E devletten emeklilik başvurusu nasıl yapılır adım adım bilgi verilecektir. Emeklilik için gerekli prim gün sayısı, yaş şartı ve sigorta süresi şartlarını kısaca emeklilik için gerekli tüm şartları sağladıysanız başvurunuzu yapabilirsiniz.
Emeklilik başvurusu nasıl yapılır?
Emeklilik başvurusu için iki seçenek vardır. Birisi formları doldurup elden, posta ya da kargo ile başvurmak diğeri ise e-devlet üzerinden online başvurmak. Her ikisini de nasıl yapabileceğiniz hakkında detaylar yazımızın devamında sunulacaktır.
SGK Gelir Aylık ve Ödenek talep belgesini elden doldurup Sosyal Güvenlik Kurumu’na elden ya da posta yolu ile vermek isterseniz formların doldurulmuş örneklerine ulaşmak , pdf formatlı belgeleri indirmek ve formları doldururken dikkat etmeniz gerekenler hakkında detaylar için tahsis talep formu doldurulmuş örneği sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
E devlet gelir aylık ödenek talep belgesinin verilmesi
Emeklilik için gerekli şartları sağladığınız tarihten itibaren e-devlet üzerinden kolayca başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’na bazı istisnai durumlar haricinde belge vermeniz gerekmez. Ancak bağkurlu iseniz prim borçlarınızın tamamını ödemeniz, sigortalı iseniz işveren tarafından çıkış verilmesi gerekmektedir.
Sigortalı işe devam edecekseniz online başvuru tarihi itibariyle işveren çıkışınızı vererek işe girişi emekli olarak yani Sosyal Güvenlik Destekleme primine tabi olarak tekrar yapsın.
E-devletten emeklilik başvurusu için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz;
- Öncelikle e-devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu-Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi menüsüne giriş yapın. Dilerseniz bağlantısını kullanarak direk emeklilik dilekçesi e-devlet sayfasına giriş yapabilirsiniz: e-devletten online emeklilik başvurusu .
- Başvuru ana ekranına geldikten sonra YENİ BAŞVURU seçeneğini tıklayın.
- Tahsis Talep Türü seçeneğinde hangi kapsamda başvuru yapacaksanız ilgili kapsamı seçin. Tahsis talep türü ve alt menülerin ne anlama geldikleri aşağıda ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Kısaca normal emeklilik/EYT için Yaşlılık Aylığı seçeneğini seçin.
- Sigortalı Türü kısmında ssk için 4/A SSK, Bağkur için 4/B Bağ-Kur menüsünü seçin. Seçim yaptıktan sonra İLERLE diyerek devam edin.
- Ödemelerin Yapılacağı Şube kısmından emekli maaşı almak istediğiniz bankayı seçin. Açıklama kısmında banka adresi ve almak istediğiniz şube bilgisi yazabilirsiniz.
- Aylık alıyor mu? kısmında eğer Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hali hazırda maaş alıyorsanız ilgili kutucuğu işaretleyin.
- İletişim bilgilerini de girerek “İLERLE” kısmını tıklayın.
İşlemleri tamamladıktan sonra son aşamada İşleminiz “Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına işlenecektir. İşleminizi Onaylamadan Önce Lütfen Tekrar Kontrol Ediniz.” İşleminizi onaylamak istiyor musunuz? kısmı gelecek karşınıza. BAŞVUR dedikten sonra başvurunuz ilgili Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’ne elektronik ortamda gitmiş olacaktır.
Emeklilik tahsis ve Talep formu ilave olarak istenen evrakları öğrenmek için emeklilik için gerekli evraklar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Tahsis talep türü nedir?
Tahsis talep türü emekli maaşı alınacak kapsam yani emekli maaşı alınacak emeklilik türü olarak tanımlanabilir. E-devletten başvuru esnasında okurlarımızın en çok zorlandıkları kısım burasıdır. Normal ve yaştan emeklilik talepleri için YAŞLILIK AYLIĞI seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Diğer tahsis talep çeşitleri ve ne anlama geldikleri aşağıda ayrıntılı olarak verilmiştir.
