nelerdir?

Bu kapsamda yurtdışında çalışanların Türkiye’de emekli olması, emeklilik başvurusu yapabilmesi için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Yurtdışı borçlanma şartları aşağıdaki gibidir;

  • Türk vatandaşı olmak. Türk vatandaşlığından çıktıysanız Türk vatandaşlığında geçen çalışma sürelerini ve ev hanımlığı sürelerini borçlanabilirsiniz. Mavi kartlılar için de aynı durum geçerli.
  • Türkiye ile Sosyal Güvenlik sözleşmesi olan ülkelerden birisinde ikamet ediyor ya da çalışıyor olmanız,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’na yurtdışı emeklilik borçlanması başvurusu için istenen belgeler ve yurtdışı emeklilik başvuru formu ile başvurmanız gerekiyor.
  • 2019 yılında yapılan son güncelleme ile artık Türkiye’de son çalışmaya bakılmadan sadece bağkur kapsamında borçlanma yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Öncesinde başvuru yapanlar ve ödeyenler için haklar saklı kalacaktır.

Türkiye’de ya da bulunduğunuz ülkedeki sigorta başlangıç tarihinize göre Türkiye’de Sgk yurtdışı emeklilikte size gerekli olan prim gün sayısı ve yaş şartını hesaplamak ve için hemen yurtdışı emeklilik yaş tablosu başlıklı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yurtdışı ev hanımı emeklilik şartları 2024

Türkiye ile sosyal güvenlik sözleşmesi imzalamış anlaşmalı ülkelerde resmi olarak ikamet eden ya da çalışan kadınlar ikamet ya da çalışma sürelerini Türkiye’de borçlanarak emeklilik hakkı elde edebilmekte. Emeklilik şartları Türkiye ya da yabancı ülkedeki ilk prim ödeme tarihine göre ve yurtdışı emeklilik hesaplama tablosuna göre hesap edilir ve farklılık gösterir. Eğer borçlanma yapmayı düşünüyorsanız yurtdışından emeklilik şartlarınızı öğrenmek için bize hem Türkiye’de hem de bulunduğunuz ülkede ilk prim ödeme tarihlerinizi, toplam hizmet sürenizi ve doğum tarihinizi yorum kısmından yazın sizin için hesaplama yapalım.

Yurtdışı emeklilik tablosu

Eğer Türkiye’de hiç çalışmanız yoksa;

  • Borçlanma ile başlangıç tarihiniz 08.09.1999-30.04.2008 tarihleri arasına çekilirse bağkurdan 5400 gün 62 yaş ile ya da 9000 gün 60 yaş ile emekli olabilirsiniz.
  • Borçlanma yaptığınızda başlangıç tarihiniz 01.05.2008 tarihi ve ya sonrası olursa 60 yaş 9000 gün ya da 63 yaş 5400 günle emekli olabilirsiniz.
  • Borçlanma ile birlikte giriş tarihi 08.09.1999 tarihinden önceye çekilirse erkekler için 9000 gün, kadınlar için ise 7200 gün şartını sağlayan yaşa takılmadan emekli olabilmekte.

Yurtdışı borçlanma 3600 gün 2024

Sgk emeklilik yurtdışı borçlanma yaparak Türkiye’de ssk kapsamında 3600 günden emekli olabilirsiniz.  Yurtdışı borçlanma 3600 gün emeklilik hakkı kapsamında hem daha az prim ödemiş olursunuz hem de alınacak emekli maaşı yüksek olur. 3600 günden emeklilik için Türkiye’de 08.09.1999 tarihinden önce ssk kapsamında ya da başka bir sigorta kolu kapsamında giriş olması gerekiyor. Ayrıca yine 3600 günün ssk kapsamında tamamlanması gerekiyor.

Bu kapsamda emekli olunacak yaş ise 3600 günün ve 15 yılın tamamlandığı tarihe göre farklılık göstermekte. 3600 günü ve 15 yılı tamamladığınız tarihe göre emeklilik tablosundan yaş şartınıza göz atmak ve alacağınız ortalama emekli maaşını hesaplamak için 3600 günden emekli maaşı ne kadar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sgk yurtdışı borçlanma başvurusu nasıl yapılır ?

Yurtdışı sgk borçlanma başvurunuzu Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapmanız gerekiyor. Ssk borçlanması için başvurunuzu Türkiye’de kaydınız varsa kaydınızın bağlı olduğu SGK’ya, yoksa herhangi bir SGK’ya yapabilirsiniz.

Ssk yurtdışı emeklilik başvurusu için istenen başlıca belgeler ise şunlardır;

  • Yurtdışı emeklilik borçlanması başvuru formu. ( indir).
  • Yurt dışı borçlanma beyan ve taahhütname belgesi ( indir).
  • Ev hanımı sürelerini borçlanacaksanız belediye ya da benzeri resmi kurumdan aldığınız ikametgah belgesi,
  • Çalışma süreleri ve işsizlik maaşı süreleri için onaylı hizmet belgesi,
  • Kimlik fotokopiniz.
  • Başvuru için avukatlara, danışmanlara para vermenize gerek yok. Başvuruyu nasıl yapacağınızı biz adım adım ve ücretsiz olarak anlattık. Başvuru işlemi ve Başvuruda istenen tüm belgeler, gerekli evraklar için hemen  yurtdışı borçlanma başvuru formu nasıl doldurulur sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yurtdışı borçlanma günlük ne kadar 2024

Gelelim SGK yurtdışı borçlanması günlük ne kadar sorusunun cevabına.  Yurtdışı emeklilik günlük borçlanma miktarı asgari ücrete göre hesaplandığından her yıl 01 Ocak’tan itibaren artar ve 31 Aralık tarihine kadar geçerli tutarlar üzerinden borçlanma yapılır.  Brüt asgari ücret üzerinden yapılan yurtdışı emeklilik hesaplamasına göre tutarlar talep tarihine göre aşağıdaki gibi olacaktır.

Talep TarihiGünlük en düşük borçlanma tutarı
31.12.2023 tarihine kadar201,20 TL
01 Ocak 2024-31 Aralık 2024 arası300,00 TL
  • 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren yurtdışı borçlanma talebinde bulunacaklar için günlük en düşük borçlanma tutarı ise 300,00 TL olacaktır.

Yurtdışı çalışma SGK borçlanması ödeme süresi nedir?

Borçlanma başvurusu yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tebligat gönderilir. Gelen tebligatta borç döküm cetveli yer alır. Bu tebliğ alındıktan sonra çıkarılan borcun en geç 3 ay içerisinde peşin olarak ödenmesi gerekmektedir.

Yurtdışı borçlanma tutarı taksitle ödenir mi?

Borçlanma tutarının tebliğ tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde peşin olarak ödenmesi gerekmektedir. 3 ay içerisinde peşin olarak ödenmediğinde işlem iptal edilmekte ve yeniden başvuru yapıldığında başvuru tarihindeki hükümler üzerinden hesaplama ve işlemler yapılmaktadır. Yurtdışı borçlanmanın taksitle ödenmesi mümkün değildir. Borçlanma için kredi de verilmemektedir. Kendi imkanlarınız ile belirtilen tarihe kadar başvuruyu yapmanız gerekmektedir.

Yurtdışı borçlanma takip nasıl yapılır?

Takip edebileceğiniz online bir uygulama bulunmuyor. Ancak e devlet sisteminden Aylık bilgisi seçeneğinden emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığını ya da borçlanma ile başvuru yaptığınız sürelerin ödeme sağladıktan sonra SGK hizmet cetvelinize aktarılıp aktarılmadığı konusunda sorgulama yapabilirsiniz. Evrak başvurunuzun son durumunu SGK evrak takip sisteminden izleyebilirsiniz. SGK evrak sorgulamasını T.C. numaranız ve e-devlet şifrenizle buradan yapabilirsiniz ⇒ yurtdışı borçlanma SGK evrak takibi.

Sgk emeklilik sorgulama yurtdışı nasıl yapılır ?

Eğer evrak takibi yapmak istiyorsanız yukarıda verilen bağlantıdan evrağınızı takip edebilirsiniz. Emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığını öğrenmek, ne kadar ve ne zaman alabileceğiniz hakkında bilgi edinmek için ise E-devletten sorgulama yapabilirsiniz. E devlette Sosyal Güvenlik Kurumu kısmında;

  • 4b aylık bilgisi bölümünden bağkur emekli maaşı sorgulaması,
  • 4a aylık bilgisi kısmında ise SSK emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.

