Engelli raporu hesaplama yani özürlü raporu oranları cetveline göre yüzde kaç heyet raporu alınabileceği engelli raporu alacakların en çok araştırdıkları konuların başında gelmekte. Bu yazımızda engelli oranları hesaplamasının nasıl yapıldığı, engelli raporu hangi hastalıklara verilir ve özürlü raporu oranları nasıl hesaplanır gibi sıkça sorulan soruların cevabını bulabilirsiniz.
Heyet raporu ne demek?
Özürlü raporu ve ya engelli raporu olarak da isimlendirilen heyet raporu en az 3 doktor ve başhekim imzalı olarak verilen rapordur. Tek doktor tarafından bu raporlar verilmez.
Engelli raporu nasıl, nereden alınır?
Yeni Engelli raporu;
- Tam teşekküllü devlet hastanesi ya da üniversite hastanesinden alınır. Tek doktordan, özel hastanelerden ya da özel tıp merkezlerinden alınamaz.
- Raporu almak için öncelikle hastanenin rapor merkezinden randevu almanız gerekmekte.
- Verilen randevu gününde yine rapor merkezine istenen evraklar ve rapor ücretini veriyorsunuz.
- Sonrasında hastalığınız ile ilgili tüm doktorlara muayene olduktan sonra günün sonunda heyete giriyorsunuz.
- Heyet sizinle de görüşme sağladıktan sonra kesin kararını veriyor ve rapor düzenliyor.
- Daha sonra raporu elden alabiliyorsunuz.
Rapor başvurusu için gerekli evraklar ve izlemeniz gereken yol hakkında tüm detaylara Heyet Raporu Nasıl Alınır sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Engelli raporu kimlere verilir?
Gelelim 40 engelli raporu kimlere verilir sorusunun cevabına. Bir kişinin kanunen engelli sayılabilmesi için heyet raporu sonucunda engel oranını en az %40 ve ya üzerinde kaybetmiş olması gerekiyor. Bu bilgiler ışığında engel raporu alınabilmesi için;
- Hastalık yani iş gücü kayıp oranının toplamda en az %40 ve ya üzerinde olması,
- Devlet hastanesi ve ya üniversite hastanesince heyet raporu ile belirlenmesi,
- Yönetmelikte yer alan ve aşağıda belirtilen kronik hastalıklardan birisine sahip olmak gerekmektedir.
Hangi hastalıklara engelli raporu verilir 2023
Güncel Özür Oranları Yönetmeliğine göre engel raporu verilen başlıca hastalıklar aşağıda verilmiştir. Tabi tüm hastalıklara tek tek burada yer vermemiz mümkün değil.. Engel raporu verilen başlıca rahatsızlıklar;
- İşitme kaybı,
- Görme kaybı,
- Konuşma bozuklukları,
- Yüzdeki bazı rahatsızlıklar,
- Koku ve tat duyusu bozuklukları,
- Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal bozukluk ile ilgili rahatsızlıklar,
- Kanser hastalıkları,
- Kardiyolojik yani kalp rahatsızlıkları,
- Dahili hastalıklar yani tansiyon, şeker, kolestrol gibi rahatsızlıklar,
- Doğuştan gelen uzuv yani organ eksiklikleri. Bir elin olmaması, belden aşağı felç olma gibi.
- Deri hastalıkları,
- Hematolojik hastalıklar.
Sağlık kurulu raporu sorgulaması nasıl yapılır?
Heyet raporu sorgulama işlemi artık e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Tabi engelli rapor sorgulama işleminin e-devlet üzerinden yapılabilmesi daha doğru bir ifade ile engelli raporunuza e-devletten ulaşabilmeniz için raporun e-imza ile imzalanmış olması gerekmektedir. Eski raporlar burada görüntülenmemektedir. Yeni raporlar artık e-devletten görülebilmektedir.
- E devlet engelli raporu sorgulama işlemi için öncelikle buradan t.c. numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapınız ⇒ sağlık kurulu heyet raporu sorgulama.
