1 Sene İçinde Kaç Araba Alıp Satabilirim 2024

1 sene içinde kaç araba alıp satabilirim araba piyasasının canlanması ile birlikte en çok sorulan soruların başında geliyor. Siz de biliyorsunuz ki ülkemizde memur, doktor, öğretmen, berber, sanayici kısacası herkes araba piyasasındaki hareketlilik nedeni ile araba alış satış işine girdi. Hal böyle olunca da yılda kaç araç satabilirim ya da 1 yılda kaç araba alabilirim soruları da sıklıkla sorulmaya başlandı.

15 Ağustos 2020 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik  ile araba alım satımında çok önemli değişiklikler getirildi. Daha önce senede kaç araba alıp satabilirim sorusunun net bir cevabı yönetmelik ya da Kanun’da yer almamaktaydı. İlgili yönetmeliğin resmi gazetede yayımlanmasının ardından bir yılda kaç araba alınıp satılabilir konusundaki belirsizlik de ortadan kalkmış oldu.

Yönetmelikte 1 yıl içinde kaç araba alıp satabilirim sorusunun cevabı net olarak yer alırken önemli değişiklikler de getirildi. Yazımızın devamında hem getirilen yeni uygulamalar hem de bir kişi üzerine kaç araç alabilir ya da bir kişi yılda kaç araç alıp satabilir sorularının cevabını ayrıntılı olarak bulabilirsiniz.

Araba alım satım işlemlerinde neler değişti?

15 Ağustos 2020 tarihli yönetmelikte değişenler ve yeni uygulamalar aşağıdaki gibi olmuştur;

  • Araba alım satımında artık elden para verme ya da EFT yapma dönemi sona erdi. Noter emanet hesapları kullanılacak alıcı parayı bu hesaba aktaracak. Arabanın satışı ile paranın transferi aynı anda gerçekleşecek. Detaylar için noter güvenli ödeme sistemi nasıl kullanılır sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
  • Kiralama yapan filo şirketleri 1 sene dolmadan arabaların satışlarını gerçekleştirmeyecek.
  • Bu işi resmi olarak yapan galeri sahipleri için galeri yetki belgesi, galeri adına satış ya da alış yapan elemanlar için de mesleki yeterlilik belgesi zorunluğu getirildi. Galeri yetki belgesi nasıl alınır sayfamızı ziyaret ederek belgeyi nasıl alabileceğiniz hakkında bilgi bulabilirsiniz.
  • Araç satışını resmi olarak yapan galerilerin satılacak araç adına en az 3 gün önce exper raporunu alması zorunlu hale getirildi. Expertiz raporu 8 yaş ya da kilometresi 160 bin üzerinde olanlar için zorunlu olmayacak.
  • Bu işi ayakta yani resmi yapmayanlar için 1 senede kaç araba alıp satabilirim sorusunun cevabı da netleşmiş oldu.

1 yılda kaç araba alıp satabilirim 2024

Gelelim asıl konumuz olan 1 kişi yılda kaç araba alıp satabilirim sorusunun cevabına. Yukarıda belirtilen yönetmelikte sınır 3 olarak belirlenmiştir. Buna göre;

  • Bir kişi kendi adına ya da vekaleten bir yıl içerisinde en fazla 3 araç satışı yapabilir.
  • Hesaplama takvim yılı esas alınarak yapılır. Yani 01 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında kişinin kendi adına ya da vekaleten satış yaptığı araç sayısı en fazla 3 olabilir.
  • Yılda 3 araç satışından fazla satış yapılması durumunda yani yıllık araç alım satım limitinin dolması durumunda ise kişinin yapmış olduğu faaliyet direk ticari faaliyet olarak kabul edilecek ve aşağıda belirtilen cezai işlemlere tabi tutulacak.

Üzerime kaç araba alabilirim 2024

1 yılda kaç araç alıp satabilirim sorusunun cevabını yukarıda verdik. Peki satmayacağım üzerime alacağım üzerimde ya da eşimde duracak bu da ticari faaliyet sayılır mı ? Hayır tabi ki sayılmaz. Önemli olan yukarıda da belirttiğimiz gibi takvim yılı içerisinde yapılacak satışın 3’ten fazla olmaması. Eğer takvim yılında 3 araçtan fazla satış yapmazsanız aldığınız araçlar için herhangi bir takip yapılmaz ve ya cezai işlem uygulanmaz.