1-Sürekli iş göremezlik geliri nedir?
İş kazası sonucu çalışma gücünü en az %10 ve ya üzerinde kaybedenlere bağlanan gelir türüdür. İş kazası sonucu maaş başvurusu yapacaksanız bu seçeneği seçmelisiniz.
2- Malullük aylığı nedir?
Çalışma gücündeki kayıp oranı en az %60 ve üzerinde kaybedenlere en az 1800 gün prim ve 10 yıllık sigortalılık süresi şartının sağlanması durumunda bağlanan aylıktır. Malulen emeklilik başvurusu yapacaksanız bu menüden yapmanız gerek.
3- Yaşlılık toptan ödemesi nedir?
Emeklilik için gereken yaş şartını sağlayıp prim günü ve sigorta süresi eksik olanlar primlerin iadesini alabilmekte. Eğer prim iade başvurusu yapacaksanız bu menüyü kullanmanız gerekmekte.
4- Ölüm geliri nedir?
İş kazası sonucu vefat eden ya da sürekli iş göremezlik geliri alırken vefat eden kişiden dolayı ödenen gelirdir. Bu geliri almak için hak sahipleri tarafından başvuru yapılacaksa bu menüden yapılması gerekmekte.
5- Ölüm aylığı nedir?
Vefat eden kişiden dolayı hak sahiplerine bağlanan aylıklar ölüm aylığı olarak tanımlanır. Dul ya da yetim aylığı olarak da tanımlanan maaş için başvuru yapılacaksa bu menü kullanılmalıdır.
6- Ölüm toptan ödemesi nedir?
Vefat eden sigortalının prim gün sayısının yeterli olmaması ya da maaş alma şartlarının sağlanmaması adına hak sahiplerinin talebi halinde sigortalı adına ödenen primlerin iade edilmesi ölüm toptan ödemesi olarak adlandırılır. Ölen sigortalı için hak sahibi olarak prim iade talebi varsa bu menüden yapılmalıdır.
7- Evlenme ödeneği nedir?
Çeyiz parası ya da çeyiz yardımı olarak da adlandırılan bu ödenek resmi nikah tarihinde ölüm aylığı alan kız çocuklarına maaşlarının 24 katının peşin olarak ödenmesi olarak tanımlanır. Çeyiz yardımı başvurusu yapacaksanız bu seçeneği kullanmalısınız.
8- Cenaze ödeneği nedir?
Vefat eden sigortalı ya da emekliden dolayı bir defaya mahsus olmak üzere ödenen yardımdır. Cenaze yardımı başvurusu için bu seçeneği kullanmanız gerekmekte.
9- İhya borçlanması nedir?
Prim iadesi alınan sürelerin borçlanılarak emeklilik gününden saydırılması işlemidir. Bağkurda dondurulan sürelerin ihya edilmesi ile karıştırmayın.
E-devlet emeklilik başvurusu örneği
4/b, 4c ve 4a emeklilik başvurusu işlemlerinizi bu ekranı kullanarak yapabilirsiniz. Oldukça basittir ve zaten sistem sizi yönlendirecektir. Emeklilik başvuru formu e-devlet üzerinde doldurularak gönderileceği için ayrıca fiziki olarak doldurup göndermenize gerek yoktur.
E-devlet emeklilik evrak takibi nasıl yapılır?
Emeklilik belgesi e-devlet başvurusunun ardından yapılan işlemler, aylık bağlanma ve sonuçlanma süreci gibi tüm işlemleri SGK evrak takip sisteminden online olarak takip edebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu DYS evrak takip sisteminden e-devlet emeklilik evrak takibi 4a, 4b ve 4c için emeklilik sürecini takip etmek için SGK emeklilik evrak takip sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Emeklilik başvuru sorgulama
Yukarıda da belirttiğimiz gibi evrak süreci ile ilgili takibi evrak sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Eğer emekli maaşınız bağlandı ise emekli maaşı tutarını ve ne zaman alacağınızı da e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sorgulama için e-devlette SGK kısmına geldikten sonra aşağıda belirtilen menülerden sorgulama yapmanız gerekmekte.