- Özürlü rapor sorgulama sonucunda eğer varsa e-imzalık rapor elektronik ortamda görüntülenmiş olacaktır.
Engelli raporu oranları 2023
Engelliler verilen oranlara göre derecelendirirler ve sahip oldukları haklar da buna göre belirlenir. Örneğin erken emeklilik, vergi indirimi gibi durumlarda engelli derecelerine bakılır. Özürlülük oranı hesaplamasına göre;
- %80 ve ya üzeri engelliler birinci derece,
- %60 üzeri engeli olanlar ikinci derece,
- %40 üzeri engeli olanlar ise üçüncü derece engelli sayılırlar.
Engellilik oranlarına göre erken emeklilik şartlarınızı öğrenmek ve emeklilik hesaplaması yapmak için Engelli Emeklilik Tablosu 2023 sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Özür oranları cetveli 2023
Her hastalık için verilecek oran farklıdır ve bu oranlar ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK ekinde tüm hastalıklar için ayrı ayrı verilmiştir. Örneğin işitme kaybı için kimisine %10 verilirken kimisine %15 verilebilir. Bu yüzden işitme kaybınız varsa şu kadar oran alırsınız demek çok yanlış olacaktır. Bu tamamen işitme kaybının derecesine bağlıdır. Her bir hastalık için ayrı ayrı oranlar ve kayıp durumuna göre oranlar Özürlü Rapor Yönetmeliğinde verilmiştir. Tüm hastalık listesi ile oran hesaplamasına buradan ulaşabilirsiniz
Balthazard hesaplama nedir, nasıl yapılır?
Birden fazla hastalığı olanların engel oranının hesaplanmasına kullanılan yönteme Balthazard hesaplama yöntemi denilir. Tüm hastalıkların oranları çıkartılır ve heyet tarafından toplam oran belirlenirken bu hesaplama yöntemi kullanılır. Bu yönteme göre engel oranı hesaplama işlemi şu şekilde gerçekleştirilir;
- Tüm vücuttaki fonksiyonlarda meydana gelen kayıp oranı ayrı ayrı belirlenir.
- Oranlar en yüksekten en düşüğe doğru sıralanır.
- Belirlenmiş olan en yüksek oran tüm vücut fonksiyonunun tümünü gösteren %100’den çıkartılır.
- Bulunan sonuç ikinci sıradaki oran vücut fonksiyon kaybı ile çarpılır.
- Çapımın 100’e bölünmesinden çıkan sonuç en yüksek orana eklenir.Böylece birinci ve ikinci rahatsızlığın tüm vücut fonksiyonuna etkisi hesaplanmış olur.
- Eğer kişi 60 yaşın üzerinde ise %10 daha eklenir ve toplam oran belirlenir.
Balthazard formülü ile engelli rapor hesaplama
Kişinin görme engeli oranı %50 ve işitme kayıp oranı da %25 olsun. Bu durumda engelli oran hesaplaması aşağıdaki gibi olacaktır.
- En yüksek engel oranı işitme kaybı olduğundan ilk dikkate alacağımız oran %100-%50= %50 olacaktır.
- Elde edilen sonucu ikinci engel oranı ile çarpıyoruz 50*25=1250.
- Çıkan sonucu 100’e bölüyoruz. 1250/100=12.50.
- Çıkan sonucu en yüksek engel oranına ekliyoruz yani 50+12,5=62,50 olacaktır.
- Eğer bu kişi 60 yaşın üstünde ise balthazard formülü ile engelli oran hesaplamasına göre ilave yüzde 10 oranla birlikte toplamda %72,5 almış olacaktır.
Engelli rapor hesaplama programı
Engelli raporu hesaplama programının çalışma mantığı yukarıdaki formüldeki gibidir. Programla sağlıklı heyet raporu hesaplaması yapılamadığı için kaldırmak zorunda kaldık. Bunun yerine özür oranı hesaplamasını sizin için biz yapıyoruz. Eğer elinizde heyet raporu puan cetveli varsa bu oranları bize yorum kısmından iletin ve engelli oranı hesaplamasını sizin için biz yapalım.
