Rapor bildirmeme cezası işverenler tarafından çalışmazlık bildirimi ya da 01-İstirahat kodu ile SGK’ya bildirim yapılmaması durumunda uygulanan ceza türlerinden birisidir. 4a eski adı ile ssk kapsamında çalışanların geçici iş göremezlik yani istirahat raporu almaları halinde işveren olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na çalışmadığına dair bildirim yapma zorunluluğunuz vardır.
Rapor bildirim süresi içerisinde çalışılmadığına dair bildirim yapmamanız ya da çalışmazlık bildirimi yerine geçen işlemleri yapmadığınız takdirde SGK tarafından idari para cezası uygulanır. Bu içerikte bildirim yapılmadığında ya da geç yapıldığında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanacak güncel ceza tutarları hakkında bilgi verilmiştir.
Rapor onaylamama cezası 2025
Rapor alan işçiniz için hiç bir şekilde çalışmadığına dair girişi yapmamanız ya da APHB’de “Raporlu sürelerde çalışmamıştır” kutucuğunu işaretlememeniz ve ya eksik gün “01-İstirahat” kodu ile bildirim yapmamanız halinde;
- Onayın hiç yapılmaması halinde sigortalı başına ilgili ayda geçerli olan brüt ücretin yarısı tutarında.
- SGK ceza tebliğini PTT’ye vermeden önce bildirimi yapmanız halinde ise sigortalı başına ilgili dönemde geçerli olan brüt asgari ücretin 1/10’u oranında idari para cezası uygular.
- Yukarıdaki hesaplamaya göre bildirimin hiç yapılmaması halinde çalışan başına 13.000,00 TL ceza uygulanır.
- Bildirimin geç yapılması halinde ise 2.600,00 TL tutarında ceza uygulanır.
Hiç bildirim yapılmaması durumunda Sigortalı başına uygulanacak ceza | 13.000,00 TL |
Geç bildirim durumunda Sigortalı başına uygulanacak ceza | 2.600,00 TL |
Dilerseniz rapor onaylama süresi başlıklı içeriğimizden bildirim süreleri hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Memur raporu zamanında bildirmeme cezası
Devlet memurlarına hastalıktan dolayı geçici iş göremezlik parası ödenmez. Rapor alan memurlar için bu nedenle bildirim yapılmadığında ceza uygulanmaz. Ancak sözleşmeli olarak bildirimleri 4/1-a ssk kapsamında yapılan memur, öğretmen ve ya işçilerin rapor alması durumunda bu içeriğimizdeki hükümler doğrultusunda bildirim yapılması gerekmektedir. Yapılmadığı takdirde bir üst tabloda belirtilen oranlarda idari para cezası uygulanmaktadır.
Çalışmazlık İPC itirazı nasıl yapılır?
Eğer çalışmadığına dair bildirimi yukarıda belirtilen yöntemlerden birisini kullanarak yaptıysanız ve cezanın yersiz olarak uygulandığını düşünüyorsanız idari para cezasının size tebliğ tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde gerekçeli dilekçe ile itiraz edebilirsiniz.
İtirazınızı işveren dosyanızın bağlı olduğu SGK’ya dilekçe ile elden ya da posta ile gönderebilirsiniz. SGK idari para cezası Komisyonu tarafından itirazınız değerlendirilir ve haklı iseniz İPC iptal edilerek komisyon kararı tarafınıza gönderilir. Eğer SGK sizi haksız görürse yine itirazın reddedildiğine dair Komisyon kararını size gönderir. Eğer uygulanan idari para cezasını size tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz uygulanan cezanın %25’i oranında indirim sağlanır.
İdari para cezası itirazında izlenmesi gereken yol, örnek itiraz dilekçeleri ve tüm işlemler için sgk idari para cezası itiraz dilekçesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
SGK rapor bildirmeme cezası nereye ödenir?
Ödemeleri tüm bankalardan, PTT şubelerinden, SGK kart ile prim ödeme sisteminden ve online bankacılık kanalları üzerinden yapılabilmektedir. Rapor bildirmeme cezasını ödeyebilmeniz için cezanın tebliğ edilmiş olması ve SGK tarafından tebliğ tarihinin sisteme girilmiş olması gerekmektedir. Tebliğ aldıktan ve SGK tebliğ tarihini girdikten sonra;
- SGK Ödeme- SSK İPC Ödeme menüsüne giriş yapınız.
