E-Devlet İlaç Geçmişi Silme & Nasıl Yapılır, İnternetten Sil ?

E-devlet ilaç geçmişi silme konusunda tüm ayrıntılar yazımızda. Hatalı ya da bilinçli olarak yazılan bazı ilaçlar kişilerin işe girişlerinde ve özellikle devlette bazı kadrolara atanmalarında engel teşkil edebilmekte. Özellikle antidepresan grubunda yer alan bazı ilaçlar geçmişte kullanıldıysa bu durum sözlü sınav ve işe alımlarda engel teşkil edebilmekte.

Bu sebeple ya da başka bir çok sebeple insanlar geçmiş ilaç raporu sildirmek ya da medula ilaç geçmişi silme işlemini gerçekleştirmek için arayışa girmekte. Bu yazımızda e devlet ilaç raporu silme işlemi yapılabilir mi, ilaç geçmişi nasıl silinir gibi Sgk ilaç sildirme hakkında sık sorulan bazı soruların cevabını vermeye çalışacağız.

İlaç geçmişi silinir mi ?

İlaç geçmişi sildirmek usulen mümkün değil. Ancak bazı istisnai durumlarda tabi ki bu mümkün. Peki bu istisnai durumlarda ilaç geçmişi ya da ilaç raporu nasıl silinir ?

  • Sizin T.C. numaranıza yazılan ilaçlar size ait değilse,
  • Doktor tarafından yanlış reçetelendirme yapıldıysa,
  • Tanı ile alakalı olmamasına rağmen yanlış ilaç yazılmışsa.

Yukarıdaki ve benzer durumlar söz konusu ise silme işlemi mümkün olabilir. Bunun için önce doktora başvurarak doktordan ilaçların yanlış yazıldığına ya da size ait olmadığına dair bir belge ya da yazı almanız ve bununla birlikte bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezi’ne başvurmanız gerekmektedir. Eğer doktor buna yanaşmaz ve talebinize rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu da bir işlem yapmazsa bu durumda mahkemeye başvurmanız gerekir. Eğer ilaçlar size ait değilse ve yanlış yazıldıysa zaten mahkeme lehinize karar verecek ve SGK’ya ilaçların sistemden silinmesi için yazı gönderecektir.

***İlaçlar size aitse, ortada bir yanlış yoksa ve ilaçları kendiniz aldıysanız bu durumda sistemden ilaç geçmişinin silinmesi ya da hastane geçmişini silmek kesinlikle söz konusu olmamaktadır.

E-devletten SGK ilaç geçmişi silme işlemi yapılabilir mi ?

Peki e devletten ilaç silmek mümkün mü? Hatalı girilen bir ilaç kaydının ya da ilaç geçmişinin silinmesi için son karar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilgili birimlerindedir. Dolayısıyla bu işlem sigortalı tarafından yapılamadığından e-devlette böyle bir uygulama bulunmamaktadır.

E-nabız ilaç geçmişi silme işlemi nasıl yapılır ?

E-nabız uygulaması son zamanlarda sağlık alanında geliştirilmiş en önemli uygulamalar arasında yer almakta. Bu uygulama aracılığı ile tüm ilaç, rapor, tahlil kısacası tüm sağlık geçmişinize göz atabilir ve bilgileri sorgulayabilirsiniz. Aynı şekilde ilaç geçmişinizi de sorgulayabilirsiniz. Ama ne yazık ki buradan

SGK ilaç raporu sildirmek için nereye başvurulur ?

İlaç raporları silinebilmekte. Aynı gün yazılan raporları doktor sistemden silebilmekte. Ancak raporun sisteme girildiği günden sonra düzeltme ya da silme işlemleri için başvuruların bağlı olunan Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’ne yapılması gerekmekte. İlaç raporu yenileme, sorgulama ve sildirme işlemleri hakkında detaylar için ilaç raporu yenileme sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

SGK tanı sildirme işlemi nasıl yapılır ?

Hatalı konulan bir tanı kişinin ilerleyen hayatında ve özellikle iş hayatında büyük sorunlara neden olabilmekte. Bu tanıların silinebilmesi de maalesef o kadar kolay olamamakta. Zaten e-devletten ya da e-nabız üzerinden sigortalıların bunları silme gibi bir imkanı yoktur. Hatalı girilen tanıların silinmesi için SGK Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmanız gerekmektedir. Ancak bu talebe istinaden silme yapılmayabilir. Hatalı girildiğine dair elinizde bilgi ya da belge yoksa SGK silmez. Bu durumda mahkemeye müracat gerekebilir.

Doktor tanıyı silebilir mi?

Evet, aynı gün içerisinde işlem yapılabilmektedir. Hatalı girilen tanılarda doktor aynı gün içerisinde Medula sisteminde düzeltme yapabilmektedir. Sistemde yapılamayan düzeltmeler doktorun ya da ilgili hastanenin talebi halinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından değiştirilebilmekte ya da iptal edilebilmektedir.