90 özürlü raporu hangi hastalıklara verilir?
Yüzde 90 ve ya üzerinde engel raporu bakıma muhtaç derecede olan hastalara verilmektedir. Örneğin;
- Kendi başına ihtiyaçlarını karşılayamayan zihinsel engelliler,
- Yatalak hastalar,
- Ağır derece kanser hastaları,
- Kısaca başkasının bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek olanlara %90 ve üzeri ağır engelli raporu verilir.
Hastalıklara göre rapor oranları
Her hastalık için verilecek oranlar yine hastalığın derecesine göre belirlenir. Baltazar cetveline göre belirlenecek olan nihai oran için her hastalığın oranı ayrı ayrı ele alınır. Özürlü raporu hesaplamasında esas alınacak yeni engelli rapor oranları için Özürlü Yönetmeliği Ekinde yer alan özürlülük oranı hesaplama cetveline göz atmanız gerekmektedir. Yani özürlü rapor dereceleri hesaplanırken standart olarak şu hastalık için şu oran verilir demek imkansızdır.
Hangi hastalığa yüzde kaç rapor verilir?
Engellilere her bir hastalık için verilecek oran sakatlık oranı cetveline göre hesaplanır. Hastalığın derecesine göre ve yönetmelik esas alınarak engelli puan hesaplaması yapılır. Dolayısıyla engel raporu hesaplamasının uzmanları tarafından yapılması gerekir.
Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır 2023
Göz özür oranı hesaplama programı ve ilgili yönetmeliğe göre tek gözü görmeyenlere genellikle %32 oran verilmektedir. Eğer diğer gözde de görme kaybı varsa bu da engelli raporu göz oranları hesaplamasına dahil edilmektedir.
Kolesterol engel oranı 2023
Kolesterol engel oranı engelli hesaplaması yapılırken belirlenen orana dahil edilmemektedir. Yüksek kolesterol engelli oranı hesaplamasında dikkate alınmamakta ve belirlenecek oranı etkilememektedir. Zaten engelli raporu hesaplama robotundan yapılan hesaplamalarda kolesterol için oran %0 olarak belirlenmektedir.
Psikiyatri özür oranı cetveli 2023
Psikiyatri sağlık kurulu puan hesaplamasında hastalığın tedavi ile düzelip düzelmeyeceğine göre oran belirlenmektedir. Buna göre;
- Tedavi ile geçebilenlerde oran %0, ( örneğin geçici depresyon, kaygı bozuklukları),
- Uygun tedavi yöntemi ile çalışabilecek durumda olanlara %40-45 ( Örneğin bipolar bozukluk),
- Tedavi ile hiç bir şekilde düzelemeyecek olan hastalıklarda ise %80 civarında oran verilir. ( Örneğin şizofrenik rahatsızlıklar).
Süresiz engelli raporu hangi hastalıklara verilir?
Süresiz engelli raporu tedavi ile düzelemeyecek hastalıklar için verilen raporlardır. Bu raporlarda hasta kontrole tabi tutulmaz. Bu raporlar süresiz olarak düzenlenir.
90 ve üzeri engelli raporu ağır engelli raporu olarak geçer. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan ve başkasının sürekli bakımına muhtaç olan kişilere bu rapor verilir.
Bir kişinin kanunen engelli/özürlü sayılabilmesi için tam teşekküllü devlet hastanesinden üç hekim onaylı ve imzalı ve en az %40 üzeri engel raporu alması gerekmektedir.
Engellilik oranı yönetmelikte her bir hastalık için belirlenen oranlar esas alınarak balthazard formülü kapsamında hesaplama yapılır.
Engelli raporu alabilmek için iş gücü kayıp oranının en az %40 ve üzerinde olması gerekmektedir.
