Yurtdışından Gelen Telefon Kaç Günde Kapanır 2024

Yurtdışından gelen telefon kaç günde kapanır konusunda araştırma yapıyorsanız en doğru ve güncel bilgi için doğru yerde olduğunuza emin olabilirsiniz. Bildiğiniz gibi Türkiye’de resmi kayıt altına alınmayan cihazlar yurda giriş tarihinden itibaren yurtdışı telefon kapanma süresi boyunca kullanılabilmekte ve sonrasında kapanmaktadır. Bu içeriğimizde yurt dışı telefonu ne kadar süre geçerli sorusunun cevabını bulabilir ayrıca imei kayıt süreci hakkındaki tüm sorularınızın da cevabını bulabilirsiniz.

Yurtdışı telefon kapanır mı?

Evet Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren belirli bir süre geçtikten sonra kapanır. Telefon kayıt süresi dolduktan sonra telefon artık Türkiye’de mobil şebeke ile kullanılamaz. Sadece Wifi ile internete bağlanma sureti ile kullanılabilir. Bir alt başlıkta yurt dışından gelen telefon kaç ay kullanılır konusunda bilgi verilmiştir.

İmei kayıt süresi

Gelelim asıl konumuz olan yurt dışından gelen telefon ne zaman kapanır sorusunun cevabına. Telefon Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren 180 gün süre ile kullanılabilir. 120 gün dolduktan sonra ise aramalara tamamen kapanır.

Yurtdışı telefon kayıt nasıl yapılır?

Yurt dışından telefon getirmek ve bunu resmi olarak kayıt etmek istiyorsanız şu bilgileri bilmenizde yarar olacağını düşünüyorum;

  • Bir kişi 3 yıl içerisinde sadece 1 defa telefon kayıt edebilir.
  • 3 yıllık süre dolmadan yeniden pasaportu ya da kimliği ile imei kaydı yapamaz.
  • Bu nedenle öncelikle E-devlette imei kayıt hakkı sorgulama sayfasından telefon kayıt hakkınızın olup olmadığını sorgulayın.
  • Eğer sorgulama sonucunda “Kayıt yaptırabilirsiniz.” sonucu alıyorsanız o zaman sürece devam edebilirsiniz.
  • Kayıt için öncelikle yurtdışı telefon kayıt ücreti yatırmanız gerekiyor. Ücretler anlaşmalı tüm bankalardan ve vergi dairesi veznelerinden “BTK-İmei Ücreti Ödeme” seçeneğinden ödenebilmektedir.
  • İmei ücretini ödedikten sonra e devlet telefon kaydı ekranından yurda giriş yapılan kişi e-devlet şifresi ile giriş yapılır. E-devlet imei kayıt ekranına buradan giriş yapabilirsiniz: E-devlet imei kayıt ekranı girişi.

Yurtdışından gelen telefon pasaportsuz nasıl açılır?

Telefon kaydı için pasaport şart değil. Kimlikle giriş yaptıysanız emniyet tarafından bu sistemlere işlenmekte ve e-devlet kayıt aşamasında bu görülmektedir. Yabancı kimlik kartı ile giriş yaptıysanız bu durumda e-devletten ya da emniyetten alacağınız yurda giriş/çıkış belgesi ile telefon bayilerine başvurarak da kayıt sürecini tamamlayabilirsiniz.

Yurtdışından gelen İphone pasaportsuz nasıl açılır?

İphone hem ülkemizde hem de tüm dünyada en çok kullanılan telefon markası arasında yer alır. Ülkemizde oldukça pahalı olması nedeni ile çoğu kişi yurtdışından getirme yoluna gitmektedir. Pasaport yerine kimlikle giriş yapıldıysa bununla da e-devletten kayıt yapılabilmektedir. Bir üst başlıkta pasaportsuz kayıt süreci hakkında ayrıca bilgi verilmiştir.

Geçici imei kaydı nasıl yapılır?

İmei uzatma ve geçici imei kaydı Covid-19 sürecinde verilmiş olan bir haktı. Şu anda bu uygulama yok yani yurda giriş tarihinden itibaren 120 günlük yurtdışı telefon kayıt süresi tamamlanınca kayıtsız telefon kullanım süresi uzatma ya da geçici kayıt gibi bir hakkınız bulunmamakta.

İmei kayıt ücreti 2024

Pasaporta telefon işletme ücreti 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren 3.692,00 TL olarak belirlenmiştir. E devlet imei kayıt işlemi öncesinde pasaport kayıt ücreti anlaşmalı bankalar ve ya vergi dairesi veznelerine yatırmanız gerekir.

E devlet imei sorgulama

Telefon imei sorgulama ekranından sorgulama yaparak telefonunuzun kayıtlı olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. BTK imei sorgulama için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • İmei kayıt sorgulama için öncelikle telefonunuzda *06# tuşlayarak telefonunuzun imei numarasını görüntüleyin.
  • Ardından E-devlette imei sorgulama ekranına T.C. numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş yapın.
  • Açılan ekranda imei numaranızı yazarak “Sorgula” kısmına tıklayıp sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yurtdışı telefon kapanma süresi sorgulama

Yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün olacak şekilde hesaplama yapabilirsiniz. Ayrıca bir üst başlıkta bağlantısını vermiş olduğum sayfadan da imei kapanma süresi hakkında IMEI kapanma süresi sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

IMEI kaydı yaptım telefon açılmadı

telefon pasaport kayıt ücreti yatırılıp e-devletten imei kaydı gerçekleştikten sonra genellikle telefon 24 saat içerisinde kayıt altına alınmaktadır. Bu süre içerisinde eğer telefonunuz kayda açılmazsa “120” numaralı telefonu arayarak destek alabilirsiniz.

Yurtdışından gelen telefon kaydı kaç gün içinde?

120 gün içinde kayıt altına alınması gerekir. Kayıt için Yurtdışı telefon kayıt harcı ödendikten sonra e-devletten kayıt süreci başlatılabilir.

Yurt dışından telefon getirdim ne yapmalıyım?

Telefonu Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren 120 gün kullanabilirsiniz. Sonrasında kullanmaya devam etmek için imei kaydı yapmalısınız.

Yurtdışına giriş çıkış yapınca telefon süresi uzar mı?

Hayır, bu süre giriş çıkış yapıldığında uzamaz.

1 pasaporta kaç telefon kaydedilir 2024

1 telefon kaydı yapılır. Bir pasaporta 3 yıl içerisinde 1 defa kayıt yapılabilir.

Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
Yorum yapın