E-devlet emeklilik sorgulaması nasıl, nereden yapılır?
- SGK emeklilik başvurusu sorgulama için 4A Aylık Bilgisi,
- Bağkur emeklilik başvurusu sorgulama için 4B Aylık Bilgisi,
- Emekli sandığı emeklilik başvurusu için 4c Aylık Bilgisi menülerini kullanmanız gerekmekte.
E-devlet emeklilik başvurusu ne zaman sonuçlanır?
Bu bağlı olduğunuz SGK iş ve ya işlem yoğunluğuna göre farklılık teşkil eder. Ortalama olarak 1,5-2 ay içerisinde sonuçlanır ve emekli maaşı bağlandığında tarafınıza yazılı olarak bildirilir. EYT ile gelen talep yoğunluğu da değerlendirildiğinde 4/c, 4/b ve 4a emeklilik dilekçesi e-devlet başvurularının sonuçlanma süresinin biraz daha uzaması olası gibi görünüyor.
Merhaba Ömer bey,
Gerçekten verdiğiniz hizmet çok kıymetli. İnternet üzeri o kadar arastirmama rağmen doğru bir sonuca varamadım.
Son bir sorum daha olacak. Ne kadar emekli maaşı bağlanır?
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun.
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Maaş en düşük tutardan bağlanır. Son güncelleme ile 14.500 lira olacak.
Merhaba Ömer bey,
Ev hanımı emekliligi 2 çocuk 1440 gün + 581 gün × 399 trl = 806 379 trl tam net olarak bu kadar mı ödeyeceğim?
Tekrar teşekkürler
Merhaba. Hayır doğum borçlanması günlük 277 TL. 277*1440 yaklaşık 400 bin lira eder. Kalanı yurtdışı borçlanması ile tamamlamanız gerek o da günlük 399 lira.
Merhaba,1 ocak 2025 itibarı ıle bagkurdan toplam 5383 gunum var. 5400gunden emeklı olacagım soylenmıştı.Şuan ıcın 17 gun eksık gozukuyor.1 şubatı mı beklemem gerekır?Yoksa hafta ıcı sgk ya gıdersem dılekce verme şansım olur mu?
Sistem ay sonu itibariyle gösteriyorsa Şubatın 17’sine kadar beklemeniz gerekebilir. SGK’ya uğrayın bir bakılsın ona göre hareket edin bence.
17 ocak ıtıbarı ıle aslında 5400 gun oluyor.1 şubatta 5413 kusur gun olacaktır.Fazla gun yatırmak sorun olmayacaksa 1 şubatı da bekleyebılırım
O halde dolduğu gün itibariyle verin. Maaş kaybınız olmasın. Şubat’a kalırsanız Mart itibariyle bağlanır maaş.
Merhaba Ömer bey,
1960 doğumluyum. 1979-1983 yılları arasında Turkiye’de 1579 isgunu çalıştım. Evlilik dolayısıyla İsveç’e geldim ve burada 40 sene çalıştım. Kac gün üzerimden prim ödemem gerekli? Ne kadar aylık bağlanır?
Teşekkürler
5400 güne tamamlarsanız 56 yaş şartı ile, 9000 güne tamamlarsanız yaş şartı olmadan emekli olursunuz. Günlük borçlanma tutarı 399 TL. İkinci seçenek çocukları borçlanarak 3600 güne tamamlarsanız o durumda SSK kapsamında 3600 gün 58 yaşla emekli olursunuz. Durumunuza bakmak lazım net bir yol haritası için.
Merhaba Ömer bey,
Öncelikle çabuk cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İki çocuğum var ve ne kadar ödemem gerekli. Her iki akternatifte ne kadar maaş alabilirim?
Hangi alternatif benim için daha avantajlı?
Teşekkür ederim
Maaşlar genellikle aynı. O zaman şöyle yapmalısınız. Öncelikle 2 çocuk için 1440 güne kadar borçlanma yapıp ödeyin. Toplam gün sayınız 3019 oluyor. Daha sonra 3600 güne tamamlamak için kalan 581 gün için de yurtdışı borçlanması yapın. Bu durumda SSK kapsamında 3600 gün ve 58 yaş şartı ile emekli olursunuz. Ama önce kesinlikle doğum borçlanmasını yapıp ödeyin.
