Silinen Bağkur Günlerini Geri Alma 2024 & İhya Affı Var mı?

Silinen Bağkur günlerini geri alma hakkında tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz. Malumunuz 2008/05. ay öncesi 60 aydan fazla, 2015/5. ay öncesi 12 aydan fazla,   2018/Haziran ayı ve son olarak 2020 ve 2021’de geçmiş dönem borcu olanların borçları silinmiş ve borçlu oldukları bu dönemlere ait hizmetler de dondurulmuştu.

Dondurulan bu hizmetlerin borçlanma yapılarak yeniden SGK hizmetinden saydırılabilmesi işlemine bağkur ihya denilmektedir. İhya norma dönemlerde son güncel prim üzerinden yapılmakta iken yapılandırma dönemlerinde ihya sürelerinin de dahil edilmesi şartı ile ilgili dönemin bağkur primleri üzerinden yapılmaktadır. Her ikisi için de ayrıntıları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Bağkur ihya affı gelecek mi?

Normal durumda prim borcundan dolayı dondurulan bağkur hizmetlerini satın almak istediğinizde hesaplama güncel bağkur primleri üzerinden yapılıyor. Yapılandırma zamanları ise silinen bağkur günlerini geri alma hesaplaması borcun olduğu dönemlerdeki aylık primler ve yapılandırma ile belirlenen oranlar üzerinden yapılıyor. Şu anda bağkurda dondurulan sürelerin ihyaya dahil edilmesi gibi bir düzenleme gündemde değil. Olursa güncel gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz. İçeriğin devamında yapılandırma harici bağkur ihya hesaplamasının nasıl yapıldığı hakkında bilgi verilecektir.

Bağkur ihya hesaplama nasıl yapılır?

Bağkur ihya hesaplama talep tarihinde geçerli olan aylık güncel prim tutarları üzerinden yapılır.

  • Hesaplama dondurulan her bir aylık primin güncel aylık primle çarpılması sonucu yapılır. Örneğin tarım/çiftçi bağkurunda dondurulan hizmet süreniz varsa 2024 yılı içerisinde talepte bulunduğunuz zaman her bir ay için 6.900,00 TL dondurulan her bir gün için ödenecek tutar ise 230,00 olacaktır.
  • Güncel aylık bağkur primlerine bağkur primi ne kadar sayfamızdan erişebilirsiniz.

Bağkur ihya başvurusu nereye, nasıl yapılır ?

İhya başvuruları başvuru formu ile bağkur dosyasının olduğu Sosyal Güvenlik Merkezine elden ya da posta yolu ile yapılabilmektedir.

  • E-devletten online olarak yapılabilecek.

Bağkur ihya başvuru formu ilave olarak istenebilecek belgeler şunlardır;

  • 1479-İb formu-Sigortalılık belgesi ( indir).
  • 2926-İb formu-Sigortalılık belgesi ( indir).
  • Kimlik fotokopiniz.

Bağkur kısmi ihya yapılabilir mi ?

İhya işlemi maalesef kısmi olarak yapılamıyor. Talepte bulunmanız halinde dondurulan hizmet sürelerinin tamamı için hesaplama yapılır. Benim dondurulan 10 yılım var ancak bana sadece 3 yıl lazım ve ben bunu ödeyeyim diye bir hak maalesef yok.

Bağkur ihya borcu ödeme

İhya başvurusunu yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ödeme planını size verir. Ödeme planını aldıktan sonra ödeme işlemini online kanallardan ya da bankadan;

  • Sosyal Güvenlik Kurumu Ödemeleri- 4/1-b prim tahsilatlarıGeçmiş Dönem prim ödeme menüsünden ödeyebilirsiniz.

Silinen bağkur günleri nasıl öğrenirim?

Silinen Bağ-Kur günleri nasıl öğrenirim? Peki tam olarak dondurulan hizmet süreniz ne kadar ? Bunu e-devletten sorgulama yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. Eski bağkur günlerini geri alma başvurusu yaptığınızda kısmi olarak değil dondurulan hizmet sürenizin tamamı için borçlanma hesaplaması yapılmakta. Bu yüzden SGK silinen günleri geri alma başvurusu yapmadan önce E-devletten sorgulama yapmanız ve silinen bağ kur primlerinin geri alınması hesaplamasını yazımızdaki hükümler doğrultusunda yapmanız yararınıza olacaktır.