Psikiyatri ilaç raporu sildirme

E-devlet hastane geçmişi silme işleminin hangi durumlarda mümkün olabileceğini sizin için yukarıda sıraladık. Aynı şeyler psikiyatri tarafından yazılan ilaçlar için de geçerli. Yanlış tanı ya da ilaç yazıldıysa Sosyal Güvenlik Kurumu doktor ya da hasta talebini dikkate almakta ve silebilmektedir. Bunun haricindeki durumlarda e nabız ilaç silme ya da tanı silme işlemi pek de mümkün olamamaktadır.

Tanı sildirmek için heyet raporu nasıl alınır?

E-devlet kullanım geçmişi nasıl silinir başlığı altında da belirttiğim gibi Sosyal Güvenlik Kurumu tanıları silebilmek için heyet raporu isteyebilmektedir. Heyet raporunun tam teşekküllü bir devlet hastanesi ya da üniversite hastanesinden alınması ve en az 3 doktor imzası olması şartı aranmaktadır. 3 doktorlu heyet raporu nasıl alınır sayfamızdan heyet raporunu nasıl alabileceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

E devlet ilaç rapor sorgulaması nasıl yapılır ?

Raporlu ilaçlarınıza ait güncel rapor bilgilerinize, ne zaman sona ereceğine ve kullanım dozlarına E-devletten e- göz atabilirsiniz.

  • SGK ilaç sorgulama ekranına buradan giriş yapabilirsiniz ⇒ E-devlet ilaç raporu sorgulama.
  • Sorgulamak istediğiniz raporun karşısında yazan GÖRÜNTÜLE kısmına tıklayarak raporun bilgilerine göz atabilirsiniz.
  • E devlet ilaç sorgulama işlemini adım adım nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgi için sgk ilaç raporu sorgulama sayfamızı ziyaret edebilir ve e devlet kullandığım ilaçların detayları hakkında bilgi alabilirsiniz.
  • ***Başkası tarafından hastanın kullandığı ilaçları sorgulama işleminin yapılabilmesi için hastaya ait e-devlet şifresi ve T.C. numarası ile E-nabız uygulamasından giriş yapılmalıdır.

SGK ilaç geri ödeme sorgulaması nasıl yapılır ?

Almış olduğunuz ilaçlar için emekli maaşınızdan kesilen ya da emekli değilseniz eczanelerde ödediğiniz ya da ödemeniz gereken muayene katılım bedellerine e-devlet üzerinden erişebilirsiniz. E-devlette 4A/4B/4C Muayene Katılım Payı Sorgulama menüsünden Sgk ilaç ödeme sorgulaması yapabilirsiniz.

1/5 - (1 {oy})
Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
“E-Devlet İlaç Geçmişi Silme & Nasıl Yapılır, İnternetten Sil ?” üzerine 14 yorum
  1. S a arkadaslar ben gecmiş te uyuşturucu kullandım tedavi gördüm bıraktım 2019 yılında şimdi temizim agır vasıta ehliyeti için saglık raporu alamıyorum normal b sınıfı ehliyetim var kayıtlarda amatem ve suboxone ilaç gözüküyor nasıl alırım raparu şimdiden tşkler

    Yanıtla
  2. Merhaba Ömer bey silahlı güvenlik için başvuru yaptım fakat geçmişimde kullanmadığım sadece reçetesi gözüken lustral film tablet 50 mg 28 tb ilaç var alıp kullanmadım bile bu ilacı nasıl sildirebilirim

    Yanıtla
  3. İyi günler ömer bey. Öncelikle il sağlık müdürlüğüne müraacatımdan sonra heyet raporu ile birlikte tanımı sildirmiş bulunmaktayım. Bakanlık tarafından bir üst yazı da ilaçların silinmesi sgk tarafından bir bütün olarak bize ulaşmakta olup birşey yapamadıklarını belirttiler. Bundan dolayı bende sgk ile görüşme sağlayacağım. Hatalı tanım silindi ona bağlı olan ilaçlar hala enabız sistemimde gözüküyor. Acaba mümkün müdür bu 1 defaya mahsus reçetelendirilen ilaçlarımın silinmesi bilgi verirseniz çok sevinirim.

    Yanıtla
  4. S.a ben 2.3 defa askeri ve polislik ve diğer memuriyetler için kazanıyorum ailemin bilinçsizce alaka olmayan bir tanı yüzünden eleniyorum sizden ricam bana detaylı bilgi verir misiniz o kadar emek ve çabam hep boşa gidiyor şimdiden rabbim sizden razı olsun bana bir yol gösterin ne yapmam gerekiyor

    Yanıtla
    • Merhaba. İlaç geçmişi ve tanı sildirmeden bahsediyorsanız bu mahkeme kararı ile mümkün ancak .SGK silmez talep üzerine.

      Yanıtla
      • Sağlık Bakanlığının hatalı tanı girişlerinde uygulanacak iş ve işlemler (metodoloji)var, internete yazarsanız karşınıza çıkar.Tanınızı sildirmek için Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sağlam olduğunuza dair Sağlık kurulu raporu alın ve bu raporu bir dikekçeyle birlikte il sağlık müdürlüğüne verin. İnternette dikekçe örnekleri mevcut, bu şekilde tanınızı sildirebilirsiniz.

        Yanıtla
Yorum yapın