Merhaba Ömer bey.
Öncelikle açıklamalarınız ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Emeklilik için başvurdum 1 ay oldu hâlâ “gelen evrak dosyasına kaldırıldı” açıklama da ise “tahsis talep” yazıyor.
Benim sorum:
Emeklilik hesabı yapılırken, 1 ayda 30 günden, 1 yılda 360 günden fazlası silinir deniliyor.
Benim sgk hizmet dökümünde, örnek olarak: Dönem 1982/90 gün yazıyor.Fakat yukarıda “Sigorta statü: 3 aylık bordro” yazıyor bir sıkıntı olur mu sizce?
İyi günler dilerim.
Eskiden bordrolar 3 aylık dönemler halinde evrilirdi. 2005 öncesi olması sanırım. Sorun olmaz.
Anladım… Ömer bey.Bugüne kadar ki yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Allah gönlünüze göre versin.Sağolunuz.🤲
Rica ederim. Siz sağ olun.
Merhaba,
2005 yilinda ABD ye yerlestim.
2006 yilindan 2014 yilinin sonuna kadar kesintisiz istege bagli primlerini odedim. Bu sureler icerisinde yurt disinda ikamet ediyordum ve halen ikamet etmekteyim.1/10/2008 de cikan yasa dogrultusunda yurt disinda iken odedigim istege bagli primlerim yok sayilir mi?
Eger eksik primlerim icin yurt disi borclanmasi yaparsam istege bagli gunlerimin yanacagini ogrendim.
Eger yurt disi borclanmasi yapmaz isem odedigim istege baglilarin aynen kalacagini ogrendim.Neden yurt disi borclanmasi odenilen primlerimi yakiyor?
Bir de bir danismana sordum ve bu primlerin 2008 yili Ekim ayi sonrasi itibariyle silinecegini soyledi.
Silinmemesi icin dava acma yoluna git dedi.
Yurt disi borclanmami 2015 yili itibariyle yapmak istemistim. Yil secemezsin dediler, sizin yurt disindan ikametgah tarihleriniz gelecek 2005 ila 2023 olarak gozukecek dediler.
Hizmet cakismasina girer dendi.
Ev hanimi statusunde yurt disi borclanmami talep etmek istemistim.
Neden borclanma yapmam uygun degil?
Eyt den yasim tutuyor, sadece eksik gunlerim var 7200 e tamamlamak icin.
5 yil kadar 4a calismam ve uzerine istege bagli 9 yil odemem var.
Yanitlayabilirseniz simdiden tesekkur ederim.
Merhaba. İsteğe bağlı sigorta süresince eğer ikametiniz yurt dışı olduğu tespit edilirse iptal edilir. Diğer hükümler aynen bahsettiğiniz gibi bir yanlışlık yok.
Yurtdisi yerlesigim borclanmasi yaptim ve EYT ye hak kazandim.
E devlet uzerinden emeklilik basvurusu yapmak istiyorum. Doldurulmasi zorunlu 3 alan ile ilgili sorum olacak yardimci olabilirseniz sevinirim.
1)Yurtdisi Sicil/Tahsis/Kasa no—
2) Yurda giris tarihi— Bu hangi amacla soruluyor ve hangi tarihi yazmaliyim? Songekdigim tarih mi yoksa emeklilik basvurusu yapilan tarih mi? Netlestirmmek icin soruyorum.
3)Ikamet ettiginiz ulke — yurtdisi yerlesik oldugum ivin adresim otomatik olarak basvuruda ciktigi halde bu sorunun sorulus amacini anlamadim. Nereyi secmeliyim yasadigim ve kayitta gorunen adresin ulkesini mi yoksa Turkiye yi mi secmeliyim.?
Merhaba.
1- Boş bırakabilirsiniz.