Yurtdışı emekli maaşı ne kadar 2024

Aslında yurtdışı borçlanma emekli maaşı ne kadar sorusunun cevabı herkes için aynı değildir ve herkes için tek bir emekli maaşı yoktur. Yurtdışı borçlanma ile alabileceğiniz emekli maaşı birçok kritere göre farklılık gösterebilir. Bunlar hizmet borçlanması yapacağınız süreler, Türkiye’de çalışma varsa bu çalışmaların geçtiği süreler, borçlanma tutarının tabandan mı ya da yüksekten mi yapmanıza göre farklılık gösterebilmekte.  Taban tutarlardan borçlanma yapmanız ve Türkiye’de çalışma varsa bu çalışmaların da asgariden ödenmiş olması koşulu ile yurtdışı borçlanma yapmanız halinde alabileceğiniz ortalama 2024 emekli maaşları aşağıdaki gibi olacaktır;

Hizmetlerin/Borçlanmanın geçtiği tarihOrtalama emekli maaşı
Tamamı 2000 öncesi ise10.000-12.000 TL
2008 ve 2000 öncesi eşit ise10.000-11.000 TL
2008 sonrası ise 10.000 TL

5400 günden emeklilik maaşı yurtdışı 2024

Bildiğiniz üzere artık Türkiye’de çalışma olsa da olmasa da son ödenen sigorta koluna bakılmadan borçlanma işlemi artık bağkur yani 4/b kapsamında yapılmaktadır. 2019 Ağustos ayından önce borçlanma başvurusu yaparak ödeyenler için bu geçerli değildir. Ancak sonrasında başvurduysanız ve toplam hizmet içerisinde bağkur fazla olacaksa bağkurdan 5400 günden kısmi aylık, 9000 günden ise normal emeklilik hakkı elde edersiniz.

  • Bağkur yurtdışı emeklilik hesaplamasına göre 5400 gün borçlanma yaparak emekli olacaklara 2024 yılında bağlanacak en düşük maaş 10.000,00 TL,
  • Yurtdışı emeklilik tablosuna göre 9000 gün borçlanma yapacaklara ise yine en düşük 5500-6000 TL maaş bağlanacaktır.
  • Belirtilen bu bağkur emeklilik yurtdışı maaşları borçlanma işlemlerini asgariden yani tabandan yapanlar için geçerlidir.

Yurtdışı borçlanması anlaşmalı ülkeler hangileridir ?

Yurtdışı borçlanması konusunda Sgk anlaşmalı ülkeler tablosu aşağıdaki gibidir. Uzun vade-Evet olan ülkeler borçlanma hakkınızın olduğu ülkelerdir.

yurtdışı borçlanma anlaşmalı ülkeler

Yurtdışı borçlanması için kredi veren bankalar 2024

Yurtdışı borçlanması banka kredisi ile de ödenebilmektedir. Yurt dışı hizmet borçlanması sebebi ile kredi tahsis eden yurtdışı borçlanma anlaşmalı bankalar dönem dönem farklılık gösterebilmektedir. Bu kapsamda bağlanan emekli aylığının kredi borcuna bağlanması suretiyle bankalar kredi tahsis edebilmekte. Fakat anlaşmalı bankaları belirtmek zor. Çünkü bu sürekli değişmekte. Siz bunu kendiniz internetten araştırarak ya da bankalar ile görüşmek suretiyle konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yurtdışı emeklilik son haberler 2024

Güncel olarak emeklilik şartları, borçlanma tutarları ve alınacak ortalama emekli maaşı yukarıdaki gibidir. Borçlanma hakkındaki son dakika gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Yurtdışı emeklilik yeni genelge 2024

Bildiğiniz gibi yurtdışı borçlanması yaparak Türkiye’de emekli olanların bulundukları ülkede sigortalı çalışmaları yasak. Çalışmaları ve bunun tespiti durumunda Türkiye’de bağlanan emekli maaşları kesilmekte. Ancak yurtdışı emeklilik çalışma izni ile ilgili Kanuni düzenleme yapıldı ve emekliye yurtdışı çalışma izni çıktı .

Artık anlaşmalı ülkelerde minijob yani küçük iş olarak nitelendirilen kısa süreli işlerde çalışanların Türkiye’deki aylıkları kesilmeyecek. Kanun resmi gazetede yayımlandı. Sgk minijob genelgesinden sonra uygulama hükümleri de netleşti olacak.  Sayfamızdan yurtdışı emeklilik minijob 2024 son durum ve gelişmelerden haberdar olmak için sayfamızı takip edebilirsiniz.

Yurtdışı emeklilik minijob 2024

Son yapılan düzenlemelerle yurtdışı borçlanması ile Türkiye’de emekli olanlar artık yurtdışında anlaşmalı ülkelerde minnijob yani kısa süreli işlerde çalışabilmekte. Özellikle Almanya ve diğer ülkeleri de kapsayan bu yeni düzenleme ile birlikte Türkiye’de borçlanma ile aylık bağlanmış olanlar artık bulundukları ülkede minijob yapsalar bile maaşları kesilmeyecek.

Hem yurtdışı hem Türkiye’de emeklilik aynı anda mümkün mü?

Sosyal Güvenlik sözleşmeli ülkeler ile ikili anlaşmalar gereği bu mümkün. Bulunduğu ülke mevzuatına göre yaşlılık aylığı için gerekli şartları sağlayarak kendilerine aylık bağlanan kişiler Türkiye’den de emekli olabilir. Ancak malulen ya da erken emekli olanlar için durum farklıdır. Bunlar bazı istisnalar dışında normal aylığa dönene kadar Türkiye’den emekli olma hakkına sahip değillerdir.

Yurtdışı emeklilik yaşı

Yurtdışı borçlanma ile Türkiye’de emekli olunabilecek yaş anlaşmalı ülke ya da Türkiye’deki ilk defa prim ödenen tarih ile borçlanma tarihlerine göre değişir. Sabit bir yaş yoktur.

Emeklilik borçlanması hesaplama

İçeriğimizin üst bölümünde yurtdışı borçlanması ne kadar kısmında günlük borçlanma tutarları hakkında bilgi verdim. Borçlanmanız gereken gün sayısı ile günlük borçlanma tutarını çarparak ne kadar ödeme yapmanız gerekeceği hakkında hesaplama yapabilirsiniz.

Yurt dışı emeklilik nasıl hesaplanır?

Anlaşmalı ülkelerde geçen çalışma ve 1 yıla kadar işsizlik süreleri, ev hanımları için ilave olarak ikamet süreleri borçlanılarak Türkiye’de hizmetten sayılır. Bu hizmetler yeterli ise Türkiye’de emeklilik hesaplaması yapılarak maaş bağlanır.

Yurtdışı borçlanması SSK başlangıcı sayılır mı?

18 ülkede geçen hizmetlerin borçlanılması durumunda ilgili ülkedeki ilk başlangıç tarihi Türkiye’de emeklilik başlangıç tarihi olarak kabul edilmektedir. Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda gibi ülkeler işe girişi Türkiye’de sayılan başlıca ülkelerdir.

Yurtdışı hizmet borçlanması nedir?

Yurtdışındaki çalışma, 1 yıla kadar olan işsizlik süreleri ile ikamet sürelerinin borçlanılarak Türkiye’de SGK hizmetinden saydırılması işlemine yurtdışı hizmet borçlanması adı verilmektedir.

Yurtdışı borçlanması yapanlar tekrar çalışabilir mi?

Yurtdışı borçlanması ile emekli olanlar Türkiye’de SGDP kapsamında çalışabilir. Ancak yurtdışında anlaşmalı ülkelerde minijob olarak tanımlanan işler haricindeki işlerde çalışamazlar. Bu durumda maaşları kesilir.