- Burada 26 haneli işyeri sicil numarasını aralarında boşluk olmayacak şekilde giriniz.
- Çıkan borcu seçerek ekran talimatlarını izleyip ödemeyi tamamlayınız.
- Ödeme yapamadıysanız daha fazla ayrıntı için SGK ipc ödemesi nasıl yapılır sayfamızı ziyaret ediniz.
Son ay kazancı olmayan sigortalı diyor ne anlama geliyor acaba
En son ay beyannamesi verilmeyen sigortalı anlamına geliyor. Beyanname verildikten sonra tekrar denemeniz gerek.
MERHABA BABAM İŞ SAATLERİ İÇERİSİNDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ.İŞ YERİ İŞ KAZASI OLDUGUNU DÜSÜNMÜYOR.BU NEDENLE VİZİTE KAGIDI HAZIRLAMAMIS.ARADAN 1 AY GECTİGİ İÇİNDE GECMİŞE DÖNÜK YAPAMAYIZ DİYYOR.YAKLASIK 30 GÜNLÜK RAPORUMUZ VAR. SGK DAN BU PARAYI ALABİLMEMİZ İÇİN İŞ YERİNDEN VİZİTE KAGIDI ALMAMIZ GEREKİYORMUS.AMA İS YERİ VİZİTE KAGIDI VERMİYOR.NE YAPMALIYIZ.
İşyerinde meydana gelen kalp krizleri iş kazası sayılır. İşverenin iş kazası bildirimi yapması gerekir. SGK ile görüşmeniz gerek çözümü için.
Merhaba,kadrolu 4/C devlet memuruyum..Geçen yıl almış olduğum hastalık raporlarımı ilçe müdürüm işletmemiş.Raporlarım e-devlette görünüyor fakat
raporlarım e-bordroya yansımamış..Bu benim açımdan hangibir sıkıntı yaratırmı?
Yarın öbürgün alacağım raporlar işlenirse geçmişe dönük işlenmemiş raporlar ortaya çıkarmı?
Merhaba. Siz kurumunuza verdiyseniz sorumluluk onlarda. Bir sorun çıkmaz sizin adınıza.
Merhaba ben tüberküloz hastası olduğum için 3 aydır raporluyum en son 02.08.2023te kontrole gittim 1 aylık devam raporu verildi ben kağıdı aldım işverene verdim aradan 1 hafta geçti e devletten baktım rapor e devlette görünmüyor gecmiş raporda hala kontrolde gözüküyor sskyı aradım sisteme girilmemiş rapor dediler hastaneyle görüştüm telimi alıp biz seni arıcaz dediler hala sisteme girilmemiş acaba bı sorun olur mu hastane geç bildirirse ne gibi sorunlar olur
Hastanenin raporu girmesi gerek. Hastane sisteme girip elektronik ortamda bildirim yapıldığında işveren yükümlüğü başlar sorun olmaz yani.
Merhaba, benim sorum doğum raporu ile alakalı 20.07.2023 te iş başı görünüyor personel doğum raporu bitiyor ben onayını 28.07.2023te gerçekleştirdim konuyla alakalı bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler
Sizde başlamadan önce mi vardı raporu onu pek anlamadım. Sizde çalıştığı süre için çalışmazlık onayı verdiyseniz cezai işlem uygulanmaz.
İyi günler… Mesleki eğitim kayıtlı bir öğrenci işyerinde iş kazası geçirmiştir. İşyeri iş kazasını aynı gün SGK bildirimde bulundu. Fakat okula iş kazası bildirmeme sebebiyle ceza geldi. İşyeri ile birlikte okulda mi bildirimde bulunmak zorunda. Ceza neden gelmiş olabilir. Birde alınan iş kazası raporlari takip eden ayın 26 gününe kadar mı onaylanmali bilgi verir misiniz.
Merhaba. Stajyer öğrencilerde bildirim yükümlülüğü işverende değil okuldadır. Bu nedenle ceza uygulanmış. İş göremezlik raporunun rapor bitim tarihini takip eden ayın 26’sına kadar onaylanması gerekir.
İyi günler, iş kazası sebebiyle ocak ay icinde ayrı ayrı 3 adet haftalık rapor aldım. Bu raporların e vizite onayı ile SGK bildirimi farklı şeyler mi? Eğer farklı ise bu ikisinin bildirim sürelerini öğrenebilir miyim.
