Ebelik Maaşları, Çalışma Saatleri, Ne İş Yapar? (2025 Güncel)

Ebelik maaşları son dönemlerin en çok araştırılan konuların başında gelmekte. Ebelik meslek olarak zor olarak nitelendirilebilecek meslek gurubu arasında yer alır. Bu içerikte güncel maaşları, ne iş yaptıkları ve mesleğin geleceği hakkında bilgi verilmiştir.

Ebeler ne iş yapar?

Ebelerin başlıca görev ve sorumluluklarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Hamilelik zamanını yakından izlemek,
  • Anne ve babalara yönelik doğuma hazırlık eğitimleri vermek,
  • Kadına ve eşine duygusal destek vermek,
  • Yüksek riskli doğumları doktora ve uzmana yönlendirmek,
  • Doğum sırasında gerekli ilaç ve enjeksiyonları uygulamak,
  • Yeni doğan bebeğin doğumundan hemen sonra bakımı, beslenmesi v.s. konusunda ebeveynleri bilgilendirmek ve bu konuda eğitim vermek,
  • Ebeveynlere hem hamilelik sürecinde hem de doğum sonrasında psikolojik destek sunmak

Ebelerin çalışma saatleri

Ebeler vardiya sistemine tabi olarak çalışır ve haftanın 7 günü 24 saat çalışırlar. Ebelerin mesai saatleri genellikle üç vardiya olacak şekilde ayarlanır. Genellikle 08.00-16.00, 16.00-00.00 ve 00.01-08.00 saatleri arasında olacak şekilde ayarlanır.

Ebe maaşları 2025

Ebe hemşire maaşları özelde ve devlette farklılık gösterir. Kamuda 657 sayılı devlet memurları kanunu esas alınarak hesaplanır. Bu yüzden devlet ve özel hastanelerde güncel aylık tutarlarını aşağıda ayrı başlıklar halinde vermek daha doğru olacaktır.

Devlette42.000-44.000 TL
4 yıllık lisans mezunu42.000-44.000 TL
Döner sermaye dahil maaşlar46.000-48.000 TL
Özel sektörde maaşlar24.000-26.000 TL

Doğuda ebe maaşları

Doğuda ebe maaşları diğer bölgelere göre farklı değildir. Maaşlar kanun esas alınarak hesaplanmakta ve ödenmektedir. Dolayısıyla maaş tutarları yukarıdaki tabloda belirtilen tutarlarla aynıdır.

Uzman Ebe maaşı

01 Ocak 2025 tarihi itibariyle uzman ebe maaşları ortalama 48.000-50.000 TL aralığında değişmektedir.

Ebelerin emeklilik şartları nelerdir?

Ebeler SGK açısından çalıştıkları Kurum ya da işletmeye göre farklı sigorta kollarında yer alırlar. Eğer Kamuda kadrolu çalışıyorsa emekli sandığı, sözleşmeli çalışıyorsa ya da özel sektörde ise ssk kapsamında sigorta bildirimleri yapılır. Bu yüzden kapsama ve ilk prim ödeme tarihine göre emekli olma şartları farklılık gösterir.

Bize ilk sigorta girişinizi, kapsamı ve doğum tarihinizi yorum kısmından yazarsanız ne zaman emekli olacağınız hakkında hesaplama yapabiliriz. Dilerseniz emeklilik tablosu sayfamızı ziyaret ederek kendiniz ne zaman emekli olacağınız konusunda hesaplama yapabilirsiniz.

Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Canlı Destek! Soru Sor!x
DMCA.com Protection Status