4.3/5 - (28 {oy})
Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
“Yurtdışı Emeklilik Hesaplama Tablosu 2024 & EYT ile Güncel” üzerine 1.069 yorum
  1. Merhaba,

    Balıkesir SGKdan Mayıs 2022 de yurtdışı (İngiltere) borçlanması (3665 gün) yaparak emekli oldum. Fakat maaşım düşük bağlanmasından sonra öğrendim beni. Yurtdışı borçlanmam 2010 yılı ve sonrası için yapılmış fakan İngiltere elçiliğinden aldığım belgede 1994 yılından bu yana çalıştığım yazmakta. Ama Balıkesir SGK benim borçlanmamı 2010 yılından sonrasına yapmış bu yüzden bağlanan emekli maaşım düşük.
    Yurtdışından borçlandığım 3665 günü 2000 yılı ve öncesine kayıt ettirmek istiyorum. Bu mümkünmü,

    Yanıtla
  2. İyi günler Meriç bey,
    Ben 01.01.1962 doğumluyum. Almanya’ya gelişim 1999. Dil ögrenme vs ancak 2002 iş hayatına başladım. Almanya da 2002 yılından 2018 yılına kadar iş yerim vardı. Almanya Ticaret Odasına kayıtlıyım.
    Emeklilik işlemleri için başvurda bulundum. Yaptığımız yazışmalar sonucu SGK bu hakımın olduğu söyledi. 2017 yılında 3600 gün için talep edilen 68.256.00 YTL yatırdım.Para yatırma işleminden sonra 60 yaşını bitirdigimde emekli olacağım söylendi. 60 yaşına girdiğim için Şubat 2022 emeklilik dilekçemi verdim. Bana verilen cevaba 4500 güne tamamlarsam ancak emekli olabilir. Sorum şu, kanunen hangi şarta tabiyim? Ne zaman emekli olabilirim?
    Selamla,saygılar
    Temel Erdoğan

    Yanıtla
    • Merhaba. Eğer başlangıç tarihi 2002 ise maalesef 3600 gün değil 4500 gün. Ayrıca 25 yıllık sigortalılık süresi şartı da var. 4500 gün de yetmiyor tek başına.

      Yanıtla
  3. İyi günler Ömer Bey,

    1959 Doğumluyum, Emekli Sandığı kapsamında, 1977 ve 1993 tarihleri arasında 5534 gün hizmetim bulunmaktadır.

    1986 itibariyle benim yüksek lisans derecem var; geçen sene de (2021) doktora çalışmamı tamamladım.

    ABD’de yaşıyorum ve 1994’ten beri burada çalışıyorum. ABD’den tam hakla emekli olabilmek için üç-beş sene kadar daha çalışacağım.

    Benim SGK kurallarından anladığım kadarı ile, 6l yaşını doldurmuş ve 15 yıl hizmeti olan bir kişiye (İştirakçi: 39/c kapsamında) aylık bağlanır.
    Yine benim anladığıma göre, 15 yıl hizmet süremin tamamı yurtiçinde ve 2008 öncesinde olduğu için, yurtdışında çalışmaya devam etmem halinde Türkiye’deki emekli aylığım kesilmez.

    SORU: Şayet ben hizmet suresini 25 yıla tamamlamak için 10 yıl kadar borçlansam ve hemen ödeyip emekli olsam:
    A) Borçlanmak statümü değiştirir mi? Borçlanma sebebiyle, yurt dışında çalışmaya devam etmem bir problem teşkil eder ve aylığımın kesilmesine neden olur mu?
    B) Borçlanmadan emekli olmam durumunda emekli maaşımın eksik olacağını biliyorum. Borçlanmak ve 25 yıl üzerinden emekli olmak emekli maaşını ne kadar arttırabilecek?

    Açıklamalarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Merhaba.
      1-Borçlanmayı bağkurdan yapmanız gerekir. Bu durum emeklilik statünüzü değiştirir.
      2-Bana kalırsa gerek yok. Mevcut gün sayısından emekli olmak daha mantıklı. Arada çok maaş farkı yok zaten. 10 yıl için borçlanma tutarı 270.000 TL ediyor. 40 yılda aradaki fark anca amorti eder :).

      Yanıtla
  4. Selamlar meric bey ben fransadayim turkiyede 07/06/1982 ilk ise giris tarihim .1965 dogumluyum.381 is gunu gorunuyor .Benim merak ettigim 2002 dogumlu ikiz cocuklarim var.Onlari bir cocukmu sayiyorlar.Kac gun olarak veriliyor .Toplam kac gun olmali ne kadar para odemeliyim.Tesekkurler

    Yanıtla
    • Merhaba. İkiz çocuklar doğum borçlanmasında 1 çocuk olarak kabul edilir. Doğum sonrasında prim ödenmeyen 24 aylık süreyi borçlanabilirsiniz. Siz bağkurdan 5400 gün ve 56 yaş ile emekli olabilirsiniz. SSK’dan borçlanma hakkınız yok.

      Yanıtla
  5. Merhaba Meriç bey
    Ben 1970 doğumlu ev hanımıyım Almanya’da yaşıyorum ,4 çocuk büyüttüm ve Türkiye’den emekli olmak istiyorum,ne kadar borçlanmam (Euro) ne zaman emekli olabilirim.
    Slm Ayşe

    Yanıtla
  6. Merhaba
    1968 dogumluyum ilk ise giris tarihim 10.11.1986. 1986-2001/01 arasi 2100 gun hizmetim var. Sonra yurtdisina ciks yaptim o gunden beri yurtdisindayim. Turkiyeden emekli olma imkanlari nedir , ne kadar odeme yapilmais lazim ,
    Anlasmali bir ulkedeyim , Turkiyeden emeklilik olunca buradaki haklar ile ilgil bir degisiklik oluyormu ? En alt ve en ust duzeyden odeme ne kadar yapilmasi lazim.
    Cok tesekkurler.

    Yanıtla
    • Merhaba. Türkiye’de bağkurdan 5400 gün ve 58 yaş şartı ile emekli olabilirsiniz. Kalan günleri yazımızda belirtilen günlük borçlanma tutarları esas alınarak borçlanmanız gerekir. türkiye’den emekli olunca oradaki haklarınızı olduğunuz ülke mevzuatı kapsamında değerlendirmeniz gerekir. Bunu bilemem. 2022 yılı için günlük en düşük borçlanma tutarı 75 TL.

      Yanıtla
      • SSK ile bagkur farkli degilmi? Ben SSK sigortali olarak baslamistim. Fark nedir? bildigim kadariyla benimle ayni donemde baslayan kisiler 49 yasinda emeklilik hakki aldilar.
        tesekkur ederim

        Yanıtla
        • 2019 yılında yasa değişti Ali BEY. Artık SSK’dan borçlanma yapılamıyor. Son çalışmaya bakılmadan bağkurdan borçlanma yapılıyor. Bağkurdan emeklilik için gerekli en az gün sayısı da maalesef 5400 gün. Ha Türkiye’ye gelerek sigortalı çalışırsınız ve 3600 güne tamamlarsınız o zaman SSK’dan 3600 gün ve 60 yaşla da emeklilik hakkınız olur.

          Yanıtla
  7. Merhaba, 1977 dogumluyum. SSK girisim 10 ekim 1994. SSK odemelerinin cogunlugu 2001-2018 yillari arasinda. E-devlete gore 51 yasinda 20 yil sigortalilik suresi ve 5750 prim gun sayisi ile emekli olabiliyorum. Suanda 20 yil sigortalilik surem tamamlanmis fakat 588 pirim gun sayisi eksik gorunuyor. Bu eksik pirim gunlerimi yurtdisi borclanma (taban birimi) ile mi yoksa Turkiye’de bir firmada asgari ucretle calisarak tamamladigimda daha yuksek maas alirim? Yahutta 588 gunun 120 gununu bir sirkette calisarak geri kalanini yurtdisi borclanma yuksek primden borclanarak kapatmak mi daha mantikli olur? Tesekkurler

    Yanıtla
      • Yurt disi borclanmayi 2000-2001 yillari arasinda veya 2018 yilindan sonrasina yapabilirim.
        Kalan 588 gunu yurtdisi borclanma yaparak mi ? (Bu durumda emekli olma yasim degisir mi? )
        Turkiye’de bir firmada asgari ucretle calisarak mi ?
        yoksa Turkiye’de istege bagli emekli olarak kendim odeyerek tamamlamak mi daha mantikli olur?

        Yanıtla
        • Borçlanma yapacaksanız 2008 Ekim ayından önceki süreleri borçlanın. Borçlanma daha mantıklı gibi duruyor eğer 2008 öncesini borçlanabilecekseniz. Ne kadar yüksekten öderseniz ortalama kazancınızı o kadar olumlu yönde etkiler.