Durdurulan bağkur hizmet sürelerini sorgulamak için;

  • E-devlete T.C. ve şifreniz ile giriş yapınız.
  • Ardından Sosyal Güvenlik Kurumu-4b Hizmet Bilgisi menüsüne giriş yapınız. Dilerseniz sayfaya buradan da giriş sağlayabilirsiniz ⇒ bağkur terk ve hizmet sorgulama.
  • Sorgulama sonucu Terk-19 tarihinden sonraki yeniden başlama tarihi, bağkur 13 ek 63 terki tarihinden sonraki yeniden başlama tarihi ve terk 76 tarihinden sonraki yeniden başlama tarihine kadar olan hizmet süreleri dondurulan ve ihya edilebilir gün sayıları olarak dikkate alınmalıdır.

2008 öncesi silinen Bağkur

2008/05. ay ve öncesinde prim borcu 60 aydan fazla olanların bu borçları silinerek hizmetleri dondurulmuştu. Bu süreler hizmet dökümünüzde Ek-19 terki ile görülür. Bu süreleri SGK’ya talepte bulunarak ihya ettirebilir ve hizmetten saydırabilirsiniz.

Bağkur ihya borcu sorgulama

Sorgulama işlemini mobil/internet bankacılık kanallarından yapabilirsiniz. Sorgulama için SGK Ödeme-4/1-b prim tahsilatları-Geçmiş Dönem Prim Ödeme menüsünden borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Hiç bağkur primi ödemedim

Bağkur tesciliniz var ve hiç ödemediyseniz torba yasalar ile belli dönemlerde çıkartılan düzenlemeler ile borçlar silinerek hizmetler dondurulur. Bu durum isteğe bağlı sigorta için geçerli değildir. İsteğe bağlı sigortada 12 aydan fazla ödeme yapmadığınız zaman tescil kaydı doğrudan iptal edilir.

Silinen Bağ-Kur borcu emekliliği etkiler mi?

Silinen bağkur borcu emekliliği etkilemez. SGK emeklilik dilekçesi verdiğinizde silinen dönemleri ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bağ-Kur ihya nasıl yapılır?

İhya başvuru formu ile bağkur dosyanızın olduğu Sosyal Güvenlik Merkezi’ne başvurarak ihya talebinde bulunabilirsiniz.

Hiç ödenmemiş Bağ-Kur borcu silinir mi?

Silinir ama torba yasa ile silinir. Torba yasalarla belli döneme kadar ödenmeyen borçların silinerek hizmetlerin dondurulması imkanı sağlanmaktadır.

Bağkur ihya hangi yılları kapsıyor?

Bağkur ihya işleminde prim borcundan dolayı dondurulan tüm hizmetler ihya talebiniz durumunda canlandırılmakta ve borç oluşturulmaktadır.

4.7/5 - (6 {oy})
Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
“Silinen Bağkur Günlerini Geri Alma 2024 & İhya Affı Var mı?” üzerine 644 yorum
  1. Hocam gecşrdiğimde iş kazasından dolayı engelli emekliliğinden yararlanıyorum 4000 gün isteniyor benim 2500 günüm var 3000 gün de sildirdiğim bağkur um var bağkurun yarısını ödeyip emekli olabilirmiyim

    Yanıtla
  2. Üstad merhaba,
    Ben SSK dan emekli olacağım gün ihtiyacından dolayı Bağ-kur ihya yaptıracağım. İhya günüm de oldukça fazla 2500 gün. Benim sizden ricam bu ihyayı yapılandırma bekleyip tavandan yapsam maaşta ortalama ne kadar farkeder.

    Yanıtla
  3. Şirket ortaklığımdan ötürü bağkurda 28.02.2006 tescilim görünüyor. Bağkura hiç prim ödemedim. Bağkur terkimde açıldığı tarih itibariyle silinmiş
    #13-Ek-63 Terki görünüyor. Şirket ortalığımın hisse devrini 17.08.2010 tarihinde yaptım. Bu 2006 ile 2010 arasında olan 4 yıl 5 ay 20 günlük süreyi Bağkurdan ihya edip ödeyebilir miyim? Ödenirse bu 1632 günlük süre için ne kadar borç çıkar acaba ve hangi belgelerle müracaat etmeliyim.