1 yılda 3’ten fazla araç alana inceleme nasıl yapılacak?

Takvim yılı içerisinde yani 01 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında kendi adınıza ya da vekaleten başkası adına satmış olduğunuz araçlarda eğer satış sayısı 3’ü geçer ise direk ticari faaliyet yapmış sayılacaksınız. Bu durumda 1 yılda 3 kez araç satışı cezası ve uygulanacak diğer cezai yaptırımlar şu şekilde olacaktır;

  • İlk araba alış tarihinden itibaren re’sen vergi kaydı açılır.
  • Vergi kaydından dolayı geriye dönük olarak eğer sigortalı çalışmıyorsanız bağkur başlatılır ve geriye dönük borç çıkartılır.
  • Noter sözleşmeleri esas alınarak araba alım satım arasındaki kar oranı esas alınarak gelir vergisi tahakkuku yapılacak ve geriye dönük faiz ile birlikte istenecek.
  • Ayrıca KDV beyannamesi verilmemesinden dolayı bildirim yapılmayan her ay için cezai işlem ve Seyyar oto alım satım vergisi uygulanacak.
  • Eğer yapan memur ise ticari faaliyet sayılacağından hakkında soruşturma başlatılacak.

1 yılda 4 araç satışı cezası ne kadar?

3’ten fazla araç alım satımı cezası olarak özellikle uygulanan bir ceza yoktur. Yapılacak inceleme sonucunda eğer bu işi ticari amaçla yaptığınız tespit edilirse yukarıda belirtilen tüm cezalar ayrı ayrı uygulanır. 4. araç satışı vergi cezaları ve uygulanacak diğer yaptırımlar hakkında daha fazla bilgi için Gelir İdaresi Başkanlığı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.  3 araçtan sonra vergi ne kadar sorusunun cevabını merak ediyorsanız bir alt başlığı inceleyebilirsiniz.

Araç alım satım vergisi hesaplama

Araç satışı vergi ne kadar sorusu son zamanlarda sık sorulmakta. 1 yılda 4 araç sattım diyorsanız vergi hesaplamasını iyi bilmeniz gerekiyor. Araba alım satımında ödenecek vergi hesaplaması arabanın alış ve satışı arasındaki fark yani kar üzerinden yapılır. Örneğin 100000 TL tutarlı bir araba aldınız ve bu arabayı 110.000 TL’ye sattınız diyelim. Bu durumda aradaki 10 bin TL üzerinden vergilendirme yapılır. Varsa kira, personel ve diğer giderler düşülür ve kalan tutar üzerinden gelir vergisine göre belirlenen oranda vergi çıkartılır. En düşük gelir vergisi oranı %15’tir.

Yılda kaç araç sattığımı nasıl öğrenebilirim?

Yıllık araç satış hakkı ticari amaçla yapmayanlar için 3 ile sınırlandırılmıştır. Adınıza ya da vekaleten kaç araç sattığınızı trafik tescilden ya da vergi dairesinden öğrenebilirsiniz. E-devletten sorgulama imkanı bulunmamaktadır. 

1 yıl içinde kaç motor alıp satabilirim?

1 sene içerisinde alıp satabileceğiz araçlarda motor gücüne bakılmaz. Alım ve satımı yapılan tüm araçlar bu hesaplamaya dahil edilir.

Bir kişi yılda kaç araba alıp satabilir?

Bir yılda kaç araba alıp satabilirim konusu hakkındaki tereddütler yönetmelikle giderilmiştir. Buna göre bir kişi bir takvim yılı içerisinde yani 01 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında en fazla 3 araç satışı yapabilir.

Yılda 3 araç satışı nasıl hesaplanır?

Yılda kaç araç satışı yapabilirim kısmında da belirttiğimiz gibi hesaplama takvim yılı esas alınarak yapılır. Yani 01 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında adınıza ya da vekaleten sattığınız tüm araçlar hesaplamaya dahil edilir. 3 araç satma hakkı her yıl 01 Ocak itibariyle sıfırlanır.

Bir kişi üstüne kaç araba alabilir?