          Yanıtla
  8. Merhaba Ömer bey, bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Ben 1979 doğumluyum, 18 yaşından beri almanyadayım,almanyada ilk sogorta başlangıcım 2001 yılında oldu. 2 çocuğum var ve üniversite, işsizlik,7 ay fulltime, daha önce ve sonrasında parttime çalışmışlıklarım var, bundan sonra sağlık sebeplerim yüzünden çalışmayı düşünmüyorum. Almanyada cüzi bir emeklilik alabilirim, ama Türkiyede de hem çocuk hemde biraz çalışmış olmamla emekli olabilirmiyim?Türkiyede hiç sigorta başlangıcım yok, benim durumumda borçlanma ile emekli olabilirmiyim, ne kadar öderim ve kaç yaşında emekli olabilirim? Şimdiden çok teşekkür ederim, cevabınızı bekliyorum.

    Yanıtla
    • Merhaba. Türkiye’de bağkurdan emekli olabilirsiniz. 2001 başlangıcına göre 5400 gün 60 yaş ya da 9000 gün 58 yaş şartları ile emeklilik hakkınız var. Günlük borçlanma tutarı 2022 yılı için 75,06 TL. Bu durumda en düşük ödemeniz gereken tutar 405 bin TL.

      Yanıtla
  9. Merhaba,
    1969 dogumluyum,1990 SSK girisim var 10 gun pirim odemem var,
    1998 dan beri yuert disinda yasiyorum nasil ve ne zaman emekli olabilirim
    Saygilarimla

    Yanıtla
  10. Merhaba,
    1960 doğumluyum ve 2017 yılında 3600 gün üzerinden yurtdışı borçlanmamı ödedim. Tüm borçlanma günleri 2000 öncesine denkgeliyor. Türkiye’de sgk girişi için ise 2000’den sonra 8 günlük bir çalışmam oldu. 2023 yılında emekliliğimi başlatmak istiyorum. EDevlet teki bilgilere göre ancak 5400 gün borçlanmamın gerekliliğini görmekteyim. Açıklamanızı sabırsızlıkla bekliyorum. 3600 gün üzerinden nasıl emekli olabilirim.
    Saygı ve selamlar
    Ziya Yavuz

    Yanıtla
    • Merhaba. SSK kapsamında borçlandıysanız 3600 günle emekli olursunuz. E-devlete bakmayın. Yanlış hesaplayabiliyor. Borçlanma süreleri 2000’den önce ise yüksek emekli maaşı alırsınız.

      Yanıtla
  11. slm
    1970 dogumluyum,1988 SSK girisim var 256 gun pirim odemem var,
    1990 dan beri yuert disinda calisiyorum nasil emekli olabiliri m
    Saygilarimla

    Yanıtla
    • Merhaba. Emekli olabilmeniz için borçlanma ile birlikte en az 5400 güne tamamlamanız gerekiyor. Ayrıca 58 yaşı da tamamlamalısınız. SSK’dan borçlanamazsınız. Bağkurdan borçlanmanız gerekiyor.

      Yanıtla
  12. Merhaba Omer bey.Yazınız için tşk ler çok açıklayıca bir yazı.Size sorum olacak.Ben 1970 doğumluyum.26.04.2024 te emekli olacam. ve 2024 nisan ayına kadar eksik gün sayım yaklaşık 500 gün.Benım 2019-2020 yılları arası 550 gun yurt dışı çaışmam var.Bugunlerde turkıyede çalışıyorum sigortam ödeniyor.

    Emekli olduğumda emekli maaşımın yüksek olması için yurt dışı borçlanmasımı yapsam daha doğru olur yoksa Türkiyede yapılan sigortamı daha etkili olur.Bugünlerde sigortaya günlük prim olarak net 350 TL ödeniyor yani asgari ücretin iki katı(net maaşım 10 bin).Cok tşkler.

    Yanıtla
    • Merhaba. Teşekkür ederim. Eğer yurtdışı borçlanması yapacağınız süre 2008/10 öncesi ise sigortalı çalışmaktan daha olumlu yansır.2008/10 sonrası ise sigortalı çalışarak tamamlamak daha mantıklı olacaktır.

      Yanıtla
  13. Merhaba Ömer Bey, 1975 doğumluyum ve SGK girişim 1997. Türkiye’de 6500 günüm var ve bu yıl itibaren EYTli oldum. 2019 yılından itibaren Almanya’da yaşıyor ve çalışıyorum. EYT kanunu çıkarsa Türkiye’den emekli maaşı bağlanır mı. Yurt dışı borçlanması yapmayacağım ama Almanya’da çalışmaya devam edeceğim. Bilgi ve Cevap için şimdiden Teşekkür ederim. Saygılarımla, Baris Alkir

    Yanıtla
  14. Slm 1975 doğumluyum ilk sigortası girişim 2002 Türkiye’dende 2015 de sigorta girişim var kaç yaşında emekli olabilirim

    Yanıtla
  15. Merhaba, ben ocak 1965 dogumluyum..
    85/86 de üniversiteyi bitirip almanyaya geldim..
    Hem üniversite hem tatillerde ögrenci islerinde calistim..1995 de sigortali ise girdim .
    2000 yilinda Anne oldum..o zamandan beri ev hanimiyim..
    2019 da yazin türkiyede ise girdim..her yaz 4-5 ay orda kalip çalisacaktim..anlasamadik ve ayrildim..4 gün ssk mi ödemisler..
    Nasil , kac liraya emekli olup, kac tl aylik alabilirim?

    Yanıtla
  16. Cevabınız için teşekkürler Ömer bey. Son çalışmam emekli sandığı degil son 7 yil SSK olarak çalıştım. 10 yıl emekli sandığı primim var. Ssk primlerini emekli sandığına aktarıp oradan emekli olamam mümkün mü ? Simdi yurtdisindayim prim ve yilim doldu yaşı bekliyorum.

    Yanıtla
    • Rica ederim. Bir önceki sorunuzdan sanki emekli sandığı fazla gibi geldi bana. Eğer son 7 yıllık hizmetin 3,5 yıldan fazlası ssk ise emekli sandığından emekli olamazsınız maalesef.

      Yanıtla
  17. Selamlar
    Ben yurt disinda yasiyorum. 1986-88 arasi Turkiyede sigortali calistim sonra Ingiltereye yerlestim. Yasim 58. Turkiyede nasil emekli olabilirim. Nasil arastirabilirim? Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler

    Yanıtla
  18. Merhaba Ömer Bey
    15.06.1964 dogumlu Türkiyedeki 1987 yilindaki 24 günlük prim gününe 1984-1985 yillari arasinda 18 aylik(540 Gün) askerlik borclanmasi yapmam durumunda kalan 4836 günü yurtdisi Borclanmasi yaparak toplam 24+540+4836 =5400 gün den 58 yasinda emekli olabilirmiyim.Emeklilik maasi hakkinda tahmini bir rakam verebilirmisiniz.
    iyi calismalar dilgiyle

    Yanıtla
    • Merhaba tekrar. Evet 5400 gün ile 58 yaşında emekli olabilirsiniz. Maaş 2500 TL civarında olur. Ancak bulunduğunuz ülkedeki sigortalılık durumu da önemli. Çalışmıyor ya da adınıza prim ödenmiyor olması gerekiyor.

      Yanıtla
  19. Ömer Bey merhabalar,
    öncelikle verdiginiz aydinlatici bilgiler icin cok tesekkürler.

    Ben 06.11.1995 tarihinde Türkiye´de SGK´li olarak calismaya basladim, yaklasik 2250 gün 4a´li olarak calismisligim var. 2002 senesinden beri Almanya´da yasiyorum, ve yazinizda bahsettiginiz gibi Sgk emeklilik yurtdışı borçlanma yaparak Türkiye’de ssk kapsamında 3600 günden emekli olmak istiyorum.

    – 2019´da degisen yasayla yurt disindan borclanarak emekli olacaklarin Bagkur´dan emekli olmalari sarti bu durumda ortadan kalkmis oluyor di mi?
    – Kalan günlerimi tavandan borclanarak alabilecegim emekli maasini yükseltme sansim olabilir mi?
    – SGK sayfasinda 55 yasinda emekli olabilecegim yaziyor, 3600 günden emekli olmak istersem de bu yas 55 olarak kalacaktir di mi?

