Acilden Rapor Alınır mı? & Devlet Hastanesi, Özel Hastaneler ve Tüm Acil Servisler

Hastalık diğer adı ile istirahat raporları, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı tüm tesislerden alınabilmektedir. Devletteki ve ya özel hastanelerdeki acil servisler her ne kadar Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı tesisler olsalar da sigortalılar acilden rapor alınır mı sorusunun cevabını merak etmekte ve sıklıkla sormaktadır. Bu nedenle bu içerikte sağlık raporu acilden alınır mı konusunda ayrıntılı olarak bilgi vereceğim. İçeriğin devamında acil servisten rapor alınır mı, hangi şartlarda geçerlidir konusu hakkında tüm detayları bulabileceksiniz.

Acilden sağlık raporu alınır mı?

Evet, acil servisler yukarıda da belirttiğim gibi Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olması şartı ile hastalık/istirahat raporu yazmaya yetkili birimlerdir. Tüm devlet ve üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli olan özel sektör sağlık hizmeti sunucularından tek hekim istirahat raporu alınabilmektedir.

Acil servislerde tek hekim raporu alınabileceğinden burada doktor tarafından bir defaya mahsus en fazla 10 günlük rapor yazılabilmektedir. Devamında acil durum hali ortadan kalktıysa kişiler poliklinikten tek hekim ya da heyet raporu alabilmektedirler.

Devlet hastanesi acilden rapor alınır mı?

Devlet hastanesi acil servislerinden tek hekim raporları alınabilmektedir. Devlet hastanesi acil servislerinden alınacak tek hekim istirahat raporu en fazla 10 günlük olabilmektedir.

Acilden darp raporu alınır mı?

Darp raporu hem devlet hastanesi hem de özel hastanelerin acil servis polikliniklerinden alınabilmektedir. Darp raporu için servise başvurmanız yeterli olacaktır. Ayrıca dilerseniz hastane polisine de durumu iletebilirsiniz. Zaten olay adli vaka kaynaklı ise acil servisteki yetkililer durumu hastane polisine bildirecektir.

Acilden ehliyet için sağlık raporu alınır mı?

Ehliyet raporları acil servislerden alınamamaktadır. Aile hekimlikleri ve devlet hastanesi ve yetkilendirilmiş özel poliklinik ve ya özel hastanelerden alınabilmektedir. Ehliyet için sağlık raporu başlıklı içeriğimizde konu hakkında ayrıntıları bulabilirsiniz.

Acilden heyet raporu alınır mı?

Heyet raporları, tam teşekküllü devlet hastanesi ya da üniversite hastanelerinden alınabilmektedir. Heyet raporları için aynı birimden en az 3 uzman hekim olması şartı arandığından acil servislerden alınabilmesi mümkün değildir. 3 doktorlu heyet raporu nasıl alınır başlıklı içeriğimizden nasıl alabileceğiniz hakkında detayları bulabilirsiniz.

Acilden üst üste rapor alınır mı?

Acil durumlarda acil servisteki hekim istirahat raporu yazabilmektedir. Normalde acil servislerde üst üste rapor alabilmek mümkün değildir. Ancak bu durumun da istisnaları olabilmektedir. Örneğin acil bir durumdan servise başvurdunuz ve doktor size 10 günlük istirahat uygun gördü. Bu süre içerisinde tekrar acil halle doktora başvurduğunuzda doktor uygun görürse ikinci bir rapor düzenleyebilmektedir.

Ders saati 12’den önce acilden rapor alınır mı?

Acil servisler 7/24 hizmet vermektedir. Dolayısıyla acil durumun varlığı halinde günün 24 saati servise başvurulabilmektedir. Acil servisteki doktor uygun görürse istirahat raporu düzenleyebilmektedir.

Gece acilden rapor alınır mı?

Evet, acil servisler gece/gündüz, 24 saat açıktır. Bu nedenle acil bir durum halinde acil servis hekimi uygun görürse istirahat diğer adı ile sağlık raporu düzenleyebilir.

Özel hastanesi acilden rapor alınır mı?

Evet, özel hastanelerin acil servisleri rapor yazmaya yetkilidir. Burada aranan şart ile Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli olmaktır. Eğer hastane SGK ile sözleşmeli ise özel hastane acil servislerinden de istirahat raporu alınabilmektedir.

Pazar günü acilden rapor alınır mı?

Acil bir durum söz konusu ise hafta içi ya da hafta sonu fark etmeksizin istediğiniz bir zaman acil servislere başvurabilirsiniz. Doktor uygun görürse istirahat raporu düzenleyebilir.

Memur acilden rapor alabilir mi?

Evet, acil bir durum varsa doktorun da uygun görmesi şartı ile memurlar acilden rapor alabilir. Buradan alınan istirahat raporları aksi tespit edilmediği sürece hastalık iznine çevrilebilir.

İlk kez işe girişte acil hastalıkta rapor parası alınır mı?

Hastalık raporlarında ödeme alabilmek için rapor tarihinden önceki son 1 yıl içerisinde en az 90 gün olma şartı aranmaktadır. Eğer bu şart sağlanıyorsa kişiye acil serviste verilen ve süresi 3 günden fazla olan istirahat raporları için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçici iş göremezlik ödemesi yapılabilmektedir.

Acilden rapor alma yolları

Özellikle öğrenciler acilden rapor almak için bahaneler üretme konusunda uzman. Ancak burada bahaneden ziyade acil durumun var olup olmadığı ve en önemlisi de hekimin istirahate uygun görüp görmeyeceği önemlidir. Hastalığın bir bahanesi yoktur. Gerçekten acil bir durum varsa acil servislere başvurmanızı, acil bir durum yoksa servisleri meşgul etmemenizi öneririm. Zira bu şekilde durumu daha acil olan bir hastanın daha erken muayenesine engel olabilirsiniz.

Acilden kaç gün rapor alınır?

Acil servisteki doktorlar bir seferde en fazla 10 günlük rapor yazabilirler. Tek hekimden alınan raporlar çalışanlar için yıllık 40 günü geçemez.

Hangi hastalığa kaç gün rapor verilir?

Kısa süreli tedavi ile düzelebilen hastalıklarda genellikle 10 güne kadar istirahat raporu verilmektedir. Ancak uzun süreli tedavi gerektiren durumlarda doktorun da uygun görmesi halinde 3 doktorlu heyet raporu düzenlenir. Burada gün sınırı yoktur. 3 ay, 6 ay gibi sürelerle istirahat raporu düzenlenebilmektedir.

1/5 - (1 {oy})
Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
Yorum yapın