Merhaba. Aynı şeyler. E vizite sisteminden çalışmazlık bildirimi yapılması gerek. Süreler de içerikte mevcut.
Hocam ben infaz koruma memuruyum eğitimde rapor aldım 2 günlük doktor bu raporu sgk işlememiş çalıştığım kurum aradı beni raporu sgk bildirmediğimiz için cezai işlem uygulanacağını söyledi böyle birşey varmı yada doktor bu geçen raporu sgk işleyebilirmi ?
Raporun çıktısını alarak Kurumunuza verebilirsiniz. Elektronik ortamda intikal etmemiş olabilir.
İyi günler öncelikle ben 2 günlük rapor aldım ama doktor bunu sgk bildirmemiş ve e devlette raporum görünmüyor e nabızda sadece görünüyor bunun için kurum bana cezai işlem uygular mı yada raporun üzerinden 10 gün geçti doktor bunu sgk bildirebilir mi ?
Merhaba. Hastalık için aldıysanız zaten SGK ödeme yapmıyor. Bu nedenle cezası da yok.
Hocam ben infaz koruma memuruyum eğitimde bu raporu aldım bugün kurum bizi aradı sgk bildirmediği için hakkınızda cezai işlem uygulanır dedi
12.12.2022 tarihinde girişi yapılan bir kişinin 20.12.2022 tarihinde sistemi açarak 13.12.2022 tarihinde çıkışı yapılıyor. Bu arada da arkadaş başka bir işyerinde kaza geçiriyor. Bizim sisteme iş kazası provizyonu düşmedi. Çıkış yapıldıktan sonra ayın 14. Gününde hastaneye yatıyor ve 1 aydan fazlada rapor alıyor. Bizim vizite sistemine düştü rapor ve personelim değil diye ret ettik. Daha önce çıktığı işletmeye düşmüş. Onlarda ret etmiş. Bize tekrar düştü. Şimdi de ret ettik. Burda bir yanlış var mı ? Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba. İş kazası tarihi tam olarak ne zaman? İş kazası geçirdiği tarihte sizin işyerinde bir sigortalılığı yoksa sizi bağlamaz.
merhaba 02/2022 şubat ayı raporekrana 06/2022 tarihinde düşmüş yeni fark ediyoruz ekranda ! kırmızı cezaidurumolarak gözüküyor şimdionaylarsam 1/10 kadar ceza mı geliryoksa asgari ücretin yarısı kadar mı
Merhaba. Eğer bildirgede 01 İstirahat kodu ile eksik gün bildirimi varsa cezai işlem uygulanmaz. Bir de elektronik ortamda size tebliğ edildiği tarihi takip eden ayın 26’sına kadar onaylama süreniz var.
Ben 15 martta iş başı yaptım 28 marrtta is kazazsı geçirdim 11 nisana kadar rapor duydum işyerim henüz rapaorumu onaylamadı nisan piirimi yatana kadar. Mı onaylıyorlar yoksa başka bir neden varmi acaba
Merhaba. İşverenin 26 Mayıs 2022 tarihine kadar onaylama süresi var..
Merhabalar, şu an Eylül raporlarını onaylamak için sisteme girdiğimde raporlar cezaya düşmüş görünüyor. Ancak bugün ayın 23’ü ve günlerden Cumartesi. Onaylamam halinde ceza parası öder miyim?
Merhaba. Hayır cezası olmaz. Sistem hatası olabilir o uyarı.
Dönüşünüz ve yardımınız için teşekkür ederim.
Hafta sonu olduğu için Pazartesi gününe kadar değil midir süre?
Her bir rapor için son bildirim tarihi beyanname verme son günüdür. Eğer muhtasar ve prim hizmet beyannamesine geçtiyseniz her ayın 26’sı geçmediyseniz 23’ü son gün. Hafta sonuna denk gelirse sonraki ilk iş günü son bildirim tarihi olur.
Merabalar , 32. Haftada çalışabilir raporu aldım 36. Haftada tek günlük aile hekiminden rapor aldım ertesi gün kadın doğum doktoru çalışamaz raporu veremedi tek günluk aldığım rapor için sistem izin vermedi mecburen kadın doğum doktoru da hastalık raporu verdi 7 günlük 37 . Haftaya girincede mecburen çalışamaz durumuna geldim şuan doğum yaptım ise başlangıç tarihimde sıkıntı çıkıyor kurum kabul etmiyor tek günlük raporu iptal ettirme gibi bı şansım varmı yada ne yapabilirim bu durumda
Merhaba. Kurum neden sorun çıkartıyor ki onu anlamadım ? Doktorunuz doğum sonrası raporu giremiyor mu ?