    Yanıtla
    • Merhaba. Evet tescil kaydınız olduğu için ihya edebilirsiniz. Bağlı olduğunuz SGK’ya giderek ihya dilekçesi vermeniz yeterli. Günlük 115 liradan borçlanma yapılıyor.

      Yanıtla
      • merhaba 2 ay gibi önce silinen günlerim için dilekçe verdim 200 bin lira ödemem olduğu dahil tebliğat geldi.ve bu ayın sonunda ödemem gerekiyor.biz anca 100 bin toparlayabildik geri kalanını taksitlendime yaparlarmı yoksa ödemenin tamamını yatırmak zorundamıyız.yatıramazsak ne olur.son ödeme 04.10.2023

        Yanıtla
  4. Merhaba, 1992 yılı ilg sigorta girişim ve 2013 nisana kadar sgk am yattı askerlik birleştirmesi ile 5815 günüm okuyor. Sgklı olduğum dönemlerde şirket ortaklığından dolayı bağkur tescilim de mevvut olup bugüne kadar hiç prim ödenmedi. 2013 ten sonraki dönrmler için bağmur kaydımın olması eyt kapsamında 4a dan emekli olmamı engellermi?. Tşk.

    Yanıtla
  5. Ömer bey 11 08 1999 bağkur kesintisi var ziraat odası kaydı 2003: bağkur kaydı 2007 eyt den faydalanabilirmiyim

    Yanıtla
  6. Merhaba benim 1994 te bagkur kaydim var hiç ödeme yapmadm 22 ay pirim borcum vardı silinmiş geçmiş dönemlerde çıkan yasalarla ihya hakkım vardı fakat alamadım şuan silinen gunlerimi satın alabilme imkanım varmi ve ne yapmam lazım nereye başvurmak lazım tesekkurler

    Yanıtla
  7. Merhaba
    2001 yılında esnaf olarak kaydım var fakat hiç bağkur ödemedim sanırım o yıllarda torba yasa çıkmıştı hiç ödemeyenlerin bagkurları silinecek diye silindi sanırım borç görünmüyor. Ben 2001 -2008 arası bu silinen bagkur günlerini alabilirmiyim…

    Yanıtla
  8. Hocam merhaba
    Öncelikle duyarliginiz için teşekkür ederim
    2022 5 aya kadar sskliyim
    2022 6.aydan 2023 3 aya kadar da bağkur kuyum 1o aylık prim borcu var aynı zamanda 1@94 girisliyim toplam 8000gun SSK var
    Bagkur borcunu yatirmasam eytden emekli olurmuyum
    Torba yasa da yok ama sonra eklenir mi nezamana kadar bekleyin teşekkür ederim

    Yanıtla
      • Merhaba ben kanalınızı takip etmenize sağmen yazamıyorum buraya yazayım.

        Babam için yazıyorum babamın emeklılık yası geldı ama gun eksıgı var.

        önceki yıllarda hayvancılık ile uğraşırken süt verirken koperatiflerde kaydı ve süt verdiğine tarımla uğraştığına dair evraklar mevcut o dönemlerde her hangi bir sigortası yok ama 10 yılı aşkın sure zarfında kooperatıfler babam ıcın bagkur kesıntısı yapmıs elımızdekı evraklarla o kesıntı donemlerınde kı gunlerden satın ala imkanım varmı ihtiyac kadar mı alınıyor surenın toplamımı alınıyor

        Yanıtla
  9. Merhabalar, 1989 sgk girişim var. Sonrasında 2001-2008 arası vergi mükellefiyeti var. Fakat, bu günlerim silindi. 2008-2015 arası 2600 bağkur prim ödemem var. 2015 sonrası 1072 SGK prim ödeme günüm var. Günlerim yetmediği için 2008 öncesi bağkur günlerimi ihya edebiliyor muyum? Teşekkür ederim.

    Yanıtla
  10. Ömer bey iyi günler.yeni yasada resmi gazetede yayınlanan da ,bağkur ihya süreleri dahil edildimi.yapılandırmaya .yani dondurulan hizmet günlerini ,dondurulan yıllarda ki prim tutarından ödeme onaylan dımı?

    Yanıtla
  11. Merhaba 31.01.2023 bağkur tescil yaptım fakat ödemedim günlerim 61 gün silindi.ödersem aktif olurmu.Saygılarımla

    Yanıtla
  12. merhabalar,eşimin giriş tarihi 01.03.1996… 2010 yılının mayıs ayına kadar 4A pirim ödemesi var diğer kalanı da 4B……bağkur ve ssk pirimlerinde birleştirme yaptık 5526 günü oldu.eyt kapsamında oluyormuyuz?