14 yaşındaki kızımın yumurtaligi alındı şuan çözer raporu var 18 yaşından dan sonra raporu devam edermi
Merhaba. Çözer raporu nedir anlayamadım. Eğer sürekli rapor verildiyse evet 18 yaşından sonra da devam eder.
Merhaba annem MDS teşhisi ile 2019 un Temmuz ayında allojenik kemik iliği nakli oldu arkadan 2 zatürre ve kalça kemiği kırığı ile kalçasına protez takıldı şuan 3 senesi doldu İlik naklinin ve durumu iyi ama kalçadan kaynaklı yürüme sıkıntısı var tabi 4 ayda bir Hematoloji kontrolleri yapılıyor. Bu durumda mds ilik nakli ve kalça protezi düşünülürse rapor oranı ne olur. Teşekkür ederim. Elimizde izmir medikal parkta yapılan herşeyin epikrizleri mevcut başvurmamız halinde alabileceğimiz rapor ne olur yaşı şuan 64
Merhaba. Rapor oranlarını Kurul belirler. Bir fikir belirtmek doğru değildir.
Merhaba annem 72 yasinda omirilik ameliyati gecirdi felc olma ihtimali oldugu icin.Ancak annem suanda ayakta kalmakta zorlaniyor elinde bir sey tutmakta zorlaniyor ozel islerini yapmakta zorluk cekiyor.kalcada kemik erimesi var yuzde kac oran alir.
Merhaba. Bunu maalesef bilemem. Kurul karar verir.
Merhabalar öncelikle bütün hastalarımıza Allah şifa versin benim sorum 2011 yılında evre 3 c testis kanseri tanısı ile tedavi gördüm 4 kur kemoterapi ve sol testistim alındı ve karın boşluğumda kitle oluştu kemoterapi ile küçüldükten sonra amaliyat la alındı bu rahatsızlıktan dolayı engelli raporu alabilirmiyim
Merhaba. Buna bu işin uzmanları karar verir. Engelli raporuna başvurabilirsiniz. Ama bu rahatsızlıklar için ne kadar oran verilir biz bunu bilemeyiz.
Öncelikle herkese acil şifalar diliyorum.Merhabalar 2017 Ağustos ayında psikiyatri den Şizofreni hastalığından ötürü yüzde 45 engelli raporu aldım.Engelli raporu sürekli yanlız tarafıma verilen engelli rapor oranın çok düşük olduğunu düşünüyorum.Engelli raporumu nasıl yen ileri m.Ya da sil baştan yeniden nasıl engelli raporu alırım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba. Yeniden engelli raporu için başvuru yapmanız gerekecek.
iyi günler kolay gelsin çok araştırdım fakat sonuç bulamadım miyastania gravis hastasıydım yüzde 49 engelli raporum vardı yüzde 10 luk kısmı kulaklarımdan dolayı fakat timektomi ameliyatı oldum hem açık hem kapalı olarak miyastanidan kurtuldum şuan bu ameliyattan dolayı yüzde kaç olur raporum ve sürelimi olur
Tek gözde 3.evre koroid melanomu mevcut yüzde kaç rapor verilir?
Merhaba. Ne kadar oran verileceğiniz biz hesaplayamayız maalesef. Kurul belirler.
Bana /20 verdiler.
benim yüzde doksanüç engelli raporum var böbrek hstasıyım süreli rapor verdiler araştırdım hastalığım sürekli diyaliz hastalarına sürekli rapotr düzenlenmesi gerekmiyormu nakil dahi olsam yüzde yetmiş veriliyor yardımcı olurmusunuz
Merhaba. Bu konuda uzman değilim maalesef. Bunu hastaneye sormanız gerekiyor.
Merhaba Hipertansiyon %10 + Osas %5 + psikiyatri %20 + Lomber disk %10 engel oranlarından toplam da % 45 , ama formül ile %38 e düşmüş. Sizce formül ile olan oran dogrumudur. Bu sebep yüzünden 4 senedir olan emekliligim düştü. Normal emeklilik tarihine 2 sene kaldı. .
