Rapor Parası Ne Zaman Yatar 2024 & Hızlandır

Rapor parası ne zaman yatar? Evet iş göremezlik ödeneği ne zaman yatar sorusu geçici iş göremezlik raporu alan herkesin cevabını merak ettiği başlıca soruların başında gelmekte. Hastalık, iş kazası, analık  sonucu istirahat raporu aldığınızda işveren maaşınızı ödemez ve ödemeleriniz SGK tarafından yapılır.

Bu yazımızda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödemesi diğer adı ile rapor parası ödemeleri ile ilgili çok sorulan rapor parası hangi bankalara yatar, rapor parası ne zaman yatıyor, rapor parası hangi tarihte alınır gibi soruların cevabını bulabilirsiniz.

SGK iş göremezlik ödemesi sorgulaması nasıl yapılır ?

Sorgulama işlemini e devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Tabi bu işlemi yapabilmek için e devlet şifrenizin olması gerekiyor.

  • SGK işgöremezlik  ödemesi sorgulamasını e devlet sisteminde SGK-4a/4b işgöremezlik ödemesi görme menüsü aracılığı ile yapabilirsiniz.
  • Sorgulama ekranında buradan T.C numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapabilirsiniz ⇒ e-devlet sgk rapor parası sorgulama.
  • Eğer sorgulama sonucu rapor parası emanete alındı diyorsa nasıl alabileceğiniz konusunda detaylar için emanete alınan rapor parası nasıl alınır sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Tc ile rapor parası sorgulaması nasıl yapılır ?

Rapor parası sorgulaması sadece e devlet sistemi üzerinden yapılmakta. PTT rapor parası sorgulama T.C. ile yapılabilen online bir platform bulunmamaktadır. Sorgulama işlemini e devlet haricinde herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezi’ne uğrayarak ya da PTT’den telefon ile ve ya birebir giderek öğrenebilirsiniz.

Rapor parası ayın kaçında yatar 2024

Gelelim asıl konumuz olan istirahat paraları ne zaman yatar sorusunun cevabına. Ödeme yapılabilmesi için raporunuzun bitmiş olması ve işvereniniz tarafından rapor için SGK’ya elektronik ortamda çalışmadığınıza dair bildirimin yapılması gerekiyor. Uzun süreli raporlarda işveren rapor bitmeden de biten kısım kadar çalışmazlık bildirimi yapabilir.

İşverenin elektronik ortamda çalışmazlık bildirimi yapmasının ardından raporunuzda başka da bir eksik yoksa bildirim tarihinden sonra yaklaşık 7-10 gün içerisinde ödemenizi PTT ya da SGK sisteminde tanımlı banka hesabınızdan alabilirsiniz.

Rapor parası nereye yatar 2024

Eğer Sosyal Güvenlik Kurumu şahıs ödemeleri sisteminde daha önce bir banka hesabı tanımlaması yapmadıysanız ödemeniz PTT’ye gönderilir. PTT’ye gönderilen geçici iş göremezlik ödemesini ise gönderiliş tarihinden itibaren en geç 2 ay içerisinde almanız gerekir. İki ay içerisinde almaz iseniz ödemeniz SGK emanet hesaplarına düşer. Emanete düşen parayı ise aşağıdaki banka hesaplarından birisini tanımlayarak geri alabilirsiniz.

Rapor parası hangi bankaya yatar 2024

PTT ile uğraşmamak, ödemenizi banka hesabınızdan çekmek ve emanete alınan paralarınızı geri almak için hesap tanımlaması yapmanız gerekiyor. Aşağıda SGK rapor parasının gönderilebildiği bankalar belirtilmiştir. Rapor parası alabileceğiniz bankalar şu şekildedir;

  • Akbank,
  • Burgan Bank,
  • Deniz Bank,
  • Fiba Banka,
  • Halk Bankası,
  • PTT Bankası,
  • Şeker Bank,
  • TEB,
  • Garanti Bankası,
  • Vakıf Bank,
  • Ziraat Bankası,
  • Yapı ve Kredi Bankası.
  • QNB Finans Bank,
  • Türkiye İş Bankası,
  • Vakıf Katılım Bankası.