2- Geçenlerde birisi başvuru tarihini yazdı kabul etti sistem. Açıkçası ne yazılması gerek ben de bilmiyorum oraya.
3-Yaşadığınız yeri yani ülkeyi seçin.
Tesekkur ederim cevabiniz icin.
1)numara doldurulmasi zorunlu bir alan niteliginde. Bu bilgi olmadan basvuru bir sonraki asamaya gecmiyor.
O zaman oraya uygun ve gerekli bilgiyi yazın.
Merhaba size bir sorum olacak 2005 yilindan beri Almanya`da yasiyorum 1995 ekim ayi Türkiye sigorta girisim var yurtdisi borclanma ile prim günlerimi ödedim ve EYT kapsaminda emeklilik hakkim dogdu. E Devlet üzerinden basvuru yapmak istiyorum ama yurda giris tarihi isteniyor bunu tam anlayamadim yardimci olursaniz memnun olurum.
Merhaba. Oraya başvuru tarihinizi yazın. Geçen birisi öyle yapmıştı. Onun neden istiyor ben de anlayamadım.
Merhaba Omer Bey,
Sayfaniza tesadufen denk geldim ve cok faydali buldum. Harika bir hizmet sayfasi!
Ben 13 Mart 1995 tarihinde devlet memuru olarak calisma hayatina basladim. 1996 yilinin Temmuz ayinda ayrildim. O zamandan beri de yurtdisinda (ABD) ikamet ediyorum. EYT tasarisindan ben de faydalanabilir miyim? Ve nasil yapabilirim? Yardimlariniz icin tesekkurler.
Merhaba. EYT yasası için SSK’da toplamda 5000 günü, bağkurda ise 9000 günü tamamlamanız gerek. Yasa meclisten geçince tekrar yazın. Net olarak size bir yol haritası çizelim.
merhaba ben 2 yıldır vefat eden eşimden hem ölüm aylığı hemde meslek hastalığı nedeniyle ölüm geliri alıyordum geçen ay kendim emekli oldum ve ölüm geliri kesilmiş.170 i aradım kurum dönüş yaparsa bildireceğiz diye bir cevap aldım .Bu arada kesilen ölüm geliri de ölüm aylığından yüksek ne yapmalıyım
Merhaba. Kesilmemesi gerekir diye biliyorum ama bir hata olabilir mi acaba. Kurumdan gelecek cevabı bekleyin.
Merhabalar
e devletten eyt kapsamında başvuru da bulunmaya çalışıyorum , ssk odemelerimde yurt dışı hizmet borçlanmasından faydalanıp prim ödemesi yapmıştım ve yurt dışı sicil,tahsıs kasa no şeklinde bir başlık cıkıyor bunun ne olduğu ile ilgili bir fikrim yok nasıl hareket etmeliyim ?
Merhaba. Şu an emeklilik başvuruları başlamadı. Yasa yayımlandıktan sonra yapabilirsiniz başvuruyu.
4A tesciline göre 6148 gün, 4B tesciline göre 6148 gün görünüyor sigorta ödemesi. Hizmete başlama tarihi 18/01/2002 görünüyor. Bu durumda benim durumum ne olacak? Emekliliğe hak kazanıyor muyum? 4B kısmında 5400 gün için Kalan Prim Gün Sayısı 0 Gün olarak görünüyor. Ancak emeklilik yaşı 62 görünüyor. Yeni EYT Yasası ile de 62 yaşında mı emekli olacağım? 4B’de 9000 gün için ise 60 yaş ve kalan prim günü 2832 gün olarak görünüyor. EYT konusu henüz devreye sokulmamıştır ve e-devlet SGK sayfasında görünmüyordur.
Merhaba. Anladığım kadarıyla 08.09.1999 tarihinden önce başlangıcınız yok.
İyi günler. Emeklilik yaş, yıl ve primimi doldurdum. E-devlet üzerinden başvuru yapacağım. Son 2 yıldır 4A kapsamında çalışıyorum ama ondan önceki 23 yıl 4C kapsamında çalıştım ve bildiğim kadarıyla son 7 yılın yarısından fazlası hangi sandıktaysa, o sandıktan emekli olunuyor. E-devlette başvuru aşamasında seçenekler arasında 4C bulunmuyor, sadece 4A ve 4B var. Şu anda son çalıştığım kapsam 4A olduğu için 4A’yı mı işaretleyeceğim, yoksa fiziki olarak bir yere mi başvurmam gerekir? Çok teşekkürler.