    Yanıtla
  13. 2010 2015 arası bagkur borçlarımı sildirmistim 2015 den sonra bugüne kadar sgk liyim toplam günüm 4300 ve bagkur da sildirdigim günleri ihya edersem emekli olabiliyorsunuz ve ihya ettirdigim zaman hemen emekli olabiliyormuyum yoksa borcu bitirdikten sonrami emekli olabiliyorum

    Yanıtla
  14. Ömer bey merhaba, ihya işlemi başlatmıştım, bugün itibariyle borçlanma tutarı bankalarda ve sgk web tahsilat sayfasında görülmekte ancak e devlette “1657412908 4b sicil numarası için : 1657412908 4b sicil numarası için : Dikkat!! Ek 17/19/63/76/83/84 borçlanmasını bitirmedi. böyle bir açıklama yazılmış, ödeme yapmam durumunda bir problem oluşur mu?

    Yanıtla
  15. Ömer bey iyi günler .bağkur ihya yapılandırması ;2011 ve 2018 yıllarinda silinen günlerim var.yeni yasa tasarısında .o dönemlerdeki hizmet sürelerinde prim tutarından ödeme hakkımız var mı sizce.?

    Yanıtla
  16. Merhaba
    2004-2009 arası mukelefim, bagkur da hiç kaydım yok, bu geçmiş günleri geri alabilir ıyım 14 yıl dan beri SSK lıyım

    Yanıtla
  17. Merhaba Ömer bey 1991 sgsgkirisliyim 01.10.2008 girişli bağkur sicilim var ve 01.10.2008 tarihli 13 Ek 63 terki yazıyor 2015 yılına kadar vergi mükellefiyetim var bu tarihe kadar olan bağkur günlerimi geri alabilirmiyim.. teşekkür ederim

    Yanıtla
  18. Merhaba 1996 yılında bağkur tescil numaram var. 35 aylık prim borcum görünüyor. Ama hiç ödeme yapmadım. Şu an 4 c li olarak çalışmaktayım. E devlette 13-Ek-63Terki yazıyor. Bu borcu yatırıp EYT li olabilir miyim?

    Yanıtla
    • Merhaba. 4/c kapsamında başlangıç tarihi ne zaman? Emekli sandığı bağkuru doğrudan giriş olarak almaz. Prim günü kadar geri çeker. Bağkurda borçlanacağınız gün sayısı kadar emekli sandığı başlangıcı 08.09.1999 tarihi öncesine çekilirse EYT kapsamına girersiniz.

      Yanıtla
  19. Merhaba
    Benim sigorta girişim 97 daha sonra bagkura gectim 2015 yılında ama odemedigim bagkur primleri oldu bende en son cikan afta gunleri ve borcu sildirdim su an 4a sigortaliyim bu sildirdigim gunleri tekrar alabilirmiyim su an bagkurlu olmadigim halde tesekkurler

    Yanıtla
  20. MERHABA, 2008 -2010 YILLARINDA ÜZERİME ŞİRKET VAR AMA BAĞKUR GİRİŞİM HİÇ YAPILMADI. İHYADAN YARALANABİLİR MİYİM?

    Yanıtla
  21. Hocam Merhaba,
    Mart 69 doğumluyum.
    Sigorta girişim Ekim 1995.
    An itibariyle prim gün sayım 5000.
    7 ay askerlik borçlanması hakkım var.
    Sistemde “#16 Terk 76” görünen 26 aylık 4b var. (Hiç ödeme yapılmamış)
    Nasıl bir yol haritası önerirsiniz?

