İşçi kaç gün rapor alabilir ? Geçici iş göremezlik diğer adı ile istirahat raporu alınacak gün sayılı bir takvim yılı için Kanunen sınırlandırılmıştır. Bir takvim yılında alınacak olan özel sektörde rapor süresi ile devlette süreler aynıdır. Yani aşağıda Yılda kaç gün rapor alınabilir alt başlığında anlatılacak hükümlerin tamamı hem ssk kapsamında çalışanlar hem de devlet memurları için geçerlidir. Bu yazımızda memurun ve işçinin yıllık rapor hakkı kaç gündür, heyet raporu kaç gün alınır konularında ayrıntıları bulabilirsiniz.
Yıllık rapor hakkı kaç gün 2024
İşçinin rapor hakkı kaç gün sorusunun cevabı ile başlayalım.
- Tek hekim/doktordan tek seferde en fazla 10 güne kadar istirahat raporu alınabilir.
- Tek hekim tarafından verilecek olan rapor gün sayısı bir takvim yılı için 40 günü geçemez. ( Takvim yılı hesaplaması her yılın 01 Ocak tarihinden 31 Aralık tarihine kadar geçen süredir ).
- Tek hekim tarafından verilen rapor 40 günü geçiyorsa ve yine istirahat verilmesi gerekli ise raporun heyet raporuna çevrilmesi gerekir.
- Tek hekim 10 günlük rapordan sonra tekrar 10 gün devamına rapor verebilir. Ancak ikinci 10 günlük süre bittiğinde eğer istirahat hali devam edecekse bu durumda yine heyete sevk gerekir.
- Rapor parası hesaplama sayfamızdan raporlu süreler için ne kadar iş göremezlik ödemesi alabileceğiniz hakkında bilgi bulabilirsiniz.
40 gün rapor geçerse ne olur ?
Memurun ve ya Ssk’lı çalışanın yıllık rapor hakkının tek hekimden alınacak raporlarda en fazla 40 gün olacağını yukarıda belirttik. Eğer tek hekim tarafından verilen toplam raporlu gün sayısı 40 günü geçerse sigortalının heyete sevk edilmesi gerekmektedir. Bu durumda bu kişinin hastalığı devam ediyorsa heyet tarafından daha uzun süreli istirahat raporu verilebilecektir.
Uzman doktor kaç gün rapor verebilir ?
Uzman doktor tarafından bir defada en fazla 10 güne kadar, bir takvim yılında ise en fazla 40 güne kadar istirahat raporu alınabilir. Uzman doktor tarafından verilecek ilk 10 günlük rapor kontrollü verilebilir ve devamına uygun görürse 10 gün daha rapor verilir. Ancak ikinci 10 günlük sürenin sonunda eğer rahatsızlık devam ediyorsa uzman doktor yeniden rapor veremez ve heyet raporuna çevirmesi gerekir.
Memurlar en fazla kaç gün rapor alabilir ?
Devlet memurları bir takvim yılında tek hekimden en fazla 40 güne kadar istirahat raporu alabilir. Memurların hastalık izni bir takvim yılı içerisinde 7 günü aştığında özel hizmet tazminatında kesinti yapılır. Uzun süreli tedavi gerektiren hastalıklarda memurlara heyet raporu verilir. Heyet raporu için gün sınırlaması yoktur.
Memur 1 yıl içinde kaç gün heyet raporu alabilir?
Uzun süreli istirahat raporlarında heyetin uygun görmesi durumunda kanunen bir süre sınırı konulmamıştır.
Aynı ay içinde 2 kez rapor almak mümkün mü ?
Aynı ay içerisinde iki kez rapor almanın kanunen bir sakıncası yoktur. Ancak ssk kapsamında çalışıyorsanız raporların birbirinin devamı olmasına dikkat edin. Çünkü hastalık raporu alırsanız ve raporlar ayrı raporlar olursa her bir rapordan SGK iki günlük rapor paranızı keser. Bundan dolayı alacağınız raporların birbirinin devamı olması sizin için daha yararlı olacaktır.
Özel hastane kaç gün rapor verebilir?
Özel hastanelerde de tek doktor bir defada en fazla 10 güne kadar rapor verebilir. Devamında yine en fazla 10 güne kadar tek doktor raporu alınabilir. Sonrasında heyet raporuna çevrilmesi gerekir. Özel hastanelerde de tek doktor bir takvim yılında en fazla 40 güne kadar istirahat raporu verebilir.
4D sürekli işçi rapor hakkı
Sürekli işçiler için de uygulama aynı şekildedir. Tek seferde en fazla kaç gün rapor alınır kısmında da belirttiğim gibi sürekli işçiler de tek doktordan bir defada en fazla 10 gün rapor alabilir. Bir takvim yılı içinde de en fazla 40 güne kadar tek doktor raporu alabilirler.
Heyet raporu en fazla kaç gün alınır ?
Heyet raporu kaç gün ? Heyet raporlarında işçi rapor hakkı süre sınırı yoktur. 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık gibi farklı sürelerle düzenlenebilmekte. Bir defada en fazla 6 aya kadar verilebilmekte. Heyet raporu temelde hastalık düzelinceye kadar verilir. Hastanın daha uzun süreli tedavisinin gerektiği durumlarda heyet hastayı malulen emekliliğe sevk edebilmekte. Heyet raporu alacaksanız 3 Doktorlu heyet raporu kaç gün konusunda ayrıntılı bilgi için 3 doktorlu heyet raporu nasıl alınır sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Heyet raporu devamsızlıktan sayılır mı ?