Yıllık kaç araba alıp satabilirim konusunda yönetmelikle düzenleme sağlanmıştır. Buna göre bir şahıs sene içerisinde en fazla 3 araca kadar satış yapabilir. Ancak üzerinize alabileceğiniz araba konusunda bir sınırlama konulmamıştır. Ticari amaçlı olmaması kaydı ile üzerinize istediğiniz kadar araç alabilirsiniz.

Yılda kaç araba satarsam vergi ödemem gerekir?

Yılda kaç araba alınır satılır konusunda yönetmelikle yapılan düzenlemeye göre satış limiti 3 ile sınırlandırılmıştır. 3’ten fazla satış yaptıysanız ve bu durum ticari amaçlı ise bunun vergisini ödemenizde yarar olacaktır.

Oto Galericiler ne kadar vergi ödüyor?

Galericiler alış ve satış arasındaki kar oranı esas alınarak vergi öderler. Vergi oranı %18’dir. Örneğin 10 TL’ye bir araba aldınız ve 12 TL’ye sattınız. Bu durumda aradaki 2 TL kar oranı üzerinden %18 KDV ve gelir vergisi ödenmesi gerekir. Gelir vergisi bireysel ya da şirketler için farklı olarak hesaplanmaktadır.

Araç alım satım hakkı ne zaman yenilenir?

Yıl içinde kaç araç alınıp satılabilir hakkında çıkartılan yönetmeliğe göre araç alım ve satım hakkında tanınan limit her sene 1 Ocak itibariyle yenilenir.

Aynı gün araç alınıp satılır mı?

Aynı gün araç alıp satabilirsiniz. Kanunen engel bir durum bulunmamaktadır.

5/5 - (2 {oy})
Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
“1 Sene İçinde Kaç Araba Alıp Satabilirim 2024” üzerine 124 yorum
  1. Merhabalar! Ben bu yıl 4 otomobil ve 1 tane motosiklet satışı gerçekleştirdim ancak hepsini başabaş takasla verdim. 1 tane de ayrıca satın aldım. Gene de ceza gelir mi? Teşekkürler!

    Yanıtla
  2. 2022 yılında 1 motorsiklet aldım 49cc 2023 yılında sattım
    ondan sonra 1 araba sattım ondan sonra 1 araba daha sattım 1 tane daha satabilirmiyim yoksa noterde sistem engel mı yapıyor.

    Yanıtla
  3. Merhaba,4.aracı satınca sadece satılan 4.araç in mi vergi çıkıyor yoksa önceki 3 araç içinde vergi çıkıyor mu? Birde takvim yılı mantıksız değil mi,30 Aralık ta 3 araç sat,2 ocakta da 3 araç sat,2 günde 6 araç sat ceza yok saçma geldi bana takvim yolu,bence esası son 1 yıl olması gerekirdi

    Yanıtla
  4. 1 aracımı 2021 yılında aldım. 2023 yılı içerisinde 3 araba aldım ve bunları 2021 yılında aldığım dahil sırasıyla toplam 4 tane sattım. Yıl içerinde alım satım geçerliyse şuan sınırdamıyım yoksa cezalımıyım

    Yanıtla
  5. Merhaba
    diyelimki 2022 takvim yılında 3 den fazla araç alındı ayni sene içerisinde ceza gelmedi. 2023 senesinde gelebelir mi?
    cezalar zaman aşımına uğrar mı?
    kaç sene içerisinde ceza kesilebiliniyor?

    Yanıtla
    • Merhaba. Cezanın geleceği tarih diye bir uygulama yok. 5 sene geriye dönük inceleme yapabilir vergi dairesi. Genelikle şikayet üzerine gerçekleşiyor vergi incelemesi.

      Yanıtla
  6. merhaba 2022 yılı içerisinde 1 adet motosiklet satışı ve 2 adet otomobil satışı yaptım.Yine bu yıl aldığım 2.motosikletimi satışını vereceğim her hangi bir sorun olurmu?Ayrıca motosikleti sayılıyormu ?

    Yanıtla
  7. Ben bu yıl 3 araç aldım ve 3 aracıda sattım
    Şimdi 4. Aracı alacam ama satmatacağım banada bi cezai işlem uygulanır mı ?

    Yanıtla
  8. Araç satışları 2020 mevzuat sonrasını mi kapsıyor? Mesela 2019 yılı içinde 10 araç alıp sattım mevzuat öncesi olduğundan denetime girer mi?