    Verdiginiz yanitlar icin simdiden cok tesekkürler
    Metin

    Yanıtla
    • Merhaba.
      1- 2019’da değişen yasa sizi de kapsıyor. 2250 gün borçlanmanız SSK’da saklı o tamam. Ama kalan günleri SSK’dan borçlanamazsınız bağkurdan borçlanabilirsiniz.
      2-Tavandan borçlanırsanız ortalama kazanç yükselir e tabi alabileceğiniz emekli maaşı da.
      3- SGK sayfası sanırım yanlış hesapladı. 3600 günü henüz tamamlamamışsınız. 2014’ten sonra tamamlayanlar için yaş şartı 60.
      Size tavsiyem şu. Eğer Türkiye’de askerlik yaptıysanız önce askerlik sürelerinin tamamını borçlanın. Bu borçlanma SSK kapsamında yapılır. Sonra kalan günleri bağkurdan borçlanın. Bağkurdan borçlanacağınız gün sayısı 1260 günü geçmesin.

      Yanıtla
  20. Merhaba
    Emekliliğe bir yılın altında süresi kalmış EYT lilerdenim. Yurtdışı çalışmalarımı ödeyerek emekli maaşımı artırmam mümkün müdür. Kolaylıklar diliyorum.

    Yanıtla
    • Bu durumda Türkiye’de maalesef ssk kapsamında borçlanma yapamazsınız. Türkiye’de bağkurdan borçlanma yapabilirsiniz ve dolayısıyla bağkurdan emekli olabilirsiniz. Emekli olabilmeniz için en az 5400 günü tamamlamanız gerekiyor.

      Yanıtla
  21. Merhaba Ömer Bey

    01.04.1987 tarihinde SSK kapsaminda 24 Gün sigorta primi ödemem bulunmaktadir.15.06.1964 Dogumlu olup 1984-1985 yillari arasinda 18 ay askerlik hizmetim var.1987 yilindan itibaren Almanya da ikamet etmekte olup 15.01.1989-31.01.2019 tarihleri arasinda prim ödemem var. 01.02.2019 yilindan bu yana Almanya da malulen emekliyim.
    Türkiye dende yurtdisi borclanmasi yaparak emekli olmak istiyorum
    08.09.1999 Tarihinden önce sigorta baslangicindan dolayi 3600 Günden kac yasinda yada SGK kapsaminda emekli olmam mümkünmü yada hangi sartlarda ve nasil emekli olabilirim.
    Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

    Iyi calismalar Dilegiyle

    Yanıtla
    • Merhaba. Türkiye’deki ssk günleri hariç yurtdışı borçlanması yapıp ödediniz mi ? Borçlanma yapıp ödediyseniz ne zaman yaptınız ve tam olarak kaç günlük ödediniz ?

      Yanıtla
  22. Ben mavi kartım var ve 1994 de Almanya da giriş yaptım. Doğum tarih temmuz 1977. Ne kadar ödeme gerekir, ne yapmalıyım evraklar da ve ne zaman emekli olabilirim? Selamlar saygılar İnan Altuntaş

    Yanıtla
    • Merhaba. Mavi kartı ne zaman aldınız tam olarak ? Türkiye’de sigorta başlangıcınız ya da borçlanmanız var mı ? Aynı soruları eşiniz için de cevaplamanızı istiyorum.

      Yanıtla
  23. Merhabalar ömer bey
    Ben 1973 doğumluyum almanya sigorta başlangıcım 1992 türkiyeden borclanmam sadece bağkurdanmı olur yada ssk borçlanması için bi formül varmıdır ve kaç yaşında emekli olurum bi ara bakmıştım emekli olma yaşı 53 gösteriyordu bu dogrumudur

    Yanıtla
    • Merhaba. Türkiye’de ssk kapsamında borçlanma yapmanın maalesef şu an için bir formülü yok. Bağkurdan 5400 günle kısmi emekli olursunuz ve yaş şartınız 58 olur. Normal emeklilik için ise 9000 günü tamamlamanız gerekiyor. Onda da dediğiniz gibi 52-53 civarı yaş şartına tabiisiniz.

      Yanıtla
  24. Merhaba,
    01-09-1969 dogumluyum 1990 yilindan beri Hollanda”da yasiyorum. Turkiyede sigorta baslangicim yok. Turkiyede borclanma yoluyla emekli olmak istiyorum. 5400 is gunu mu yoksa 9000 is gunu mu prim oedemem gerekli ve ne kadar odemem gerekli ve kac yasinda emekli maasi alirim

    Tesekkurler,
    Mustafa

    Yanıtla
  25. merhaba omer bey ,
    kafam karisti okudugumuda anliyamaz oldum gozlerim agridi . beni aydilatirsaniz sevinirim
    1970 dogumluyum sigorta girisim 28 haziran 1993 1500 gunum var skk 4a
    17 senedir yurt disindayim kanada yasiyorum bu bilgiler dogrutusunda
    ne zaman emekli olurum
    ne kadar ucret odemem gerekiyor (endusuk tabandan )
    emekli olursam ne kadar ucret alirim
    tesekkur ederim

    Yanıtla
  26. Ömer bey merhaba
    1968 doğumluyum 1991-1994 Türkiyeden 1400 gün bağkur ödemem var.30 senedir almanyada yaşıyoru.3600 gün üzerinden Türkşyeden emekli olma şansım varmı.Varsa şayet3600-1400=2200 gün ödeyerek emekli olabilirmiyim

    Yanıtla
    • Merhaba. Kalan süreleri SSK’dan borçlanamazsınız. Bu nedenle borçlanma ile Türkiye’de ssk kapsamında 3600 günle emekli olma hakkınız yok maalesef. Borçlanma ile bağkurdan 5400 günle emekli olabilirsiniz. Bunda da tamamlamanız gereken yaş şartı 58.

      Yanıtla
    • Merhaba Ömer Bey, ben 12.10.74 doğumluyum. 1992 yılının 9.ayında sigorta başlangıcım var.2008 yılının 6ayına kadar çalıştım 1500 iş günüm var fakat Halk Eğitim ve Milli Eğitimde çalıştığım için yarım yattı. 2009 Şubat ayında Almanya ya evlenerek geldim ve hala eşimin yanında çalışıyor gözüküyorum. Ne kadar yatırıp kaç yaşında emekli olabilirim, birde ne kadar aylık bağlanır. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

      Yanıtla
      • Merhaba. Kalan süreyi ne yazık ki SSKdan borçlanma hakkınız bulunmamakta. Borçlanma ile emeklilik için en az 5400 gün borçlanmanız gerekiyor. Bu durumda 58 yaşında emekli olabilirsiniz ve emeklilik kapsamı bağkur olur.

        Yanıtla
      • Slm ben Nermin 2016 da SSK borçlanması yapıp ödedim Fransa’dayim ve şu an çalışmıyorum sadece minimum 500 avro alıyorum.faturalari bu ödeyince 100 avro ile çok geçim sıkıntısı yasiyorum ve 44 yaşında emeklilik yaşım ve bugün yas54 ve hiç maaş almadım bu durumda maaş bahlatyirzbilir miyim hangi brlge istiyorlar ve doldurmam gereken form nedir? Çok mersi

        Yanıtla
  27. Yilmaz

    iyi gunler!

    Sigorta baslangicim 1989, turkiyede calistigim sure 550 gun
    Yurt disi borclanma ile odedigim prim miktari 3.330 gun
    toplam yatirdigim prim miktari 3.880 gun.
    dogum tarihim 1971

    Daha fazla prim yatirmadan 3600 gunden 58 yasimda emekli olmayi dusunuyordum.

    1 – EYT kanunu 3600 gun kuralinida kapsarmi, EYT kanunu cikarsa emekli olabilmek icin yine 58 yasi beklemem gerekiyormu yoksa 50 yasimda emekli olabilirmiyim?

    2 – normal sartlarda (1971 dogumlu ve 1989 sigorta baslangici) emekli olabilmek icin 5450 gun prim odemem gerekiyordu, EYT cikarsa yine 5.450 gun yatirmam gerekiyormu yoksa 5.000 gun yeterli olacakmi?

    Simdiden tesekkur ederim

    Yanıtla
    • Merhaba.
      1- Borçlanma tutarını tam olarak ne zaman yatırdınız ? 24.03.2014 tarihi ve sonrasında yatırdıysanız 58 yaş değil 60 yaşa tabiisiniz.
      2-EYT hakkında henüz elimizde bir taslak yok. Bu nedenle yorum yapamam.