Merhaba. En fazla çalışma emekli sandığı olduğu için bu kapsamda başvurmanız gerekiyor. bu nedenle başvuru formunu doldurup elden ya da posta ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na vermeniz lazım.
Ben de emekli sandığından emeklilik hakkı kazanıyorum. Ama şu anda SSK lı olarak çalışıyorum. Emeklilik başvurusu için edevlette online başvuruda 4c seçeneği çıkmıyor. Emekli sandığı için başvuruyu nereye yapabiliriz?
Merhaba. EYT yasası henüz çıkmadı. Bu nedenle şu anda emeklilik başvurusu yapamazsınız. Ayrıca 4c yani emekli sandığı için e-devlette emeklilik başvuru seçeneği bulunmamakta maalesef. Sadece SSK ve bağkur için var.
merhaba benim e devletle ilgili bir sorum olucaktı babam 4B li başvuruyu söylediğiniz adımlarla yapıyorum fakat işlem sonunda TALEP BELGENİZ KABUL EDİLEMEDİ SİCİL NO BİLGİSİ BOŞ uyarısı alıyorum ancak önceki sayfalarda sicil no sormuyor
Merhaba. Babanızın sigorta kapsamı nedir? Belki sistemsel olabilir. Sicil istenmiyor çünkü.
Merhaba,
Cok faydali bilgiler, onceliikle emeginize saglik.
Yurt disindayim, EYT hak kazanirsam e-devlet ustunden basvurmayi planliyorum. edevlet sifrem var ancak mobil imzam yok. e-devletten basvuru yaparsam, mobil imza sart midir?
Simdiden tesekkur ederim
Merhaba. Mobil imza şartı yok. E-devlet şifrenizle başvurunuzu yapabilirsiniz.
Merhaba, ben e devletten başvuru yapmak istiyorum, 3600 günden. Yaşım ve gün şartım yetiyor. Sorum şu, hak edip etmediğimi sistem kendisi mi belirler çünkü başvuru paragraflarda gün sayısı belirtmiyor
Merhaba. Hayır sistem bunun hesaplamasını yapmaz. Sadece başvurunuzu alır. Ekran talimatlarını takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz.
Ömer iyi günler dilerim.
1970 doğumlu yum, yurt dışı borçlanması yaptım,1988 den başlangıç 900 gün SSK dan 1992 de yaptım.halen çalışıyorum y dış ında fr.bazen düşünmüyor değilim memleket e dönmeyi, emeklilik nasıl olur bu durumda?
Kolay gelsin iyi günler.
Merhaba. Kalan süreyi ancak bağkurdan borçlanma hakkınız var. Bağkurda en az 5400 günle 58 yaşında emekli olabilirsiniz. Şu anda yani 2022 yılı için günlük yurtdışı borçlanma tutarı 75 TL civarında.
Merhaba Surekli isci olarak calisiyordum . 11-10-2021 tarihinde kuruma emeklilik basvurumu yaptim.fakat is yeri emeklilik islemleri icin ayin 26 sinda sgk ya gitmemi soyledi.bu arada isede gitmiyorum.aradaki 15 gunluk maasimi nereden almam gerekiyor.kurum mu verecek yoksa ssk mi verecek.Bilgi verirseniz sevinirim….
Merhaba. SGK emekli maaşını başvuru tarihini takip eden ay başından bağlar. Diğer hususları işyeriniz ile görüşün isterseniz.
Merhaba,
Babam 5075 günden normal emekli olmaya hak kazandı. İşyeri çıkışını “14 Emeklilik icin yas dışında diğer şartların tamamlanması” kodunu seçerek işten çıkış işlemi yapmış. Babamda kontrol etmeden SGK ya çıkış belgeyi vererek başvuru yapıp tahsis numarası almış. bu durum emeklilik maaşını ve emeklilik tipini etkiler mi ? SGK 3600 günden emeklilik işlemi yapıp maaş bağlamaz dimi.