Merhabalar,Analık işgörmezlik bildirimlerinde,doktorun verdiği ilk rapor (d.öncesi) için ne zaman çalışılmadığına dair bildirim yapılır.Raporun sonu açıktır.27/5/2021 ‘de başlamış d.öncesi raporu 10’ar günlük sürelerdemi bildirilecek yoksa doğum gerçekleştikten sonramı?
Merhaba. Doğum olmadan bildirim yapılmaz. Doğum olduktan sonra doğum sonrası raporu girilir ve tek seferde onaylanır.
Ömer Bey, yanıtınız için teşekkür ederim.Tereddütüm şudur ki Daha evvelden 10 günden uzun süreli İstirahat veya Doğum raporlarında Sigortalı İşgörmezlik ödeneğini Dilerse Doğum olduktan sonra,Dilerse 10’ar günlük sürelerde peyder pey alıyordu Bu uygulama halen geçerlimi? Yoksa Dediğiniz gibi doğumdan sonra İşveren/Muhasebe Tek seferde Çalışmazlık girişi yapıp,İstirahatli olduğu dönemlerdeki APHB.’rinde 01 İstirahat kodu ile çalışmamıştır kutucuğunu İşaretleyip İstirahatli olduğu her ay için İşgörmezlik mi alacak.Yoksa Doğumdan sonra toplumu alacak.
Doğum öncesi rapor tek seferde onaylanır. Doğum sonrası işveren isterse parça parça biten kısımlar için onay verebilir ya da raporun tamamı bittikten sonra tek seferde de onaylanabilir. 01 istirahat kodu ile bildirim çalışmazlık bildirimi için yeterlidir ancak sigortalının ödemesi açısından sorun olabilmekte. ödeme konusunda da bir eksik olmaması için elektronik ortamda onay yapılması da uygun olacaktır.
İyi aksamlar hocam benim raporumu sağlık ocağı sisteme girmemeis ve dokdir degisdi bir türlü giriş yapamadılar ne yapmama gerwkiyorteaekurler
Merhaba. Yani bir şekilde girilmesi gerekiyor. Doktor girmeden SGK işlem yapamıyor. Elektronik olarak gönderilmesi gerekiyor raporun.
Merhabalar İşveren(Muhasebe) Eşimin d.sonrasi raporunu onaylamiyor ne yapmalıyız?
Merhaba. Her türlü onaylamak zorunda. Rapor bitimini takip eden ayın 26 sına kadar onaylamazsa SGK işverene ceza uygular ve sizin ödemenizi yapar. Ama bu biraz sürecin uzamasına neden olur.
Merhabalar, bir ay öncesine kadar bakırköy araştırma Hastanesi’nde 2 gün yatisim oldu . Ve 10 gün rapor aldım . Ben raporumu iş yerine teslim ettim fakat hâlâ para yatmadı . Bunun üzerine 170i arayarak bilgi almak istedim . Onlar sistemde böyle bir rapor kayidnin olmadığını söylediler . Bunun nedeni hastaneden mi kaynaklaniyor yoksa muhasebenin yatırmama ihtimali var mıdır?
Merhaba. Rapor sistemde yoksa muhtemelen hastane iş göremezlik raporunu sisteme hiç girmedi. Bağlı olduğunuz SGK’yı arayarak bundan emin olduktan sonra hastaneyi arayıp raporu girdirmeniz ve sonrasında işverene onaylatmanız gerekir.
Merhaba. 20.04. 2021 tarihinde analık için rapor aldım. E devletten gördüğüm kadarıyla isterim 1 eksik gn ile istirahatli göstermiş. Ama çalıştığım 19 gün gözükmüyor. Çalıştığım gün sayısı 0 diyor. Raporlar bölümün de hastane tarihleri doğru olarak girmiş. Isyerinin muhasebecisi 19 gün nisanda ki çalışmamı sgk ya yeniden bildirir mi? Yoksa durum normal mi?
Merhaba. 19 gün çalışma varsa bunu bildirmesi gerekiyor muhasebecinin. 26 mayıs 2021 tarihine kadar süresi var bildirim için.