Yukarıda heyet raporu süresi kaç gündür heyet raporunun en fazla kaç güne kadar alınabileceğini belirttik. Heyet raporu devamsızlık olarak sayılmaz. Ancak heyet raporu süresince memurların sigortası tam olarak yatarken ssk için aynı durum geçerli değildir. SSK kapsamında olanların rapor süresi boyunca SGK primleri ödenmez ve gün sayısı sıfır olarak bildirilir.
Doğum izni sonrası heyet raporu nasıl alınır ?
Doğum izni sona erdikten sonra çoğu kişi heyet raporu için başvurmakta. Doğum sonrası analık izni sona erdikten sonra heyet raporu alınacaksa heyet raporu verilmesini gerektirecek bir hastalığın var olması gerekir. Eğer böyle bir rahatsızlık varsa hastaneye başvurarak heyet raporu ile ilgili süreci başlatabilirsiniz.
Acilden kaç gün rapor alınır 2024
Acil servisten verilecek olan raporlar tek hekim raporu kapsamında değerlendirilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi iş kanunu rapor hakkı tek hekimden alınacak raporlar için en fazla 40 güne kadar olmaktadır. Uzman doktordan bir defada en fazla 10 güne kadar rapor alınabilir. İlk 10 günün bitiminden sonra yine en fazla 10 güne kadar rapor verilir. İkinci 10 günlük süre bittikten sonra eğer yine rapor verilecekse bu durumda heyete yönlendirilmesi gerekir.
Ortopedi doktoru kaç gün rapor verebilir ?
Ortopedi doktorundan kaç gün rapor alabilirim ? Ortopedi doktoru;
- Tek başına ilk etapta en fazla 10 güne kadar rapor verebilir.
- İlk 10 günden sonra rahatsızlık devam ediyorsa ikinci 10 gün için de verebilir.
- İkinci 10 günden sonra tekrar rapor veremez ve heyete yönlendirmesi gerekir.
- Ortopedi doktoru bir takvim yılı içerisinde en fazla 40 güne kadar rapor verebilir.
10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı ?
Raporlarda hafta sonu ayrıca hesaplanmaz ve hafta sonu süreleri de rapor süresi hesabına dahil edilir.
Yıllık rapor hakkı ne zaman yenilenir?
Hesaplama takvim yılı esas alınarak yapılır. Yani 01 Ocak-31 Aralık tarihleri arası için hesaplanır. Bu hesaba göre her yıl 01 Ocak tarihi itibariyle rapor hakkı yenilenir.
Son düzenleme ile sistem 40 günden fazla istirahat raporu vermemektedir. Doktor sistemden değil de manuel düzenlese bile SGK 40 günü aşan tek hekim raporları için ödeme yapmamaktadır.
Birden fazla defa rapor alınabilir. Tabi tek doktor arka arkaya en fazla 10 gün rapor yazabilmektedir.
Raporlu işçinin kanunen bazı istisnai durumlar haricinde işten çıkarılması yasaktır.
Rapor alan sigortalının maaşını işveren kesebilir. Raporlu olunan sürelerde SGK tarafından geçici iş göremezlik ödemesi yapılır.
Sorunuzun Cevaplanabilmesi Youtube Kanalımıza Abone olmanız gerekiyor. Abone olmayanların soruları yanıtlanmayacaktır. Abonelik için TIKLAYINIZ.
Merhaba 4/D sürekli işçi kadrosundayım.41 gün rapor almış gözüküyorum sorun yaşarmıyım
Merhaba. 40 günden fazla alınamıyor normalde. Ama bunun için bir sorun yaşayacağınızı sanmam.
İyi aksamlar ben böbrek yetmezliği nedeniyle 2015 yılından itibaren hasta alt bezi 4*1= 260 adet kullanıyorum ve kalp damar yetmezliği nedeniyle venöz yetmezliği Şeker Tansiyon yüzde 80 engelliyim Akçiyer karaciğer rahim göğüs kanseri tedavisi görüyorum kamuda engelli olmak 1998 yılından itibaren toprak mahsulleri ofisinde çalismaktayim Ankara’da mobing yapıldığından dolayı 6.03.2023 te polaliya tayin edildim ve buyuzden idare mahkemesine yürütme dururma davası açtım dava davam ediyor bu nedenle 20 gün üroloji tek hekim 10 gün aile hekimliği 10 gün yaygın anksiyete bozukluğu nedeniyle ve ağır travma nedeniyle 10 gün tek hekim toplam 40 gün raporu verdiler ve 45gun +45 gün heyet raporu verdiler ve rapor bitimi 2023 ylili için 45gun + 45 gün ortepidi doktorundan kısmı kelc geçirdim 1995 tarihinde tendon bağı kopmuştu ameliyat oldum rapor alma hakkım varmı? Eğer var sa alıp yılbaşı emekli olmak zorundayim eğer hakkım yoksa 15 eylulude rapor bitimi 15 gün çalışıp emekli olmak zorunda bırakacaklar mecbrum 45 günluk heyet raporu bugün verdiler 1 Eylül de bitecek çok teşekkür ederim Allah razı olsun kolay gelsin hayırlı geceler
mesailer olsun
Merhaba. Sorunuz yeni rapor alabilir miyim olacaksa heyetin uygun görmesi durumunda evet alabilirsiniz.
Merhaba ben iş yerinde mobbing e maruz kalıyorum ve ek olarak raporlu anksiyete hastasıyım. Benim her ay 5 7 vb rapor almam devamlılık arz ederse işten çıkarılır miyim böyle bir hakları var mı 1 yıl içinden ayri hekim veya ayri sebeplerle 40 günden fazla rapor alırsam ne olur
Merhaba. Doktor uygun görüyorsa ve gerçekten rahatsızsanız sıkıntı olmaz. Ancak bilerek ve işi aksatacak şekilde alıyorsanız işveren bunu gerekçe göstererek sözleşmenizi feshedebilir.