Eczacılık Maaşları 2024 & İş İmkanları

Eczacılık maaşları ne kadar konusu Türkiye’de maaş konusunda en çok araştırılan konuların başında gelir. Zira Eczacılık geçmişte, günümüzde ve yine gelecekte en cazip meslek grupları arasında yerini almaya devam ediyor.

Eczacılık bölümü ya da eczane hizmeti bölümünü tercih etmek isteyenler ya da hali hazırda okuyan ve ya mezun olanlar için bu yazımızda eczacılar ne kadar kazanıyor, eczacılık mesleği iş imkanları gibi konu hakkında merak edilen soruların cevabını vermeye çalışacağız.

Eczacı maaşları ne kadar?

Eczacılık bölümü mezunları kendi eczanesini açarak çalışabilecekleri gibi bunun haricinde hem özel sektörde hem de devlette bu kadroda çalışabilmektedir. Örneğin Sosyal Güvenlik Kurumu en çok eczacı çalıştıran Kurumlardan birisidir. Buna ilaveten ilaç firmaları, özel poliklinikler ve özel hastaneler de eczacıların çalışabileceği yerler arasında yer almakta.

Devlette eczacı maaşları41.000-43.000 TL
Serbest Eczacı maaşları40.000-50.000 TL

Kendi eczanesini açanlar ne kadar kazanıyor 2024

Kendi eczanesini açanlar için eczacıların aylık geliri şu kadardır demek zordur. Çünkü bu durum değişkendir ve ilden ile, ilçeden ilçeye, eczanenin konumuna ve daha birçok kritere göre farklılık gösterebilecektir. Bu yüzden kendi eczanesi olan için eczacılık kaç para kazanır net cevabını vermek zor. Ancak ortalama olarak kendi eczanesi olanların aylık net eczane sahibi maaşları en düşük 60.000-70.000 TL civarında olabileceğini söyleyebiliriz.

Devlette eczacı maaşları ne kadar ?

01 Ocak 2024 tarihi itibariyle güncel zamlarla birlikte Devlette çalışan bekar ve çocuksuz bir eczacının net eczane maaşı 40.400 TL’dir. Eğer eczacı evli ise ve çocuk da varsa bu durumda aile yardımı yani AGİ le birlikte net eczaneci maaşı 42.000-44.000 TL civarında olmaktadır.

Özel sektörde eczacı maaşları ne kadar?

Özel sektörde eczacı maaşları için en önemli kriter tecrübe olarak ön plana çıkar. Yeni mezun bir eczacı ile tecrübeli birisi arasında hem işe alım önceliğinde hem de ödenecek özel eczacı maaşları konusunda farklılık vardır. Özel sektörde 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle yeni mezun eczacıların maaşı net 25.000-30.000 TL civarında olmaktadır. 

İlaç firmalarında eczacı maaşları ne kadar ?

İlaç firmaları da Kanun gereği zaruri olarak eczacı çalıştırmak zorundadır. Tecrübeye öncelik veren ilaç firmaları özel sektörde eczacılara yüksek maaş ödeyen işletmeler arasında yer almaktadır. Tabi ödenen maaşlar firmadan firmaya göre farklılık gösterebileceğinden net olarak ilaç firmalarında eczacı maaşları şu kadardır demek imkansızdır. Ortalama olarak belirtmek gerekirse 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle 30.000 TL’den başladığını ve aylık olarak 35-40 bin TL gibi rakamlar ödenebildiğini söylemek mümkündür.

Klinik eczacılık maaşı ne kadar?

Klinik eczacı maaşları için de yukarıda belirtilen aynı kriterler geçerlidir. Ödenecek ortalama maaş tutarları da yine yaklaşık olarak yukarıda belirtildiği gibidir. Yani devlette 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle güncel zamlarla birlikte net klinik eczacı maaşı 41.000 TL civarındadır.

Uzman eczacı maaşı ne kadar?

Uzman eczacı maaşları uzman olmayanlara göre ortalama %20 civarında fazla ödenmektedir. 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle uzman eczacılara ödenen net maaş tutarı ortalama 42.000-44.000 TL arasındadır.

SGK eczacı maaşları ne kadar?

