Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nedir, Nasıl, Nereden Alınır ?

Öğretmenlik için sağlık raporu hem sözleşmeli ve kadrolu olarak Kamuya atananlardan hem de ücretli öğretmen olarak göreve başlayacak olanlardan talep edilmektedir. Öğretmen sağlık yönetmeliğinde öğretmenlik sağlık raporu ibaresi de geçmekte ve atama için sağlık raporu zorunlu olarak talep edilmektedir. Bu yazımızda atama için meb sağlık raporu nasıl alınır, öğretmen atama sağlık raporu nereden alınır, öğretmenlik sağlık raporunda ne yazmalı gibi konu hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bulabilirsiniz.

Öğretmenlik sağlık raporu nedir?

Öğretmenlikte sağlık raporu sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak olan rapordur. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmen sağlık raporu sadece tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınabilmekte iken ücretli öğretmenlik için heyet raporu daha kolay alınabilmektedir.

Öğretmen sağlık raporu nereden alınır?

Öğretmenlik sağlık yönetmeliğine göre kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik için sağlık raporunun öğretmenlik için sağlık raporu veren hastanelerden alınması gerekmektedir. Öğretmenler için sağlık raporu tam teşekküllü devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri ve tıp fakültelerinden alınabilmektedir. Aile hekimliklerinden, sağlık ocaklarından, küçük ilçe devlet hastanelerinden öğretmen ataması sağlık raporu alınamamaktadır. Ücretli öğretmenlik için sağlık kurulu raporunun nereden alınabileceği hakkında bilgi aşağıda verilmiştir.

Öğretmenlik için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Kadrolu/sözleşmeli öğretmenlik sağlık kurulu raporu için hastanenin rapor merkezine başvuru yapmanız gerekiyor. Öğretmen ataması için sağlık raporu alma aşamasında hastanede herhangi bir birim ya da doktordan randevu almaya gerek bulunmamaktadır. Yazımızın devamındaki atama için sağlık raporu nasıl alınır alt başlığında izlemeniz gereken yol ayrıntılı olarak verilmiştir.

Öğretmenlik için sağlık raporu özel hastaneden alınır mı?

Öğretmen heyet raporu özel hastanelerde, özel doktor ya da polikliniklerden alınamamaktadır. Atamaya esas şartlarda öğretmenlikte sağlık şartları bölümünde ayrıntılı yer aldığı üzere öğretmen atamaları heyet raporunun tam teşekküllü devlet ve ya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.

Öğretmenlik sağlık raporu şartları nelerdir?

Bu hususta öğretmenlik sağlık şartları ile birlikte öğretmenlik sağlık raporunda nelere bakılır sorusu da sık sorulmaktadır. Yapılacak muayene sonucunda heyette yer alan uzman doktorlar öğretmenlik yapamayacak derecede bir rahatsızlığınızın olup olmadığı hakkında araştırma yaparlar. Öğretmen olabilir raporu sürecinde göz, kulak, dışarıdan gözle görülür engel varsa bunlarla ilgili özellikle araştırmalar yapılabilmektedir.

Öğretmenlik için sağlık raporu nasıl alınır?

Gelelim kadrolu/ Sözleşmeli öğretmenlik sağlık raporu nasıl alınır sorusunun cevabına; Öğretmen ataması için;

  • Sağlık kurulu raporunu kendi belirlediğiniz herhangi bir tam teşekküllü devlet ya da üniversite hastanesinden alabilirsiniz.
  • Tam teşekküllü sağlık raporu almak için öncelikle belirlemiş ve seçmiş olduğunuz hastane rapor merkezini telefon ile arayarak randevu talep etmeniz gerekmektedir.
  • Öğretmenler için sağlık kurulu raporu randevusu aldıktan sonra randevu saatinde sizden istenen belgeler ve ücret ile yine rapor merkezine başvuru yapmanız gerekiyor.
  • Atanan öğretmenler sağlık raporu için randevu tarihinde rapor servisi sizi ilgili birimlere göndererek gerekli kontrol, tahlil ve tetkiklerin yapılmasını ister.
  • Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra aynı gün ya da randevu verilecek başka bir gün heyete toplanır ve heyete girersiniz.
  • Heyet de sizi gördükten sonra öğretmenlik yapabilir raporunuzu onaylar ve düzenler.

Öğretmenlik sağlık kurulu raporu ücreti ne kadar?

Kadrolu/sözleşmeli öğretmenlikte sağlık raporu ücreti 500-750 TL arasında değişmektedir. Güncel ücretlere, öğretmen olur sağlık raporu alırken dikkat etmeniz gerekenlere ve tüm ayrıntılara heyet raporu nasıl alınır sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Öğretmenlik heyet raporu kaç günde alınır?

Genel olarak raporlar aynı gün düzenlenmekte ve elden verilmektedir. Ancak sonraki bir güne randevu da verilebilmekte. Genelde en fazla 1 hafta içerisinde rapor işlemleri tamamlanabilmekte.

Ücretli öğretmenlik sağlık raporu nereden alınır?

Ücretli öğretmen başvurusunu tamamlayarak işe başlaması uygun görülenlerden de sağlık raporu istenmektedir. Ancak ücretli öğretmenlik için alınacak olan sağlık raporunun tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmasına gerek yoktur. Aile hekiminize başvurarak kısa bir muayene sonrasında eğer sağlık durumunuzda bir engel yoksa raporu aynı gün elden alabilirsiniz.

Sözleşmeli öğretmenlik sağlık raporunda ne yazmalı?

Raporda öğretmenliği yapmasına engel olacak bir hastalığın ya da uzuv kaybının tespit edilmemiş olması gerekir. Genel sağlık durumu ile alakalı bir engel yoksa olumlu rapor düzenlenmektedir.

Sözleşmeli öğretmen sağlık raporu örneği

Sözleşmeli öğretmen için düzenlenen sağlık raporları durum bildirir heyet raporları olmaktadır. Üst kısımda 3 doktorlu heyet raporu nasıl alınır bölümünde ilgili yazımızın linkini paylaşmıştım. İlgili yazımızı ziyaret ederek 3 doktorlu heyet raporu örneklerine göz atabilirsiniz.

4.5/5 - (2 {oy})
Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
Yorum yapın