Merhaba Hüseyin BEY. Doğru ya da yanlış hesaplanmış demek imkansız. Bunun hesabını yapanlar bu işin uzmanları. İtirazınız varsa yazılı olarak itirazınızı yapın ilgili Kuruma.
Nöroloji muskuler distrofi üst 80 alt 40 demiş
Fizik üst 80 alt 40 isitme 30
Göz de problem var am oran yok yüzde kaç rapor cikar
Merhaba. Bunu bilemem maalesef.
S.a kardeş sende başka hastalik,rahatsizlik varsa üstüne eklet mesela görme kaybı,işitme kaybı,depresyon vs.
Merhaba benim engel oranlarım
Kas/iskelet=%20
Sinir =%8
Solunum=%20
Hesaplama yapabilir misiniz?
Merhaba. Son ve kesin hesabı sağlık kurulu yapar. Biz böyle bir hesap yapamayız.
Selam
84 yasında annem
Ötv indirimi için rapor aldık
Hesaplama yapmanız mümkün mü
Göz %26
Kulak %32
Fizik tedavi: %50 den fazla %5 (bu şekilde yazılmış)
%48 (fizik tedavide iki ayrı yüzde oranı yazılmış.
Nefroloji : %50
Kardiyoloji:%20
Diğerlerinde oran yazılmamış
Raoprun engelli oranı kaç olur bu durumda .
İhtiyacımız %90
Teşekkürler
Merhaba. Bunu bilebilmemiz mümkün değil maalesef. Sonucu bekleyin.
Merabalar benim 3 yaşında rahatsız kızım var ilk raporu %99 du süresi bitti yenileme için doktora gittik şimdi çocuk raporları çözger olarak hesaplaniyo ve ben bişey anlamadım 3 tane doktor puan verdi kulak burun boğaz 20.39 arası nöroloji 20.39.arası ve fizik 40.49 arası bunun sonucu kaç olur acaba bilgi verirmisiniz rica etsem
Merhaba HÜLYA HANIM. Bunun hesaplamasını uzmanlar yapar yani heyetteki doktorlar. Benim ya da bir başkasının hesaplayabilmesi mümkün değil.
Merhaba ben iş kazası geçirdim 9 gün yoğun bakımda kaldım beyin kanaması tramvatik şak ve vücudun neredeydi her yeri hasar gördü girdiğim maluliyet raporu için bu şekilde
Psiyatri: travma sonrası stres bozukluğu tedavi ile kismen düzelen
KBB: sol kulak 44 sağ kulak 22 dbl
Plastik cerrahi: sol yüzde kısmı yüz felci
Nöroloji: epilepsi tedavi devam ediyor ( günde kepra 500 2 tane kullanıyor) bu şekilde yazılmış
Göz hastalıkları: sağ göz 0,3 sol göz 0,5 görme atmıyor
Üroloji: tedaviye yetersiz yanıt veren şiddetli urge inkotinans
Ftr: sol omuz pasif abduksiyon 70 Fl 70 dış rotasyon 30 sağ el bileği fl 25 dorsif 20
Bu şekilde ama puan yazılmamaktadir bu hasarlara ve bölüme göre kaç puana denk gelmektedir lütfen yardımci olur musunuz
Merhaba Ali BEY. Direk bunlarla hesaplama yapılmıyor. Balthazard formülüne göre hesaplama yapılıyor. Şu kadar oran belirlenir demek imkansız.
Slm ben hesapladım 60 yaş üstü 10 puan artı alıyor ve 90’nı geçiyor.
İyi günler,
63 yaşında kronik böbrek hastasıyım. Kreatin klerens im 20, diabetes mullites şeker, arterial (assensiyel primer hip. Tansiyon ve hafif Aort yetersizliği mevcut. Engel rapor oranım ne olur şimdiden teşekkürler
Saygılarımla
Merhaba. Bunu bilebilmem ne yazık ki imkansız.