Selamlar. Eşim doğum yaptı ve hastane bunu e vizite sistemine bizim söylememiz sonucunda 15 gün sonra düştü. Eşim öğretmen ve okul idarecisi bir ceza ile karşı karşıya olduğumuzu söyledi. Bizim e vizite sisteminden haberimiz dahi yoktu. Burada yazdiklarinizdan anladığıma göre hastane sisteme düşmese dahi manuel olarak bu giriş yapılabiliyor. Bu işte kusurlu kimdir? Hastane mi biz mi okul idaresi mi? Açıklarsanız çok sevinirim.
Merhaba Görkem Bey. Öncelikle şunu sormak istiyorum eşiniz sözleşmeli mi kadrolu mu?
Merhaba Ömer Bey. Eşim sözleşmeli.
Kusurlu siz değilsiniz öncelikle bunu söylemem gerek. Çalışmadığına dair bildirimi yapmakla yükümlü olan işverendir. Rapor geç bildirildiyse işverenin de sorumluluğu olmaz. Normalde rapor bitim tarihini takip eden ayın 26’sı son bildirim tarihidir. Ancak hastanenin geç giriş yaptığı durumlarda bu durumda hastane tarafından sisteme yükleme tarihini takip eden ayın 26’sı son bildirim tarihi olmaktadır.
Ömer bey teşekkürler. Çocuğumuz 15 haziran tarihinde doğdu. Hastane bizim dememiz ile 1 temmuz tarihinde e vizite sistemine düştü. Okul idarecisi 1300-1800 lira arası bir ceza ile karşı karşıya olduğumuzu söyledi. Anladığım kadarıyla 26 temmuza kadar bildirim yapılırsa sorun yok. Ama dediğim gibi mudur yardımcımız bize böyle söyledi. Böyle bir ceza ile karşı karşıya kalırsak nasıl haberimiz olur ve buna itiraz noktasında yapabileceklerimiz nelerdir? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Tekrardan teşekkürler.
Eğer 1 temmuzda okula elektronik ortamda tebliğ edildiyse 26 Ağustos 2021 tarihine kadar onaylama süresi var. Ayrıca anladığım kadarıyla bu doğum sonrası raporu. Eğer öyle ise rapor bitim tarihini takip eden ayın 26’sı son bildirim tarihi. Yani her türlü cezaya tabi değil. Tekrar söylemem gerekirse ceza olacaksa da sorumlu siz değil işveren yani okuldur. Ama dediğiniz gibi ise kesinlikle ceza uygulanmaz.
Çok teşekkür ederim
Merhabalar covid nedeniyle 14.04.2021-23.04.2021 tarihleri arasında raporluyum. Raporu geç gönderdiğinden dolayı para cezası verileceği söylendi. Rapor 03.05.2021 tarihinde SGK ya bildirilmiş. Bu durumda ne kadar ceza verilecek ve bu cezanın tebliği nasıl olacak? Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba. Raporun geç bildiriminden dolayı siz değil işveren sorumludur. Rapor elektronik ortamda işverene tebliğ edilmekte. İşveren de rapor bitimini takip eden ayın 26’sına kadar bildirim yapmak zorunda. Geç bildirimde brüt asgari ücretin 1/10’u tutarında yani 357 TL tutarında ceza uygulanır. Tebliğden itibaren 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirim uygulanır.
Merhaba,
Ayın 26 sı mı son gündür, 23 mü birde hafta sonu, resmi tatil gibi günlere geliyor ise ilgili son tarih sonraki ilk iş günü mü onay günüdür, bilgileriniz rica ederim.
Merhaba 01.04.-03.04. istirahat raporum bulunmakta fakat isverenim henüz onaylatmamis aradım ben onaylatirim dedi ama yinede onaylatmamis.. ne yapmam gerekiyor?
Merhaba. Normalde 26 Mayıs 2021 tarihine kadar süresi var. Onaylamazsa yapacağınız bir şey yok. Bekleyeceksiniz.
Merhaba,sağlık ocagı rapor yazdı bana e nabızda rapor gözüküyor ama sgk aradigimda hastane raporu sgk kurumuna işlemediği icin ödemenizi alamazsiniz diyor.Raporu yazan doktor ise biz raporu işledik e nabızdada gözüküyor diyor ama sgk e nabizda gözükmesi birşey ifade etmiyor sgk sistemine işlenmemiş diyor.Sizce nasıl bir yol izleyebilirim.