      Yanıtla
      • Merhabalar 5.1.1965 dogumluyum.ssk öncesi 2 cocugum var.1996 ssk girisim 1200 prim günüm var.17 mayis 2019da evlenerek Almanyadayim.emekli olmak icin nasil bi yol takip edebilirim.dogumlarim sayilirmi Tesekkurler

        Yanıtla
        • Merhaba. Sigortadan önce doğan çocuklar için borçlanma yapılamıyor. Türkiye’de SSK’dan emeklilik için en az 3600 gün, bağkurdan emeklilik için ise en az 5400 günü tamamlamanız gerekmektedir.

          Yanıtla
  28. Merhaba Ömer Bey, yengem için bir soru sormak istiyorum: kendisi, 1955 Türkiye doğumlu, Fransa’ya 2019’da geldi kocasının yanına. Hiç çalışmışlığı yok ne Türkiye’de ne Fransa’da. Sadece ev hanımı. Onun Türkiye’de emekli olma şansı var mı? Şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla
    • Merhaba. Şu durumda görünmüyor maalesef. En az 15 yıllık hizmet gerekir emekli olabilmesi için. Fransa’da resmi ev hanımlığı ikamet sürelerini borçlanma hakkı var ama o da 2019’dan beri varmış. Bu da emekli olmasına yetmiyor.

      Yanıtla
  29. Merhaba ben Zeynep
    Almanyada kaliyorum Mavi kartliyim
    Almanyada 01.10.1985 tarihinden itibaren calisiyorum Su an Almanyada süreli Malulen emekliyim
    Türkiyede 4a Yurtdısı Hizmet borclanmasi yaptim ise giris tarihi 01.10.1985 den itibaren 4a 1800 gün ve ödedim.
    benim sorum söyle. Dogum tarihim 15.05.1967 yasima göre 5075 güne tamamlayinca hemen emekli olabiliyorum diye biliyorum. burada eksigim 3275 gün. ödedigim 1800 gün ile toplam 5075 gün yapiyor dogrumu?
    birde biraz daha beklesem bi 1800 günde yatirsam 56 yasimda 3600 günden emekli olabilirmiyim
    beni aydinlatirsaniz sevinirim
    hayirli isler

    Yanıtla
    • Merhaba. Kalan günleri SSK’dan borçlanma hakkınız yok. Düzenleme kalktı maalesef. Bağkurdan borçlanmanız gerekiyor. Bağkurdan da en az 5400 gün borçlanmanız lazım. Ayrıca borçlanacağınız sürelerde Türk vatandaşı olma şartı da aranıyor.

      Yanıtla
      • Merhaba Ömer bey.
        70 doğumlu yum.900 gün yurt dışı borçlanması yaptım 92 yılında.ilk giriş 88 halen çalışmakta yım yurt dışında.bu durum da nasıl ne zaman emekli olabilirim?kolay gelsin.

        Yanıtla
        • Merhaba esim 50 yasinda.ise giris tarihi 2000 yilinin 7. Ayinda basladi.200 gün prim sayisi var ve ondan sonra yurt disinda 12 senedir resmi olarak calisiyor .kac gün borclanmasi ve kac yasinda emekli olabilir? Ve hangi kurumdan emekli olabilir?

          Yanıtla
  30. merhaba benim sorum 1975 sigorta baslangicim var türkiyeden, 1982 denberidir fransada sigortalıyım ogrenmek istedigim 3600 gun borclanma yaparak turkiden emekli olabilirmiyim sartlar nelerdir simdiden tesekkur ederim.

    Yanıtla
  31. İyi akşamlar õmer bey.benim akrabam Amerikan vatandaşı.sürekli gidip geliyor.Türkiyeden 2011 senesinden sigorta girişi varmış.Amerikadan yeni geldi .oradan gelirken konsoloslukta belge almış bunu SSK ya ver demişler.ssk ya gitmiş kendisine aydınlatıcı bir bilgi vermemişler.Amerikadada çalışmışlıgı var.1961 doğumlu.burdan nasıl emekli olabilir.3600 günú var.şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla
    • Merhaba. Amerika’daki çalışma sürelerini Türkiye’de borçlanabiliyor mu net bilmiyorum açıkçası. Çünkü Amerika sosyal güvenlik sözleşmeli ülkeler arasında yer almıyor. Türkiye’de zaten 3600 günden emekli olma hakkı yok. En az 5400 gün şartını sağlaması gerekiyor.

      Yanıtla
  32. Merhaba Ömer Bey,
    Çok güzel ve açıklayacı bir yazı olmuş. Elinize sağlık. Benim de bir sorum var buna ek olarak.
    Şu an prim gün ve hizmet yılım doldu; 4A olarak emeklilik için yaşı bekliyorum. 08.1997-04.1998 tarihleri arasında yaklaşık 8 ay Türkmenistan’da çalıştım. SGK’ya primim yatmadı. Emekli maaş tutarımı artırmak için 8 aylık dönem için yurtdışı borçlanma yapmak istiyorum. Burada borçlanma tutarı için optimum bir değer var mıdır? Tabandan yapmakla tavandan yapmak emekli maaşı açısından ne kadar farkeder? Tabandan yapılırsa maaşa etkisi için yaklaşık bir değer yada oran tahmini verebilir misiniz? Bunun simülasyonunun SGK’dan yaptırabiliyor muyuz?

    Yanıtla
    • Merhaba. Bence hizmete ihtiyacınız yoksa hiç gerek yok. Ama illa yapacaksanız bir oran belirtmek zor. Taban ile tavan arasında 7,5 katlık fark var. Taban günlük borçlanma tutarı 44 TL civarında iken tavan ise 330 TL civarında. Ne kadar yüksek öderseniz ortalama kazancınızı o kadar olumlu etkileyecektir.

      Yanıtla
      • Teşekkürler Ömer Bey. Peki tabandan yatırmanın ortalama geri dönüş süresi gibi bir bilgi var mı acaba? Mesela 44 TL x 240 gün = 10.560 TL borçlandığımızda bu tutarı kaç ayda emekli maaşına ek fayda ile geri alabiliyoruz gibi bir bilgi.

        Yanıtla
        • Rica ederim. Kaç ayda diye bir durum yok. Borçlanma yaptığınızda zaten ilgili dönemlerin hizmeti olarak yansır. Zaten tabandan yapacaksanız çok şey değişmeyecek. İhtiyaç yoksa yapmamanızı öneririm. Boşuna 10560 TL ödemenin bir anlamı yok.

          Yanıtla
  33. iyi günler,
    ismim
    Fatma Abay
    Dogum tarihim 17.10.1973
    09.04.2011 yilinda 7000 gün Bagkur yurt disi borclanmasi yatirdim.Kalan 254 günü 10.04.2013 yilinda yatirmisim.
    bu sene emekli müracati yapmak icin gittim daha 2 seneniz var dediler.
    Benim hesabima göre bu sene emekli olmam gerekiyor.
    yurtdisi borclanmalarinda son ödenen tarihe göre emeklilik yasi belirleniyor dediler.
    Ama benim borclanma dökümümde 17.10.1991 ile 17.12.2011 tarihleri arasi borclanildi yaziyor.
    Sorum ben bu senemi yoksa seneyemi emekli olabilirim.
    Tesekkürler.

    Yanıtla
    • Merhaba. Bağkurda sanırım borçlanma tarihinden geriye götürülüyor. Çalıştığınız ülkedeki giriş esas alınmıyor bildiğim kadarıyla. Ödemeyi tam olarak hangi tarihte yapmıştınız ?

      Yanıtla
      • Merhabalar, 31.03.1998 SSK girişli yim ve SSK da toplam 4437 gün ve bagkur ise yurtdisi çalıştigim zaman 19.12.2008 de açıldı ve 1 yıl. Kadar surdu. Halen yurtdisinda çalışıyorum ama şirket ortaklığı sebebiyle otomatik bagkurlu olmuşum. O daSon 1-1.5 yıldır bagkur ödüyorum. Bagkur tarafında da 1003 günüm görünüyor ve halen aktif. Edevletten baktığımda toplam 5440 gün prim günüm görünüyor ve SSK için 460 gün daha prim odeyerek 5900 günle emekli olabileceğim yazılı. Bagkur tarafında ise 5400 gün ve 15 yıl şartıni tamamladığım için sadece 68 yaşı beklediğim veya gene bagkurlu 9000 gün prime tamamlayarak 57 yaşta emekli olabileceğim görünüyor. Sormak istediğim bu koşullar altında edevletten gördüğüm bilgiler doğru mudur? Yani 3 farklı emeklilik şartı taşıyor muyum? Eğer öyleyse en avantajlı olanı hangisidir? Ve bunun için ne yapmam lazım?