Merhabalar eşim kalın bağırsak ameliyatı oldu ilkin 30 cm aldılar kemoterapi gördü 4 yıl sonra yeniden ameliyat oldu 70 cm aldılar kemoterapi aldı ev 2 daha sonra 4 yıl sonra rahmini aldılar 1 yıl sonra lenf bezi ameliyatı toplamda 8 ameliyat geçirdi yürüme zorluğu çekiyor şeker tansiyon kalp rahatsızlıkları var ilaçta kullanıyor rapor oranı kaç çıkabilir teşekkürler yaş 56
Merhaba Ömer BEY. Bunu bilebilmek imkansız maalesef.
isitme yüzde 59 engeli ozur orani kaç olur
Merhaba Gülşen HANIM. Bunu heyet belirler. Bir şey demek anlamsız.
Merhaba ben 3.5 yıl arayla 2 kez meme kanseri geçirdim. 6 aylık kontrollerdeyim. Hala raporlu aromasin ve 3 aylık lucrin iğne kullanıyorum. 2.5 yıl önce kontrol muayenesi şartıyla emekli oldum. %82 sürekli engelli raporum var. Emekliliğimin devamı için kontrol muayenesine gireceğim. Onkoloji önce %80 vermişti oranı. Şimdi %60 oran alabilirmiyim. Tedaviden 2 yıl sonra oranın düştüğü bilgisi aldım. Emekliliğimin devamı için %60 onkoloji oranı almam şart olmuş. Bu durumda bu oran alınabilirmi?
Merhaba. Oran hastalığın derecesine göre belirlenir ve tabi ki uzman hekim karar verir. Bizim bilebilmemiz mümkün değil.
Tip1 diyabet tansiyon protein kacagi
Sinirsel kasıktı piskolojik kasinti
Panik atak sizce engel orani yüz kaç alabilirim
Merhaba. Hastalık derecesine göre oranlar değişir. Bilemem maalesef.
Merhaba
2017 yılından beri ayda 2 nöbet geçiriyorum sıcak su Epilepsi hastalığı var sürekli işten çıkarılıyorum en sonunda sağlık kuruluna engelli. Başvurusu yaptım %20 verdiler iş hayatım komple kapattılar itiraz ettim iş verenler olumlu yaklaşmıyor riskli bakıyorlar tekrar girdim yine %20 verdiler siz olsanız ne yapardınız.
Doktorlar diyor sonuna kadar haklısın işkur birsey yapamıyor iş konusunda siz düşünün
Farklı hastaneye gittim itiraz için yine aynı puanı verdiler
Merhaba Halit BEY. Allah yardımcınız olsun. Diyebileceğim bir şey yok ne yazık ki başka.
Merhaba,
73 yaşında olan babam için engelli raporu için başvurduk. Kendisinin 4 kalp damarı değişti, Bypas ameliyatı oldu.
Rapaorda Kardiyolji ile İÇ hastalıklarının oranlarını birleştirerek %78 lik oran verilmiş. Halbuki sadece Kardiyolojiden verilen rakamı paylaşıyorum.
Kah.klass 3 %50 ht Klass %20 kky evre 2 %30 =engel oranı : “0” yazılmış rapora
İç Hastalıkları: Kah Klass 3%50 ht klass2 %20 kky evre 2 %30 Tetkik istendi DM Tıp II %20 = %78 oran verilmiş
Kulak burun boğaz: %26 Fizik :%8 Göz:%11 olarak oran verilmiş rapora ve toplamında %88 oran aldık.
Raporun doğru hesaplanıldığını düşünmüyorum. Rapor ‘u itiraz etmeden Tekrar hesaplamalarını talep edebilirmiyiz?
Geri dönüşünüz önemli, teşekkürler.
Merhaba Ayşe Hanım. Sadece itiraz ile tekrar değerlendirilmiyor diye biliyorum. Yine de hastane rapor merkezine sorun. Eğer yeniden heyete girilmesi gerekiyor denilir ise farklı bir hastanede girin derim ben.
