Sosyal Güvenlik Numarası Nerede Yazar, Sicil Numarası Kaç Haneli?

Sosyal Güvenlik Numarası, kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 4/a, 4b, 4c kapsamlarında ilk defa prim ödenen tarih itibariyle verilen ve sonrasında tüm çalışma hayatı boyunca çalışmalarının SGK’ya bildirildiği numaradır. SGK sigorta numarası özellikle emeklilik başvurularında başvuru formu ya da e-devlet başvuru ekranlarında istenen bir bilgi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu içerikte SGK sicil numarasının nerede yazdığı ve nasıl görüntüleme yapabileceğinize dair ipuçları bulabileceksiniz.

Sosyal Güvenlik no nedir?

Sosyal Güvenlik numarası nedir sorusunun cevabı ile konuya giriş yapalım. Sosyal Güvenlik numarası kişiye ilk defa sigorta tescil tarihi itibariyle çalıştığı sigorta kolunda verilen SGK numarasıdır. İlk tescilden sonra aynı sigorta kapsamındaki tüm hizmetle bu sigorta numarası ile bildirilir.

Sosyal Güvenlik Numarası kaç haneli?

  • 4/a yani SSK sicil numarası 13 haneden oluşur ve ilk defa çalışılan ilin plaka numarası ile başlar.
  • 4/b bağkur numarası tarım bağkurlular için 7 ile diğer kapsamdakiler için 0 ya da 1 ile başlar ve 10 haneden oluşur.
  • Emekli sandığı yani 4c sicil numarası ise 9 haneden oluşur.

4c sicil no kaç haneli?

Emekli sandığı sicil numarası 9 haneden oluşur. Sorgulamasını aşağıda bağlantısı verilen E-devlet menülerinden yapabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik no nerede yazar?

Sigorta no e-devlet sisteminden online olarak kolayca sorgulanabilmektedir. Sosyal Güvenlik no e-Devlet sorgulaması yapmak için lütfen aşağıdaki adımları izleyiniz;

Sosyal Güvenlik numarası nasıl öğrenilir konusunda size bilgi vermeye çalıştım. Eğer e-devletten emeklilik başvurusu yapacaksanız e-devletten emeklilik başvurusu nasıl yapılır sayfamızdan adım adım nasıl başvurabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Ölen kişinin emekli sicil numarası nasıl öğrenilir?

Vefat eden kişiler için e-devletten ya da başka bir online uygulama üzerinden sicil numarası sorgulaması yapamazsınız. Ölen kişi SGK sicil numarası sorgulamasını Alo-170 hattını arayarak ya da size en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ne giderek öğrenebilirsiniz.

Sosyal güvenlik No ile TC aynı mı?

Hayır, aynı değil. Ancak SSK kapsamında işe giriş bildirgesi yapılırken işverenler sosyal güvenlik numarası bölümüne T.C. numarası yazabilirler.

Sosyal güvenlik numarası nasıl bulunur?

E-devlette Sosyal Güvenlik Kurumu bölümünde tescil kaydı ile ilgili menülerden sorgulama yapabilirsiniz.

Sosyal güvenlik numaram kaç?

Numaranızı öğrenmek için E-devlette SGK tescil kaydı sorgulaması yapmanız gerekiyor.

İçeriğimizi Puanlayın
Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
“Sosyal Güvenlik Numarası Nerede Yazar, Sicil Numarası Kaç Haneli?” üzerine 2 yorum
  1. Merhabalar, ben yurt dışı borçlanması için Aralık 2022 de başvuru yaptım ve işleme alındı. Şu anda ödeme aşamasındayım ki 3 aylık bir sürem var. Acaba eski kanunla mı yoksa yeni kanunla mı ve toplamda kaç gün ile emekli olabilirim? Giriş tarihim 01/06/1992. Yorumlarınız için çok teşekkürler. Sağlıkla kalın..

    Yanıtla
Yorum yapın