    Yanıtla
  22. Merhaba, 03.08.1998 tarihinde isteğe bağlı 4b bağkur girişim var. Hiç prim ödemediğim için prim günü sıfırlanmış ve aynı günde çıkış görünüyor.Ama 4b tescil tarihim sistemde 03.08.1998 olarak gorunuyor. 4a işe giriş tarihim ve prim odenmeye baslama tarihi ise 19/09/2006 tarihinde başladı ve toplamda şu an 5393 gün prim günüm var. Eyt için prim günümün olmadığı 4b tescil tarihi geçerli olur mu? Yani sistemde gorunen 1998 tarihinden dolayi eyt li sayilir miyim Teşekkürler…

    Yanıtla
  23. mrb ömer bey 2001 yılından 2015 yılına kadar yani 14 yıl bağ-kur borcum bulunmaktadır. İhya dilekçesi verdim henüz sonuç çıkmadı benim pirim borçlarım nasıl hesaplanacak toplam kaç lira borç çıkar… saygılar…

    Yanıtla
  24. Merhabalar benim sgk da 2600 gunum var sigorta girisim 1995 fakat hep eksik ödenmis daha sonra istege bağli ödedim 4,5 yıl kadar sonra ödemeyi biraktim 2 yildir bi sirkette çalışıyorum 4b istege bagli günlerim silinmiş sanirsam bu cikacak ihya kanunuyla bende 4,5 yılımı geri alabilirmiyim acaba ?

    Yanıtla
  25. iyi günler 2003 sonundan bu yana bağkurluyum yaklasık 6000 günüm donmus durum da bunları ihya edersem yaklasık ödemem nakit olarak ne çıkar

    Yanıtla
  26. merhabalar meriç bey 1997 sigorta girişliyim toplamda 1700 günüm var 2001 yılında işyerim vardı bagkur girişim oldu 2001 yılında fakat hiç ödeme yapmadım 4/ b bagkura edevletten giriş yaptıgımda 22.06,2001 başlangıç gözüküyor akabinde terk talep tarihide 22.06.2001 olarak gözüküyor bu 22.06.2001 tarihinden itibaren bu güne kadar geçen zamanı ben ihya ve borçlanabilirmiyim

    Yanıtla
  27. Ömer bey iyi günler .dünkü açiklanan prim borclariyla ilgili olan yapilandirmada .bağkur ihyası borcu ; sizce 2023 prim tutarindan mı ödeme isterler ,yoksa silinen yıllara mı olan tutardan ödeme isterler..tesekkurler

    Yanıtla
  28. İyi Günler
    1995 yılında şirket ortağı oldum , 4-5 yil sonra hisselerimi devrettim. Bu döneme ait Bağkur ceza yolladı , ödedim fakat şirket ortağı olduğum tarihlerde Bağkur girişim gözükmüyor. Sgk girişim 2002 den gözüküyor , 1995-2001 yılında şirket ortağı olduğum zamanlar yok , ayrıca bir dönem 2008-2015 yılları Sgk ödeme eksikliğinden dolayıda günlerimi sildi. Suan 7200 günüm var fakat başlangıç tarihim 2002. Eyt için başlangıcımı nasıl düzeltebilirim ?

    Yanıtla
  29. Slm ben Haziran 1999 vergi mükellefi yım 2006 ya kadar esnaf sicil belgem vergi kaydım bu terihlerde var vergi ödedim ama bagkur kaydım yok hiç ödeme yapmadım ne yapmalıyım

    Yanıtla
  30. MERHABA;

    1991 -1993 Yılları arasında vergi mükellefiydim ve meslek oda kaydımda var. Ancak bağkur tescilim yok , bu yılları borçlanabiliyormuyum. Borçlanırsam Ety ye giriyorum. Borçlanamazsam 60 yaşını bekliyecem.

    slmlar

    Yanıtla
    • Selamlar,bilgilendirmelerinizden çok faydalanıyoruz,hizmetiniz için ne kadar teşekkür etsek az kalır.
      1960 doğumluyum 2012 Ssk girişim ve sadece 829 gün primim var.
      1-1983 Şoförler odası kaydım var
      2-1997 yılında Limidet şirketi ortaklığım var
      Her iki durum için herhangi bir bağkur yada ssk girişim ve numaram olmadı.
      Emekli olmaya çalışıyorum bu yüzden bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim,iyi günler

      Yanıtla
  31. Ömer bey merhaba 2006 -2015 yılları arasında özel bir şirkette (şirket hala aktif)ortaklık yaptım fakat bagkur a hiç kayıt yaptırmadım .bu günlerimi geri alabilme imkanım varmıdır?
    Teşekkürler

    Yanıtla
    • Merhaba. 01.10.2008 tarihinden açtırabilirsiniz. Eğer o tarihlerde sigorta ödenmediyse 01.10.2008 tarihinden itibaren kesintisiz hizmet satın alabilirsiniz.