SGK rapor parası banka hesabı tanımlaması nasıl yapılır ?

Banka hesabınızı dilekçe ile herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezi’ne başvurarak ya da e devlet sisteminde SGK Şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama menüsünden kolayca yapabilirsiniz. E-devlette banka hesabı tanımlaması yapmak için aşağıdaki aşamaları takip ediniz;

  • E-devlette Sosyal Güvenlik Kurumu-Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama menüsüne giriş yapınız.
  • Sisteme T.C. ve e-devlet şifreniz ile buradan da giriş yapabilirsiniz ⇒ E-devlet rapor parası banka hesabı tanımlama.
  • Yeni Hesap Tanımlama seçeneğini tıklayarak devam edin.
  • Daha sonra listeden hesap tanımlaması yapmak istediğiniz bankayı seçerek SORGULA yapın.
  • Sorgulama sonucu seçtiğiniz bankada aktif olan hesaplarınız çıkacaktır. Tanımlamak istediğiniz hesabı seçerek DEVAM ET deyin ve tanımlama işlemini gerçekleştirin.

Rapor parası atm’den alınır mı ?

Yukarıda belirtilen bankalardan birisinde hesabınız varsa ve bu hesabı tanımlarsanız atmden SGK tarafından yapılan tüm ödemeleri çekebilirsiniz. Ancak tanımlı banka hesabınız yoksa PTT’de yalnızca gişeden kimliğiniz ile başvuru yaparak alabilirsiniz. ATM’den çekme şansınız yok maalesef.

Ziraat bankası rapor parası ödeme günleri

Yukarıda rapor parası nereye yatıyor ve rapor parası ne zaman yatacak kısımlarında da ayrıntılı olarak ele aldığımız üzere eğer sistemde tanımlı banka hesabınız yoksa ödemeler PTT’ye gönderilir ve PTT’ye gönderiliş tarihinden itibaren en geç 2 ay içerisinde alınması gerekir.

Ancak banka hesabı olarak Ziraat Bankası’nı tanımladıysanız hesabınızdan istediğiniz zaman ödemenizi çekebilirsiniz. Bunun için belirlenmiş olan özel bir gün ya da tarih yoktur. Ziraat Bankası rapor parası sorgulamasını da e-devlette yukarıda belirtilen menüler üzerinden yapabilirsiniz.

Rapor parası e devlette ne zaman gözükür ?

Rapor sona erdikten sonra işveren tarafından çalışmazlık bildirimi yapılır ve iş göremezlik raporu SGK ödeme onay ekranına düşer. SGK onayından sonra rapor e-devlette sorgulama yapıldığında RAPOR PARASI MERKEZE GÖNDERİLDİ olarak görülür. Bu ödemenin bankaya gönderildiği anlamına gelmez sadece onay için SGK merkez onayına gönderildiği anlamına gelir. Merkeze gönderildi göründükten sonra ortalama olarak en geç 2-3 gün içerisinde bankaya gönderilir. Bu durumda e-devlette sorgulama yapıldığında BANKAYA GÖNDERİLDİ olarak görüntülenir.

Rapor parası ne kadar yatar?

Ödemeler brüt ücret üzerinden hesaplanır. Net maaş gibi hesaplanmaz. Alabileceğiniz ödemeyi hesaplama programı aracılığı ile hesaplamak için hemen rapor parası hesaplama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Rapor parası rapor bittikten sonra kaç gün sonra yatar?

Rapor bittikten ve işveren tarafından rapor onayı verildikten sonra ortalama 7-10 gün içerisinde yatar.

SGK rapor parası ne zaman yatıyor?

İşveren çalışmazlık bildirimi yaptıktan sonra en geç 7-10 gün içerisinde ödemenizi alırsınız.

Rapor parası yatıp yatmadığını nasıl öğrenebiliriz?

E-devlette 4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme menüsünden sorgulama yaparak ödemenizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Rapor param yatmadı kimi aramalıyım?

Rapor parası yatmadı ise Alo 170 hattını ya da bağlı olduğunuz SGK’yı arayabilirsiniz.

Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Canlı Destek! Soru Sor!x
DMCA.com Protection Status