Merhaba glokom hastalarının sürücü belgesi ile ilgili yönetmeliğinin farklı olduğunu araştırdım. Ehlieytimin iptal edilme durumu var bu durum iş hayatımı da etkileyecektir engelli raporu alabilir miyim?
Merhaba. Engelli raporu için en az yüzde 40 üzeri iş gücü kaybı gerek. Başvuru yapabilirsiniz ama çıkar mı bilmem
Merhaba Ömer bey. Ben malullük için başvuru yaptım 03.29.2006 giriş 5208 gün (14yil 5 ay) bagkur, 2019 da 274 gun sigortam var. %60 raporum çıkarsa emekli olabilir miyim? 16 yılı beklemem mi gerekiyo?. Şu an istege bağlı sigorta ödüyorum Raporum %55 olursa emeklilik nasıl olur bilgi verirseniz sevinirim. Bir sorum daha olacak vergi indirimi için ayrıca basvuru yapmam gerekiyor mu ve nereye başvuru yapacagim. Ibs ödediğim için.
Hoşçakalın
Ayrica 1979 doğumluyum
Merhaba. Malulen emeklilik için prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını sağlıyorsunuz. Eğer yüzde 60 ya da üzeri iş gücü kayıp oranı kararı verilirse emekli olursunuz. Bağkurlular vergi indiriminden yararlanmıyor. Eğer malulen emeklilik başvurunuz kabul edilmez ise bu durumda 28/5 dediğimiz engelli emeklilik kapsamında yeniden başvuru yapabilirsiniz.
İyi günler öncelikle ben 25 yasında otoimmum hemolitik anemi, SLE sistemik eritrosit lupus hastasıyım ayrıca AFAS, anti fosfolopid sendromu, hepatik B tasıyıcılığı var buna baglı daha önce rituxsimab aldım damardan gözlerimde ilaca baglı tutulum var akçiğerlerimdr lenf bezlrrinde kitle var kalp de üfürüm var ve şu anda 22 haftalık gebeyim bu yüzden oxsapor iğne vuruluyorum cellept kullanıyodum o krsildi yerine imuran verildi kortizon tedavisini kesintisiz 3 yıldır alıyorum sizce benim rapor oranım ne olur
Merhaba Zeynep HANIM. Rapor oranı belirtmiyoruz maalesef. Çünkü hastalıkların derecesine ve heyetin kanaatine göre çok farklı sonuçlar çıkıyor ortaya.
İyi günler malulen emeklilik için müracat ettim 2019 testis ameliyatı oldum 2 kür kemoterapi aldım ve ankara gata da hücre nakli olup orada ağır kemoterapi aldım ve sol testiste doğuştan yok iki testis yok bunun için kaç buan verirler
Merhaba. Bunu bilebilmek mümkün değil ne yazık ki.
Ben de iki dizimde protez var uyku apnem için cbap makine kullanıyorum safra kesem alındı engelli oranım kaç olabilir teşekkür ederiö
Merhabalar. Engelli oranı hesaplaması yapamıyoruz maalesef.
Benim rapor oranım % 90 kendi işlerimi görebiliyorum yalnız ağır bir ameliyat operasyonu geçirdim devamlılığı devam eden skolyozvs. gbi ve ağır derecede restrıktıf solunum bozukluğu yazıyor ama ağır özürlü hayır diyor.
Vergi indirimi ile ilgili gönderdim ama eksik bulundu dendi eksikleri gönderdim hala cevap gelmedi Oran düşermi?
30.07.2020 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
06.07.2020 Hastaneden rapor bekleniyor
09.03.2020 Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracat etmeniz gerekiyor
04.09.2019 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
Merhaba. İlgili birimle iletişime geçmenizde yarar var. Orana uzman doktorlar karar verir. Düşer ya da yükselir demek yanlış olur.
Tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen depresif bozukluk oranı kaç olur
Merhaba. Bunu bilebilmek zor maalesef. Uzmanlar belirler bu oranı.