İş yerine çıkış kodunu 08 kod olarak düzelttirecegim ama babam yanlış çıkış kağıdını vermiş bulunuyor SGK ya bu durumda ne yapmam gerekiyor.
Teşekkür ederim şimdiden 🙂
Merhaba. Çıkış kodu kesinlikle emekli maaşı türünde ya da emekli maaşında etkili değil. Sorun olmaz merak etmeyin.
merhabalar tarım bağkurundan emekli olmak için yaş şartı ve yıl şartını tamamladım prım sartı ise 9000 günden 3 gün eksiğim var emekli olmak için şubat ayı bagkur priminin tamamını mı ödemem lazım yoksa sadece 4-5 günün prim borcunu mu yatırmam lazım acaba. eğer böyle bir imkanım varsa bu borc ne zaman cıkıyor tahsis talep formunu teslim ettikten sonra mı yoksa önce mi? şimdiden tesekkürler.
Merhaba. Örneğin bugün verecekseniz 5 günlük kısmı ödeyerek emeklilik talebinizi verin. Talep tarihi itibariyle terk girilir. Borç olmaması gerekir aylık bağlanabilmesi için.
EYT liyim..7 senedir yurtdisinda yaşıyorum. 2021 temmuz ayinda yasim da doluyor. Yurt dışında yasadigim icin edevletten başvuru yapmam.sorun yaratir mi ?
Emekli maaşınin yatacagi banka icin, var olan banka hesap numaramizi verebiliyor muyuz? Kendileri yeni hesap mi aciyor?
Merhaba. Evet E-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. ilk emekli maaşınız bankaya gönderildikten sonra o hesabı emekli maaş hesabı olarak tanımlatmanız gerekmektedir.
Merhabalar;
Eşimin 30.06.2020 itibariyle sgk pirimi doluyor.30.06 da e devletten başvuru yapsak 01 Temmuz dan itibaren mi maaş bağlanır.Bir de eski çalışmaları bağkur. Sonrasında son 3,5 yıl sigortalı olarak çalıştı.Dolayısıyla sgk dan emekli olacak .Tahsis talep formunda 13- nolu maddede bağkur nosu soruluyor.Bu alanları da doldurmamız gerekli mi.?Sgk ya gün hesaplatmaya gittiğimizde bağkur günlerini 1 yıl öncesinden sgk ya aktarsaydınız keşke dediler.Daha önce aktarmadığımız için maaş bağlanma süreci uzar mı?
Şimdiden teşekkürler
Merhaba. 30 Haziran itibariyle başvurun. Evet maaş 01 Temmuz 2020 tarihi itibariyle bağlanır. Bağkur sicil numarası gibi bilgileri doldurmanız gerekmez. Zaten veriler Kurumda mevcut. Önemli olan aylık başvurusu. Hizmet birleştirme işlemi artık elektronik ortamda yapılmakta ve kısa sürmekte. Önceden dilekçe vermemiş olmanız sıkıntı yaratmaz.
Sayın yetkili, 5 senedir eyt’liyim. E-devlette emeklik yaşım 49, sgk web sitesinde emekliliği hakediş yılım 2020 olarak görünüyor. 31.07.70 doğumluyum ve yanlış anlamadıysam 31.07 itibarı ile emekliliği hakediyorum. Aynı gün (31.07) e-devletten başvuruda bulunabilir miyim? 31 temmuz başvuru tarihi, temmuz ayı içinde maaş almak için yeterli midir? İlginiz ve detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Başarılar
Merhaba. Eğer 31.07 itibariyle hak ediyorsanız e-devletten aynı gün başvuru yapabilirsiniz. Emekli maaşınız 01 Ağustos 2020 itibariyle bağlanır. Yani Temmuz için maaş alamazsınız.
Ilginiz için çok teşekkür ederim. Sağlıklı günler ve başarılar dilerim
Rica ederim. İyi geceler dilerim.