Sosyal Güvenlik Kurumu,  yazımızın girişinde de belirttiğimiz en çok eczacı istihdamı sağlayan Kurumlar arasında yer almaktadır. Kamu kadrosunda yer aldıklarından Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından eczacı kadrosunda çalışana ödenen net maaş 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle 42.000-44.000 TL civarındadır.

Eczane hizmetleri maaşı ne kadar ?

Eczane hizmetleri son dönemlerde en çok tercih edilen önlisans bölümleri arasında yer almaktadır. Eczanelerde, Kamuda ya da özel sektörde eczası yardımcısı olarak istihdamı sağlanan bu bölümde ortalama maaşlar 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle 22.000-24.000 TL aralığında olmaktadır.

Yardımcı eczacı maaşı 2024

Eczanelerde eczacının kendisinden ziyade herhangi bir bölüm mezunu olmayan eczacı yardımcılarının da rolü büyüktür. Bu kapsamda genellikle asgari ücret seviyesinde maaş ödemesi yapılmaktadır. 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle ortalama maaş tutarı 17.500-18.000 TL tutarındadır.

Hastane eczacılığı maaş 2024

Hastane eczacılığı maaşları da özelde ve devlette farklılık göstermektedir. 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle devlette hastane eczacısı maaşı net olarak 42.000 TL civarındadır. Eğer kişi evli ise hastane eczacı maaşları 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle ortalama 42.000-44.000 TL civarında olmaktadır. 

Eczane çırak maaşı ne kadar 2024

Eczane çırak maaşı genellikle asgari ücret tutarında ödenmektedir. 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle net çırak maaşları en düşük 17.002,00 TL civarında olmaktadır. 

Eczacılık okumak mantıklı mı?

Ülkemiz sağlık alanında gelişimini hızla sürdürmektedir. Özellikle sağlık turizmi alanındaki ciddi gelişmeler beraberinde sağlık personeline olan ihtiyacı da arttırmaktadır. Hem günümüzde hem de gelecekte cazip meslekler arasında eczacılık bölümünün yerini koruyacağını düşünmekteyiz. Bize göre mantıklıdır ancak bu tamamen bizim görüşümüzdür. Siz bu bölümü tercih edeceksiniz iyice araştırmanızı öneririz.

Eczacılık iş imkanları nasıl?

Eczacılık iş olanakları fazla olan bölümler arasında yer almaktadır. Hem özelde hem de devlette birçok çalışma seçeneği bulunmaktadır. Tabi mezun sayısı artıyor yakın gelecek de ihtiyaç yine şimdi ki gibi fazla olur mu kestirmek zordur.

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;

Eczanesi olan biri ne kadar kazanır?

Eczacılar ne kadar maaş alır konusunda sık sorulan sorulardan birisi de eczane sahibi ne kadar kazanır sorusu olmaktadır. Eczacılık çalışma alanları ve maaşları geniştir. Kendi eczanesini açanlar için aylık kazançlar ise değişkendir. Ancak en az kazananın ayda 50.000-60.000 TL net kazandığını söyleyebiliriz. Tabi uçuk rakamlar kazananlar da vardır.

Eczacılık iş imkanı var mı?

İş imkanı olan popüler bölümler arasında yer alır. Kendi eczanenizi açarak çalışabileceğiniz gibi devlette ya da özel işletmelerde maaşlı olarak da çalışabilirsiniz.

Eczacılık zor bir meslek mi?

Bir tıp kadar zor olmasa da sağlık alanı ile ilgili olduğundan çok da kolay bir bölüm olmadığını söyleyebiliriz.

Kimler eczacı olabilir?

5 yıllık eczacılık fakültelerinden mezun olanlar eczacı olarak çalışabilir ya da kendi eczanesini açabilir.

5/5 - (2 {oy})
Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
“Eczacılık Maaşları 2024 & İş İmkanları” üzerine 6 yorum
  1. Mezun olduktan sonra yurt dışında çalışmak istediğimizde ne gibi alternatifler var yut dışı olanağı nasıl?

    Yanıtla
  2. Verilen maaş bilgileri gerçeği yansıtmamaktadır. Daha iyi bir şekilde araştırmanızı tavsiye ederim. Maaşlar yazılanlardan çok daha fazla.

    Yanıtla
  3. yardımcı eczacı denilen kişi mezun eczacıdır, eczacılık diploması vardır. okumamış herhangi biri değildir. o dediğiniz kalfadır.

    Yanıtla
Yorum yapın