Sosyal Güvenlik DGS Geçiş Bölümleri sosyal güvenlik bölümünde okuyan ve ya mezun olanların en çok sordukları sorulardan birisidir. Sosyal Güvenlik Bölümü, ön lisans ve lisans olarak eğitim veren, KPSS lise Sosyal Güvenlik Kurumu’na diğer bölümlere göre daha düşük puanlarla atanma imkanı sağlayan bir bölümdür. Daha önce Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir, Ne İş Yapar, Maaşı başlıklı içeriğimizde bölümün ne olduğu, geleceği ve mezunların atanmaları halinde alabilecekleri maaşlar hakkında bilgi vermiştik. Bu içerikte ise Sosyal Güvenlik ön lisans bölümünden mezun olanların Dikey Geçiş Sınavı ile hangi lisans bölümlerine geçebilecekleri hakkında bilgi verilecektir.
Sosyal güvenlik Bölümü DGS ile hangi bölümlere geçebilir?
Sosyal güvenlik bölümü DGS geçiş bölümleri aşağıdaki tabloda paylaşılmıştır:
Mezun Olunan Bölüm | Tercih edilebilecek lisans programları |
Sosyal Güvenlik | İktisat İşletme Maliyet Sosyal Hizmetler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Sigortacılık, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik |
Sosyal güvenlik bölümü mezunları yukarıda sayılan ve örgün eğitim veren üniversiteleri tercih edebilirler. Bunlara ilave olarak açık öğretim fakültelerinde de aynı bölümleri tercih etme hakları bulunmaktadır. Açık öğretim fakülteleri için de DGS şartı aranmaktadır. DGS ile sosyal güvenlik bölümü mezunlarının geçebileceği bölümler aşağıda ayrı tabloda verilmiştir.
Sosyal Güvenlik bölümü DGS ile geçilebilecek açıköğretim bölümleri
Sosyal Güvenlik bölümü mezunları DGS şartı ile;
- Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi ile İktisat Fakültesi İle İşletme Fakültesi açıköğretim alanlarına,
- Atatürk Üniversitesi açıköğretim bölümlerine,
- İstanbul Üniversitesi açıköğretim programlarına geçiş yapabilmektedirler.
Sosyal Güvenlik bölümü mezunlarının DGS ile geçiş yapabilecekleri açıköğretim programları şunlardır;
- Sosyal Güvenlik Lisans,
- İktisat,
- İşletme,
- Uluslararası ilişkiler,
- Konaklama İşletmeciliği,
- Halkla ilişkiler ve sosyal güvenlik,
- Sosyal Hizmet,
- Kamu Yönetimi
Sosyal güvenlik DGS geçiş bölümleri puanları
Sosyal güvenlik dikey geçiş bölümleri puanları her yıl farklılık gösterebilmektedir. Geçen dönem puanları için ÖSYM sitesini ziyaret edebilir ve bilgi alabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik alanında eğitimli kişiler yetiştirmek, özellikle Kamu Kurumları ve özel sektörde uzman sosyal güvenlik personeli yetiştirmek amacı ile kurulan bölümdür.
Sosyal Güvenlik Kurumu’na memur olarak atanırlar.