        Yanıtla
        • Merhaba. Sskdan 57 yaş 5900 gün ile emekli olursunuz. Bağkurdan 5400 gün 58 yaş ile emekli olma hakkınız var. Ancak bağkurda 3.5 yıldan fazla prim ödememeniz gerekiyor. Aksi halde emeklilik şartları bağkura geçer.

          Yanıtla
  34. Merhabalar, ben Murat, Eylül 1974 Almanya doğumluyum 1991 de Almanya’da sigorta girişim var velakin orada çalışma sürem çok kısa 2 senedir, sonra Avustralya’ya taşındım ve 14 senelik sigortalı çalışmam da orada var, son 4 senedir, (1045) prim günü Türkiye’de 4a SSK kapsamında çalışıyorum, ne zaman ve hangi şartlarda emekli olabilirim ? Şimdiden emeğiniz için teşekkürler, saygılar.

    Yanıtla
      • Iyi aksamlar ben haziran i969 dogumluyum Türk vatandasiyim ise baslangic tarihim 1987 su ana kadar ara vermeden devamli calistim son 4 aydir issizim 2 cocugum var Türkiyede calismisligim ve sigorta kaydim yok bu sartlarda ne zaman emekli olabilirim kac gün üzerinden ve ne kadar ödemem gerekir. tesekkür ederim.

        Yanıtla
          • Merhaba Ömer Bey
            1981 doğumluyum 18.07.1997 yılında sigortaya ilk girişim var. 2007 yılına kadar Türkiye’de çalışmışlığım 2300 günüm var ve kasım 2007 den bu zamana kadar da Almanya’da aralıksız sigortalı çalışıyorum benim sorum emeklilik için kaç günlük bir borçlanma yapmam gerekiyor ve yaklaşık ne kadar maaş alırım
            Teşekkür ediyorum iyi çalışmalar

          • Merhaba. 3600 günden emekli olma hakkınız var. Kalanı bağkurdan borçlanabilirsiniz. Bu durumda 60 yaşında emekli olursunuz. Emekli maaşı bugün şartlarında ortalama 2000-2200 TL civarında.

        • 1959 doğumluyum 1989 dan 1997 yılları arasında avusturyada bulundum 4.5 sigortalı çalıştım ne zaman ve ne kadar emekli alabilirim teşekkürler

          Yanıtla
    • Merhaba ben 22.02 1977 dogumluyum
      01.10.1995 ilk sigorta girisim almanyada. 2 cocugum var.
      31 07 2019 yurtdisi emeklilik basvurusu yaptim.pandemiden dolayi evrak hazirlayamadim.
      Daha sonra 3 ay uzatilmis lakin benim haberim olmamisti .
      Su durumda 2022 d3 basvurmus olsam kac yasinda emekli olurum ne kadar ödemem lazim yurtdisi emeklilik icin tesekkür ederim.

      Yanıtla
      • Merhaba. Eğer önceki başvurunuz işleme alınmayacaksa yeni başvuruda borçlanma bağkurdan yapılacak. Bağkurdan emekli olabilmeniz için 5400 gün borçlanmanız gerekiyor en az. Emeklilik yaşınız da 56 olacak. Yürürlükteki mevzuata göre sskdan borçlanma hakkınız yok maalesef.

        Yanıtla
  35. Merhaba, 1981 yılı doğumluyum. Şuan yurtdışında çalışıyorum. 18.04.2008 yılı sgk girişli olarak toplamda 4500 civarı prim ödemem var. Yurtdışı borçlanma için haklarım nasıl olacaktır acaba ?

    Yanıtla
    • Merhaba. Kadriye hanım yurtdışı borçlanma şartları, usüller ve detaylar yazımızda verilmiştir. Dilerseniz okuyun kafanıza takılanları ben cevaplandırayım.

      Yanıtla
  36. Selam,1976,1977,1978,1980 ,yıllarında Sosyal sigortalı olarak çalıştım.15 ,08,1976 sigorta girişim var. Toplam 228 gün. 01.07.2021 den itibaren Almanyadan emekli oldum. Türkiye,den 3600 gün üzerinden SGK emeklisi olabilirmiyim? Ne kadar emekli maaşı alabilirim. 04,06,1958 doğumluyum Mavikart nüfus kartım var. Beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum, Teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Merhaba. Türkiye’de maalesef mevcut durumda SSK kapsamında borçlanma yapma hakkınız bulunmamakta. Bağkurdan borçlanabilirsiniz. Bağkurdan emeklilik için de en az 5400 gün borçlanma yapmanız gerekmektedir.

      Yanıtla
      • Teşekkür ederim,fakat bu sayfada okuduğuma göre yurtdişi emeklilik 1999 dan önce sigortali olanlarin 3600 gün üzerinden emekli oluna bildiğini yaziyor.

        Yanıtla
        • 3600 günden emeklilik SSK kapsamında mümkün ancak kalan hizmet süresini SSK kapsamında tamamlamanız kaydı ile. Borçlanmayı yapamıyorsunuz Hüseyin bey maalesef.

          Yanıtla
      • Ömer Bey,fakat sayfanizda yurt dişa borçlanmaniz için 1999 dan önce sigortali olduğunuz da 3600 günden emekli olabilirsiniz yaziyor SSK dan.Bana zaten çaliştigim günler üzerinden bir emekli maaşi bağlanacak ben Almanya dan tam emekli oldum 1 ,07 ,2021 den itibaren,ayrica benim evraklarimi Almanya SGK yolladi .SGK Genel müdürlüğü bana 3600 gün üzerinden emekli olabilirsiniz dedi telefon ile görüştüģümde ,11,10,2021 Pazartesi telefon ile görüştüm SGK ile ve benim böyle bir hakkim oldugunu söylediler saygilar selamlar Ömer Bey.

        Yanıtla
      • Mrb iyi günler ben 1989 Temmuz ise başlama tarihim var kendim 1965 dogumluyum halen yurtdışın da bulunmaktayım ne zaman be kaç iş gününden emeklı olabilirim 394 günüm var Türkiye den ve 97 işe başladım Almanya’da

        Yanıtla
  37. 1982 yılı Bulgaristan’da sigortalıdım.
    1989 yılı TC de.
    1964 Ağustos doğumluyum.
    1999 öncesi Bulgaristan’da 2600 gün sigortam var.
    TC de 496 gün.
    2008 sonrası Bulgaristan’da 4000 günün üzerinde sigortam var.
    3600 günden emekli olabilir miyim.
    Olabilirsem nekadar emekli maaşı alabilirim.

    Yanıtla
  38. merhaba ömer bey 01,07,1981 almanyada ise basladim ve borclanarak emekli olmak istiyoru asgari ne kadar borclanmam gerekiyor gün olarak ve hangi tarihleri tafsiye edersiniz ve evraklari nereye göndermem gerekiyor türkiye adresim kocaeli gebze simdiden tesekkür ederim

    Yanıtla
  39. Merhaba Ömer bey.
    18 ay askerlik so rası 1997 -2002 yılları arası toplam 1375 gün SSK primim ödendi 2002 yılından bugüne Almanya’da çalışıyorum 3600 gün SSK emeklisi olabilirmiyim ? Atakan

    Yanıtla
  40. Ömer Bey merhaba,

    25.12.1968 dogumluyum. 02.10.1988-10.05.1990 Askerlik hizmeti. sigortali ilk ise giris 01.11.1991 Sigorta kaydi ile Türkiyede 65 gün A4 Sigortam yatirildi akabinde suudi arabistana gittim ve calistim daha sonra 04 .03. 1994 Tarihinde Almanyaya geldim ve calismaya basladim. 31.07.2019 tarihinden önce borclanmaya basvurdum. SGK dan Borclanma gelmedi elime ulasmadi. elimde olmayan nedenler ile bende arkasini arayamadim. Bu sartlarda kac gün prim ile ve hangi yasta emekli olabilirim? Yada Türkiye,de SSK li bir ise girsem aradaki boslugu SSK dan borclanip SSK emeklisi olabilirmiyim?

    Saygilar
    Turan Toprak.

    Yanıtla
    • Merhaba Turan BEY. Öncelikle 2019/08 öncesi ve sonrası başvuru ve borçlanma işlemleri arasında çok fark var. Önceki başvurunuzun akibetini araştırıp eğer hala saklı hakkınız varsa o kapsamda borçlanma yapmamanız sizin için çok daha iyi olacaktır.