      Yanıtla
  32. 1991 SSK girişim var.2009 Bağkur girişim var..54 günlük ödeme sonrası 16 ek 76 terki ile ayrıldım..o zaman dan bu güne SSK lıyım..bagkurdan hiç gün kazanabilirmiyim

    Yanıtla
  33. 16.05.1997 Ticaret Odasından Kaydım Var Şirket ortağı olarak 1997 2004 kadar bağkur Tescilim Vardı Hic ödeme yapmadığım için Bütün günlerim Silinmiş İlk Tescil Tarihim 1997 iken 2004 İlk sgk Tescil gözüküyor E develeten yaşım 53 pirim 5500 İlk Tescil 2004 Olduğu İçin Eyt sisteme Giremiyorum 1997 Bağkur tescilimi Nasıl geri gertirebilirim Tşk Ederim

    Yanıtla
  34. 1997 mart ayında iş yeri açılışından dolayı vergi kaydım var, 1999 haziran ayına kadar, toplam 889 gün. ancak hiç ödeme yapmadığımdan dolayı bağkur kaydım silinmiş ve e-devlet üzerinde 4-b ile ilgili hiç bir kayıt gözükmüyor. gelebilecek bir ihya yasası ile, vergi kaydımı baz alarak bağkur günlerimi ihya edebilir miyim ?

    Yanıtla
  35. Ömer bey merhabalar .bir onceki sorumu cevapladığiniz icin tesekkur ederim.rica etsem bu konuda beni aydınlatirmisiniz.1998ssk girisliyim. 2011 ve 2018 yıllarinda ihya etmem gerek. 2742 gün bağkurum var.450 gün de askerlik borçlanmam var.1900 günprim günum var .son 3.5 yıl ssk şartınada uyuyorum.bağkur ihya sı ve askerlik borçlanmasini ödedigim zaman eyt kapsaminda emekli olabiliyormuyum .tesekkurler

    Yanıtla
    • Son 3,5 yıl SSK ise toplamda 5000 günü tamamlamanız gerek SSK’dan emeklilik için EYT kapsamında. Ayrıca 1998 demişsiniz. Ay ve gün yazmamışsınız. 25 yıl koyun o tarihin üzerine o şekilde hesaplayın. 25 yıl şartı da var çünkü.

      Yanıtla
      • Ömer bey merabalar .01.08.1998 girisliyim.25 yillik süremin dolmasina 7 ay kaldı .yani benim ogrenmek istedigim ihya ve askerlik borclanmasinı ödedigim de eyt icin emekli dilekcemi verebilir miyim.

        Yanıtla
  36. Ömer bey merhaba…
    Sgk emeklisi olabilmem için 51 yaş ve 25 yıl sigortalılık süremi doldurdum. Şu an sadece 1663 gün prim eksiğim var. Bu arada 5 yıldır esnafım Bağkurlu oldum doğal olarak. Bu süre içinde Bağkur primlerimi ödeyemedim hiç. Bir kısmı silindi bir kısmı da borç olarak duruyor. Silinen Bağkur primlerimi ve mevcut Bağkur borcumu ssk üstünden emekli olabilmem için ödemem mümkün mü? Daha doğrusu Bağkur borcumu ssk ile birleştirmem mümkün mü? bu durumda prim gününeü doldurduğum için emekli olabilir miyim?

    Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim şimiden

    Yanıtla
    • Merhaba. Bağkur hizmeti 1260 günden fazla olursa şartlar bağkura geçer. SSK hizmetleri de normalde tüm hizmete dahil ediliyor tabi ki. Ancak bağkuru ödediğinizde son 7 yıl içerisindeki 1260 gün şartına da bakmanız gerekecek.

      Yanıtla
      • Merhaba omer bey benim 1994 ve 2001 yıllari arasinda tutunden dolayı çiftçi bağkurum vardı daha sonra sigortalı çalıştım 5800 günü doldurdum eyt için başvuruda bulundum başvurum kabul edildi fakat 97 ve 98 yıllarımı sgk silmiş ve günümün eksik olduğunu söyleyip emeklilik işlemlerinin iptal oldu diye bir yazı gönderdiler tütün sattığım şirketlerden birinin karşılığını bulamadıkları için 502 gunu silmisler ben evrakları 2006 yılında teslim ettim o günden bu güne kontrol edilmemiş ben şu anda madur oldum bu durumda ne yapmaliyim

        Yanıtla
Yorum yapın