SGK uzun vade hizmet dökümü, ilk defa prim ödeme tarihinden emeklilik tarihine kadar geçen sürede adınıza emeklilik için ödenen tüm primleri içeren dökümdür. Genellikle ilk işe alımlarda istenen bu belge herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezi’nden alınabildiği gibi e-devlet sisteminden barkodlu olarak da alınabilmektedir. Bu içerikte hizmet dökümünü e-devletten nasıl alabileceğiniz ve konu hakkında merak ettiğiniz diğer tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
SGK uzun vade hizmet dökümü nedir?
Uzun vade sigorta kolları emeklilik primleridir. Bu primler malulluk, yaşlılık ve ölüm sigortası primlerini içerir. İşte uzun vade hizmet dökümü de sigortalının tüm sigorta kollarında adına ödenen emeklilik primleri, prim gün sayısı, hangi işyerinde hangi dönem çalıştığı, prime esas kazanç bilgisi, sigorta sicil numaraları, işyeri unvan listesi ve meslek kodu gibi tüm bilgilerin yer aldığı belgedir.
SGK uzun vade hizmet dökümü nereden alınır?
SGK uzun vade hizmet dökümü:
- Kimlik ile herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezi’nden,
- E-devlet üzerinden online olarak alınabilmektedir. Aşağıda e-devletten nasıl alabileceğinizi adım adım anlattım.
E-devletten SGK uzun vade hizmet dökümü alma
SGK uzun vade hizmet dökümü için Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmenize gerek yok. E-devletten de barkodlu olarak çıktı alabilir ve sizden isteyen işyerlerine/Kurumlara verebilirsiniz. E-devletten barkodlu hizmet dökümü için aşağıdaki aşamaları takip ediniz:
- Öncelikle buradan T.C. numaranız ve e-devlet şifrenizle ekrana giriş yapınız: SGK uzun vade hizmet dökümü indir.
- Sistem zaten SGK uzun vade dökümü olarak açılacaktır.
- Eğer o şekilde açılmazsa “Hizmet Dökümü Türü” bölümünde “Tüm SGK Uzun Vade Hizmet Dökümü” bölümünü seçerek devam edin.
- “Barkodlu Belge Oluştur” bölümünden yeni belge oluşturarak indirebilir ve yazdırabilirsiniz.
Uzun vade gün sayısı ne demek?
Uzun vade gün sayısı nedir sorusu bu konuda bana sık sık sorulmaktadır. Uzun vade gün sayısı kişi adına yatırılan emeklilik primlerinin toplamıdır.
Uzun vade gün sayısı neden 0?
4a hizmet dökümü uzun vade bölümünde adınıza hizmet görünmüyorsa bu emeklilik priminizin ödenmediği anlamına gelir. Staj/çıraklık ya da kalfalık gibi hizmetler için uzun vade hizmet süreleri sistemde sıfır olarak görülebilmektedir.
SGK uzun vade hizmet dökümü ile hizmet dökümü arasındaki fark
Tüm SGK uzun vade hizmet dökümü nedir kısmında belirttiğim gibi uzun vade hizmet dökümünde sadece emeklilik için ödenen primler görüntülenir. Hizmet dökümü bölümünde ise kısa ve uzun vade olmak üzere adınıza ödenen tüm primler listelenir.
Uzun vade başlangıç tarihi nedir?
Kısaca, ilk defa emeklilik primi ödenen tarih olarak tanımlayabiliriz. Bu aynı zamanda emeklilikte başlangıç kabul edilen ilk tarihtir.
İşverenin her ayın beyannamesini vermek için diğer ayın 26’sına kadar süresi vardır. Ay bittikten ve işveren beyannameyi elektronik ortamda gönderdikten sonra görünür.
SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmına giriş yaptıktan sonra “Barkodlu Belge Oluştur” kısmını tıklayarak PDF olarak indirebilirsiniz.