Merhaba. Rapor SGK sisteminde görünmüyor mu hiç ? Eğer öyle ise doktor istirahat uygulaması üzerinden girmemiştir.
Merhaba iyi çalışmalar,çalışanımız çalıştığı halde rapor alıp bize bildirmeden çalışmasına devam etmiştir. Bizde işveren sisteminden kontrol etmedik çünkü hastalanan çalışanlarımız genelde bizden izin isteyip rapor alırlar bizde bildiriminde bulunuruz. Başka bir çalışanımız için rapor kontrol ederken 16.10.20 – 26.10.20 tarihinde rapor almış biz hale bildirimde bulunmadık. Hem bunu bildirmediğimizden hemde raporlu işçinin çalıştırılmasında ceza alırmıyız. Sgk farketmeden kendimiz mi bildirimde bulunmalıyız. Bu çalışana haklı fesihten işten çıkarma yapabilir miyiz ? Şimdiden teşekkürler. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba. Bildirim yapmak zorundasınız. Çalışan size rapor aldığını söylememiş olsa bile elektronik ortamda tebliğ edilmiş size. Bu yüzden bildirmeniz lazım. Geç bildirim cezası olarak brüt asgari ücretin 1/10 u tutarında ceza uygulanır. Raporlu sürede çalışanı tam bildirmiş olmanız sorun olmaz.
23.11.2020 ile02.12.2020 tarihleri covit 19raporu aldım 3aralikta iş başı yaptım ve muhasebeci raporu SGK bildirmemis ve Ocak 26 son gün du süre geçmiş nasıl yol izlemem gerekiyor
Merhaba. Her durumda bildirmek zorunda muhasebeci. Bildirsin en azından İPC tutarı asgari ücretin yarısı yerine 1/10’u olarak uygulanır. Size de işveren bildirim yapmasa bile SGK her durumda ödeme yapar.
Merhabalar
27.01.2020 de dogum yaptim. Doğum yaptigim hastane analik raporumu onaylamamis. Is yerim bana bunu 06.01.2021 tarihinde bildirdi. Bildirdikten sonra hastaneden hemen onaylattim fakat gec bildirim dolayisiyla idari para cezasi gelecegi soylendi. Dogum yaptigim hastane ben talepte bulunmasam dahi bildirmek zorunda mi analigimi sgk ya fiilen calistiginizi bilemem dediler. Yada is yerimin bunu takip etme zorunluluğu var mi 45 a kadrosundayim. Yardimci olursaniz sevinirim.
Merhaba. Hastane tarafından bildirim tarihinden itibaren işverenin bildirim yükümlülüğü başlar. Buna dikkat etmek lazım. Hastane raporu geç yolladıysa işverenin cezai bir sorumluluğu olmaz.
Merhabalar
Benim 01.12.2020 başlangıç tarihli ve 10.12.2020 bitiş tarihli covid-19 sebepli istirahat raporum var; fakat 30.11.2020 tarihinde çalıştığım işyerinden ayrıldım ve 30.11.2020 tarihinde çıkışım verildi. Covid-19 istirahat raporunun bitişinden sonra başka bir firmada işe başladım. Bu süreçte iş göremezlik ödeneği alabilmem için rapor bildirimini eski çalıştığım yerin mi vermesi gerekiyor? Bir de yazınızdan anladığım kadarıyla bildirim süresi epeyce aşıldı. Şu an benim ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler!
Merhaba. Bu rapor için çalışmazlık bildirimi gerekmiyor. İşten çıkış tarihini takip eden 9’uncu güne kadar yani 01.12.2020-09.12.2020 tarihleri arası için SGK’nın ödeme yapması gerekiyor. Bağlı olduğunuz SGK ile irtibata geçmelisiniz.
Merhaba 11/06/2021 -13/06/2021 arsı 3gün raporluydum 11/06/2021tarihinden ihtibaren iş yerinde grev var rapor parası yatmadı SGK yı aradım işyeri raporunuzu onaylanmamış diyor grev bitmeden onaylama zorunluluğu yokmu ne yapmalıyım
Merhaba. İşverenin bu raporu onaylamak için 26 Temmuz 2021 tarihine kadar süresi var. Grev ile ilgisi yok.