    Yanıtla
    • Merhaba. Normalde yönetmelik yayımlandıktan sonraki tarihi kapsar. Ama öncesi için bir şikayet olursa ticari amaçlı satılan 1 araç için bile ceza gelebilir.

      Yanıtla
  9. Merhaba, Bu sene vekaleten bir araba sattım başkasının adına ve vekaleten ona gidip başka bir araba aldım. Kendi şahsı aracımı da sattım. Bir araç daha aldım şuan almış olduğumun aracı satarsam bir problem yaşar mıyım?

    Yanıtla
  10. Merhabalar diyelimki üzerimize 5 araç var 3 tanesini araç sahibi sattı 2 tanesinide başkasına vekalet verdi ve başkası sattı bu durum da 5 araçmı satmış oluyor 3 araçmı ceza durumu ne olur teşekkürler

    Yanıtla
  11. Merhaba, 2021 yılında aldığım aracı 2022 ocak ayının ilk günlerinde sattım. 17 Ocak 2022 tarihinde bir araç aldım Nisan 2022 de sattım. Bir de 16 Eylül 2021 tarihinde aldığım ufak bi aracım vardı onu da 18 Mayıs 2022 de sattım. Şimdi bugün yani 20 Mayıs 2022 de bir araç daha aldım bu aracı 2022 yılı içerisinde satarsam bana ceza gelir mi?
    2 aracım 2021 yılında alınıp 2022 de satıldı

    Yanıtla
  12. Merhaba
    Bu sene içersinde 3 araç alıp sattım fakat geçen sene ağustosta aldığım aracım var bide satmadığım. Bu aracı ağustostan sonra satabilir miyim eylülde ve senesi dolduğu için

    Yanıtla
    • Merhaba. 01 Ocak itibariyle sıfırlanıyor. Yazımızda ayrıntılı anlatıldığı üzere. 2022 için satış limitinizi doldurmuşsunuz. Üzeri risktir. O riski alıp almamak size kalmıştır.

      Yanıtla
      • Hayirli gunler
        Vergi mükellefi değilim
        5 sene öncesinden üzerime
        5 araç var
        1 takvim yılı içerisinde
        Bunların hepsinin satışını versem
        İnceleme başlatılabilirmi?

        ”3 yıl öncesinde alınan araçlar
        1 senede 3 araç satış kotasına giriyor”

        Doğruluğu varmıdır?

        Yanıtla
  13. merhaba;
    ben 2021 senesi içinde satın aldığım bir aracı 2022 senesi içinde satıp başka bir araç aldım. daha sonra ilk sattığım aracı ihtarname üzeride motrunda problem olduğundan geri alıp bende aldığım galeriye ihtarname çekip geri sattım. arada aldığım aracıda satmak zorunda kaldım. bu yıl içinde tekrar araç satabilir myim? aslında aynı arecı iki kez satış işlemi yapmak zorunda kaldım. yada nasıl bir yol önerir siniz?

    Yanıtla
  14. merhaba ben 2020 yılında bir araç aldım ve 2022 yılında başka bir araçla takas yaptım ve üste para ödedim fakat aldıgım aracı bir gün sonra expere soktum dediğim gibi çıkmadı ve aracı geri sahibine sattım daha sonra bir araç daha aldım ve onuda sattım en son bir araç daha aldım ve onu satmadım bana ceza gelirmi acaba

    Yanıtla
  15. Merhaba ben vergi mükellefiyim şahıs şirketi olarak sene 3-4 tane sıfır ticari panelvan araç alımı yapıyorum ve bu araçlar uzun yol yaptığı İçin satmak zorunda kalıyorum ve bu araçları sattığım Kişiler şahıs değil galericidir sürekli aynı galeriye faturasını keserek sıfır aldığım fiyatın altında satışını yapıyorum ve tekrardan sıfır araç alıyorum ticari olarak
    Nasıl bi yol izlemem gerekir yılda 4 araç satışı problem olurum benim için

    Yanıtla
  16. Merhaba ben vergi mükellefiyim bayiden sıfır araç alıyorum işim gereği araçlar ticari araç panelvan 1 yılı doldurmadan araçları çok yol yaptığı İçin galeriye veriyorum faturasını kesiyorum tekrardan sıfır araç alıyorum yılda 3-4 araç satmış oluyorum bi yükümlülüğü varmıdır acaba nasıl bi yol izlemeliyim