      Yanıtla
  41. Merhabalar Ömer Bey,
    2017 de Yurtdisi Borçlanması yaptım ama borcun tamamini ödeyemedim maalesef.Bir miktar ödedim o tarihte su anda 450 günüm var o borçlanmadan dolayı.Birde 2017 de SSK dan 20 günlük bir çalısmam var sigortalı olarak Türkiyeden.

    Simdi bu durumda benim emekli olmam imkan var mi varsa nasıl yaparım ne ödemem gerekir.

    Cok teşekkür ederim.
    Saygilar.

    Yanıtla
    • Merhaba. Kalan süreyi SSK kapsamında borçlanamazsınız. Çalışarak kalan hizmet sürersini tamamlayabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise bağkur kapsamında 5400 güne tamamlamak.

      Yanıtla
  42. Merhaba Ömer Bey,

    Benim Türkiye’de hiç çalışmışlığım yok. Bana dediler bu yıl sonuna kadar başvurursan 47.000 euro yatırıp hemen bağ-kur’dan emekli olursun 1700 -1900 gibi bir şey alırsın 1971 doğumluyum almanya’da ilk i̇şe giriş tarihim 08.01.1990 gerçekten söylendiği gibi mi 47.000 Euro mu yatırılacak?

    Cevap için şimdiden teşekkür ederim

    Yanıtla
    • Merhaba 1978 dogumluyum 20 yıldır almanya dayım ev hanıyım, 7200 günden borclanma yapıp 25 yılımı
      tamamlayınca emekli olabil em söylendi(386bin TL) 2.olarakta iık etapta 6500euro ödemem gerektiği daha kalan kısmın ödenmesi önce 1260 gün sonra 3600 ödenmesi gerekiyor us sizce hangisi uygun

      Yanıtla
  43. slm ben 1976 dogumluyum 1990 dan sgorta girisim var 2017 den 4 gun odemisligim var kacyasinda emekli olabilirim ne kadar odemem lazim kac TL aylik alabilirim

    Yanıtla
    • Merhaba. Türkiye’de SSK kapsamında borçlanma yapamıyorsunuz. Bağkurdan borçlanmanız ve en az 5400 gün borçlanmanız lazım. Yurtdışında hangi ülkede çalışma var ve ilk işe giriş tarihiniz ne zaman ?

      Yanıtla
      • Harika bir yazi tesekkürler. Bir sorum var: Türkiye’de kisa bir süre ögretmenlik yaptiktan sonra evlilik yoluyla 1996’da Almanya’ya geldim. Toplam memur olarak 390 günüm emeklilikte kayitli. (4c). Bu gün dövizle ödemek yoluyla Almanya’ dan islem baslatirsam kac gün icin ne kadar ödemem gerekli?
        Tesekkürler

        Yanıtla
        • Merhaba Yusuf Bey. Türkiye’de emeklilik için kalan süreyi ancak bağkur kapsamında tamamlayabilirsiniz. Bağkur kapsamında emeklilik için en az 5400 gün borçlanmanız lazım.

          Yanıtla
          • Merhabalar benim bir sorum olacaktı. Adım Soner 16.02.1966 dogumluyum. Turkiyede SSK başlangicim 23.10.1989 bitiş ise 31.03.1994 toplam 754 günüm var. 1994 eylülün de Almanya ya geldim. .09.1996 da sigortali çalışmaya başladım ve hala çalışıyorum. Yurtdışı borçlanmayi düşünüyorum. Acaba 3600 günden emekli olabilirmiyim ve nekadar bir maliyet çıkar. bilgi verirseniz sevinirim. Saygilar

          • Merhaba. SSK kapsamında borçlanma yapamazsınız. Bağkurdan en az 4700 gün daha borçlanarak 4400 güne tamamlayabilirsiniz. Bu durumda bağkurda 5400 gün ve 58 yaşla emekli olabilirsiniz.

  44. Merhaba,
    Ben 10.03.1970 dogumluyum ( 51 Yas )
    02.02.1987 den beri Yurtdisinda Calisiyorum.
    Türkiyede Sigortam yok. Yurtdisi Borclanma yapmak istiyorum.
    Kac yasimda ve SSK dan veya Bagkur dan emekli olabilirim. Emekli Aylik kac TL dir.
    Tsk ederim

    Yanıtla
    • Merhaba Bekir Bey. Türkiye’de SSK kapsamında borçlanma yapılmıyor artık. Bağ-Kur kapsamında borçlanma yapabilirsiniz. En az 5400 gün borçlanmanız gerekiyor. 5400 günle 58 yaşı tamamlamanız halinde emekli olursunuz. 5400 gün için 2021 yılında ödeyeceğiniz en düşük borçlanma tutarı 237.600 TL. Alacağınız emekli maaşı ise 1500 TL civarı olur.

      Yanıtla
  45. Merhaba,
    Ben 27.10.1974 dogumluyum
    1989 ilk sigorta giris kaydim var
    3 yil kadar calistim
    2 yil kadarda disaridan ödedim
    1996 evlendim 3 cocugum var
    ve almanyada neredeyse 4 yildir calisiyorum
    Kac yasimda emekli ilma sansim var ve yaklasik nekadar miktat ödeme yapmaliyim.
    Tsk ederim

    Yanıtla
  46. Merhaba ben sibel 22.02.1977 dogumluyum
    2 cocugum var
    Ise ilk baslana tarihim 10 ay 1996
    Kac yasinda emwkli olurum
    Ne kadar pirim ödemeliyim

    Yanıtla
    • Merhabalar
      24/04/1991 tarihinde sigorta girişim var
      05/07/1972 doğumluyum sigortadan 1040 günüm var
      2001 yılında bu kur yatırdım
      6 yıl 2 gun
      En son 2017 de turkıyede 15 gün ssk var.
      Bag kurdan ssk ya geniş icin
      2003 yandan berı ingılteredeyim
      2009 dan beri ıngilterde part time calısıyorum son 9 aydır full calısıyorum
      Ssk dan mı bagkurdanmı emekli olabilirim
      Nezam olabılırım
      Tesekurler

      Yanıtla
      • Merhaba. Son 7 yıl içerisinde bağkur hizmeti 3,5 yıldan fazla olduğundan bağkurdan emekli olursunuz. Toplamda 5400 güne tamamlamanız durumunda 58 yaşında bağkurdan emekli olabilirsiniz.

        Yanıtla
        • Selamlar ömer bey,Ben Bahtiyar 01/03/1969 dogumluyum.02/1992 yilindan beri Fransada oturuyorum 1994 ve 1998 dogumlu iki cocuk annesiyim.03/12/2004 yilindan2009 yilina kadar calistim.iki yil issizlik masi aldim. Ve suan calismiyorum. Turkiye de de hic bir sigorta girisim yok. Aceba benim buradaki calisma surem veya dogum yaptigim sigorta girisim sayilarak 4a kapsaminda emekli olabilirmiyim.. Cevabiniz icin sindiden cok tesekkur ederim selamlar

          Yanıtla
          • Merhaba Bahtiyar HANIM. Türkiye’de 4a kapsamında borçlanma ve emeklilik hakkınız yok. Bağkurdan emekli olabilmeniz için en az 5400 gün borçlanmanız gerekiyor. Yaş şartı da borçlanılan gün sayısı ve işe giriş tarihine göre belirlenebilecektir.

  47. Merhaba ömer bey ben 68 doğumluyum 79 ilk ssk girişim var toplam 3170 çalışma günün hepsi ssk da benim 3600 günden emekli olma şansım ne 2008 den bu yana italiya da ikamet etmekteyi bu yaralı bilgilerinizden müteşekkirim saygilarimla

    Yanıtla
  48. Ömer Bey merhaba,

    1991 yilindan 23 günlük calismam sonucu Türkiyeden SSK sigortam var 1992 yilindan beri almanyada calismaktayim 2014 yilinda mavi karta gectim . 1968 dogumluyum. emekli olmak icin ne kadar borclanmam, emeklilik yasim ve olabilirsem emeklilik maasim ne kadar olur ?

    saygilar

    Yanıtla
    • Merhaba. SSK kapsamında borçlanma hakkınız yok. Bağkurda borçlanma yapabilirsiniz. 5400 güne tamamlamanız gerekiyor en az. Bu durumda Türkiye de 58 yaşında emekli olursunuz. Maaş da ortalama 1600-1800 TL olur bugün şartlarında.

      Yanıtla
Yorum yapın