    Yanıtla
  17. slmlar. Bir yıl için de diyelim ki 3. ve 4. aracı aracı sattık. Maliye şikayet halindemi takibe giriyor yoksa noter satışı veya banka hesap hareketliliğine göre mi maliye devreye girip vergi borcu çıkarıyor

    Yanıtla
        • Sıkıntı olup olmayacağını ben bilemem Murat BEY. Bunun garantisini de veremem. Ben sadece genel uygulamayı söylüyorum size. 3. satsanız sorun olmaz zaten. 3’ten fazla satarsanız sorun başlıyor.

          Yanıtla
      • Mrb hocam. Ben bu son 3 ayda iki araba alıp sattım. 3.cü arabamı aldım ve su anda bi komşum aracı illa bana sat diyor. Ona satarsam. 4cü aracı satmamak kaydıyla alırsam problem olurmu. Ne demem istediğimi anladınız umarım. Hocam eğer anladıysanız nasıl anladığınızı yazıp. Ve sorunun cevabini verebilirmisiniz. Teşekkür ediyorum şimdiden.

        Yanıtla
  18. merhaba efendim iki sorum olacak;
    1-2019 yılında 2 araç sattım extra olarak sıfır araç almıştım hurda teşvikliydi bayi üstüme devrini verdi ama ben o arabayı hiç kimseye satmadım zaten aracıda görmedim , sadece indirimden yararlandım devlete hurdaya gitti, onu bile satmış sayılsam 3 araç yapıyor 2019 yılı için
    2-2019 yılında varsayalım 3 araç satışı yaptım 2020 yılında da 2 araç sattım, 2021 yılında hiç araç satmadım simdi elimdeki aracı satsam vergiye tabi olurmuyum ayrıca memurum çok teşekkür ediyorum şimdiden.

    Yanıtla
      • Kusura bakmayın Mehmet bey. Bir önceki sorunun cevabını yanlışlıkla size yazmışım. Araba satış sayısı takvim yılı olarak esas alınır. 2019 ve ya 2020 yılında sattıklarınız sayıya dahil edilmez. Satabilirsiniz yani.

        Yanıtla
        • estagfrullah efendim o kadar insana yazıyorsunuz ilgileniyorsunuz.

          o zaman galerici olmayan her bir bireysel kişi memur , işçi , esnaf farketmeksizin ötnek veryorum 31 aralık 2020 de 3 araç sattı, 1 ocak 2021 oldugu an 3 hakkı yenileniyor degil mi ? takvim yılından ötürü

          Yanıtla
  19. Merhabalar benim yilda kac arac satis hakkimizin olduğundan haberim yoktu ve 4. Motosikletimi satmis bulundum 1 yil icerisinde motosikletler içinde ayni olay gecerlimi 4. Araci satinca direk cezami yiyoruz . Sattigim 4 motordan en fazla 5 bin tl kâr etmisimdir.
    Piyasada sifir motosiklet yok ve her aldigim motosiklette sonradan bisey cikti.

    Yanıtla
  20. Merhaba ben ticaret ile uğraşıyorum fatura kesebiliyorum sattığım araclara fatura kememe rağmen kactane satabiliyorum acaba

    Yanıtla
  21. Kendi adıma bu sene 2 motor satışı yaptım simdi 3. motorumuda satacagım ama üzerime 3 yıldır kayıtlı adaba var arabayıda satacagım sorun olr mu ?

    Yanıtla
  22. 2020 10 ay da araba aldım 2021 3 ay da sattım tekrar başka araç aldım onuda sattım şuan araç alıcam tekrar sıkıntı olur mu ?

    Yanıtla
  23. İyi günler biz 2021 yılı içinde kendi adıma 3 araç alıp sattık babamın adına 3 araç alıp sattık ve annemin adına 3 araç alıp sattık yani 9 araç sattık ve herkes bireysel olarak satış gerçekleşti kişi kendi noterde satış yaptı paralar hep satış yapan kişinin banka hesabına geçti yani 1 Hanede 9 araç alım satımı bu şeylere rağmen vergiye takılırmı?

    Yanıtla
  24. Merhaba her bir bireyin 3 araba alıp satma hakkı var mı yani annem babam ve ben 3 araçtan 9 araç satabilir miyiz satışlar vekalet ile değil herkes kendi yapsa oluyor mu yoksa bir aile en fazla 3 satış mı yapabilir?

    Yanıtla
  25. Merhaba, ben 2020 nin Kasım ayında araç sattım sonra 2 ay sonra 2021 e girdik girince de motosiklet sattım şu an Bi aracım daha var onu da satmak istiyorum sorum şu 2020 Kasım ayında satılan araç 1 yıl içinde satılan araç sınırına dahil olur mu? Yani şu an satış yapabilir miyim?

    Yanıtla
  26. Merhaba kendi adıma 3 tane alıp sattım bir başkasının adına vekaletle 3 tane daha alıp satsam sorun olurmu

    Yanıtla
  27. Bir araç aldim ama üzerime sadece vekaletle aldim bir aylik.
    Sonra araci sattim. Sattiğim kişiye vekaleti verse aracin ilk sahibi. Benim vekalet iptal olsa.
    3 hakkim dolarmi

    Yanıtla
  28. iyi günler 20212 yılında kendi adıma 3 araç aldım ve sattım.eşimin adına vekaletle 3 tane daha alsam ama satışları da eşim noter de kendisi yapsa sıkıntı olurmu

    Yanıtla
  29. şimdi bu ayın 4 ünde motor aldım sonra 5 gün sonra sattım yarım bir tane daha alcam kaç tane böyle alıp satabilirim ve 3 alıp 3 satış yaptıktan sonra alabilirmiyim vergisi varmıdır

    Yanıtla
  30. Merhaba 2020 yilinda 3 adet arac alip sattim 2 kisiden vekalet alip onlarin vekaletiylede 6 arac alip sattim simdi 2021 yilinda kendi adima 3 adet daha arac ala bilirmiyim

    Yanıtla
  31. Hocam enişte yeni yıla 1 hafta kala 4. arabayı alıp satmış. Kesin olarak tespit i yapılıyor mu?Yani gözden kaçırma durumları var mı? Yada ilerde 2 sene sonrada tespit edilirse cezai işlem uygulanabilir mi ?

    Yanıtla
  32. 2020 yili haziran ayinda temmuz ayinda ve kasım ayında 3 adet araç sattım aldığım araçlar sorunlu çıktığı için Su an elimdeki 4. Aracimi ilk ne zaman satabilirim haziran 2021 de mi yoksa 1 ocak 2021 de mi şimdiden cevabınız için teşekkürler

    Yanıtla
  33. Merhaba 2019 da aldığım aracımı 2020 de sattım.arkasindan 2 araç daha aldım sattım.4. aracı alsam satmasam sorun olur mu ?

    Yanıtla
  34. 2020 yılında kendi adıma 3 araç aldım 3 sattım. 1 tanede eşim bana vekalet verdi vekaletle onun adına aldım ama satarken eşim kendi satışını yaptı. Yani bu yıl 4 araba aldım 3 sattım. Vergi çıkarmı

    Yanıtla
  35. merhaba 2020 mart ilk aracımj aldım yıl icerisinde 3 arac aldım sattım 4cü aracı aldım satmadım bu aracı ne zaman satarsam cezaya düşmem tarih ay gün önemlimi

    Yanıtla
  36. Bir yıl için de 4 araç sattım ama alıp sattığım miktar da kâr yapmadım. Zarar ettim yinede vergi cikarmi

    Yanıtla
  37. selam.. 28.01.2020 de nakit ihtiyacından aracımı sattım. 51000 TL. 2004 320 D BMW.. BÜGÜNE KADAR YANİ 30.11.220. 2 ARAC DAHA ALDIM SATTIM.. 4ÜNCÜ ARACI ALSAM ..SATMAMAK KAYDI İLE BU YILSONUNA KADAR . VERGİ BORCU OLURMU..?? TŞK.

    Yanıtla
  38. Merhaba.Ben 2016 da aldığım aracı bu yıl sattım ardından 2 araç alıp sattım şu anda bir araç daha aldım bunuda satarsam 4 satış mı yapmış olurum yoksa 2016 da aldığım sayılmadan 3 satış mı yapmış olurum

    Yanıtla
Yorum yapın