Engelli Raporu Sorgulama Telefon Numarası, Nasıl Öğrenilir?

Engelli raporu sorgulama ve özürlü raporunun nereden ve nasıl alınacağı hakkında detayları yazımızda bulabilirsiniz. E-devlet sistemine her gün yeni hizmetler eklenmektedir. Özellikle Covid-19 ile birlikte birçok hizmet online sistemden verilmeye başlanmıştır. Bunlardan birisi de heyet raporu sorgulamasıdır. Yazımızda engelli sağlık kurulu raporu sorgulamasını nasıl ve nereden yapabileceğiniz anlatılacaktır.  Peki engelli raporumu nereden görebilirim ? İşte engelli raporu e-devletten sorgulama konusunda tüm detaylar.

Engelli raporu nasıl alınır?

Engelli raporu nasıl sorgulanır sorusunun cevabına geçmeden önce kısaca heyet raporu alma sürecinden bahsedelim. Heyet raporu almak için;

  • Tam teşekküllü devlet hastanesi ya da üniversite hastanesi rapor merkezini arayarak randevu alın.
  • Randevu tarihinde istenen ücret ve fotoğraflar ile rapor merkezine başvurun.
  • Rapor servisi sizi muayene olacağınız doktorlara yönlendirir.
  • Gerekli tahlil, tetkik ve muayeneler yapıldıktan sonra heyete girilir.
  • Sonrasında ise heyet kararını verir ve yeni engelli raporu düzenlenir.

E devlet engelli raporu sorgulamasının nasıl yapıldığına geçmeden önce eğer engelli raporunu henüz almadıysanız hemen heyet raporu nasıl alınır sayfamızı ziyaret ederek başvuruda izlemeniz gereken yol hakkında bilgi bulabilirsiniz. Şimdi E-Rapor sorgulama işlemini nasıl yapabileceğiniz konusuna geçelim.

Engelli rapor sorgulaması nasıl yapılır?

Peki engelli raporunu nereden görebilirim ? Engelli raporu e devletten sorgulama hizmete açılmıştır. Son düzenlenen ve elektronik imzalı tüm sgk engelli raporu sorgulamaları yapılmakta ve ayrıca barkodlu çıktı alınabilmektedir. E-devletten engelli sağlık raporu sorgulaması için e-devlet şifreniz olmalıdır. Online bankacılık kanalları üzerinden de e-devlete giriş yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz. E-devletten engelli raporu görüntülemesi için;

  • Engelli raporu öğrenmek için öncelikle e-devlete www.turkiye.gov.tr adresinden ya da mobilden uygulama üzerinden T.C. numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapın.
  • Ardından Sağlık Bakanlığı- E-imzalı erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporları sorgulama menüsüne giriş yaparak özürlü raporu sorgulaması yapabilirsiniz.
  • Özürlü sağlık kurulu raporu sorgulama uygulamasına T.C. numaranız ve e-devlet şifrenizle direk buradan da giriş yapabilirsiniz ⇒ e-devlet heyet raporu sorgulama.
  • E-devlet engeli raporu sorgulaması sonucunda eğer KAYIT BULUNAMAMIŞTIR diyorsa henüz rapor hazırlanmamış anlamına gelir.

Peki e-devlet engelli raporu sorgulaması sonucunda belirlenen oran istediğiniz gibi olmadı mı ? Engel ve hastalık oranlarınıza göre verilen ya da verilecek oran ne kadar olmalı ? Engelli raporu hesaplama başlıklı sayfamızı ziyaret ederek bunun hesaplamasının nasıl yapıldığı konusunda ayrıntıları bulabilirsiniz.

Engelli raporu sorgulama t.c. ile nasıl yapılır?

Sadece t.c. ile özürlü rapor sorgulaması yapılabilecek online bir uygulama yoktur. Eğer e-devlet şifreniz yoksa ve dolayısıyla e-devlet üzerinden engeli rapor sorgulaması yapamıyorsanız başvuru yaptığınız ve heyete girmiş olduğunuz hastane rapor merkezini telefon ile arayarak sonucu öğrenebilirsiniz.

Engelli raporu süresi sorgulama nasıl yapılır?

Tedavi ile iyileşebilecek bazı hastalıklar için engel raporları süreli olarak düzenlenir. Bu raporlarda bitiş tarihi yazar. E-devletten engel raporu sorgulaması yaparak alacağınız çıktıda raporun bitiş süresi de yazar. Eğer tedavi ile iyileşemeyecek bir hastalık ise bu durumda süre yazmaz ve bu rapor yeniden başvuru yapılmadığı sürece ömür boyu geçerli olur. Ayrıntılar için sürekli engelli raporu yenilenir mi başlıklı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Engelli raporu doğrulaması nasıl yapılır?

Kişiler tarafından e devlet engelli heyet raporu sorgulama menüsünden alınan barkodlu engelli raporunun ilgili Kurum tarafından doğrulanması gerekebilmekte. Zira sahte belge düzenleyenler oldukça fazla. Bunun önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığı e-devlet sağlık raporu sorgulama ve doğrulama sistemini geliştirmiştir. Engelli raporu doğrulama sayfasından sigortalı T.C. numarası ve rapor referans numarasını yazarak doğrulama yapabilirsiniz.

Engelli rapor sorgulama telefon numarası kaç?

Sağlık kurulu rapor sorgulama için bir diğer seçenek ise Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ( Sabim) aramaktır. Telefon ile heyet raporu sonucu öğrenmek için engelli raporu sorgulama telefon numarası olan 184 numaralı hattı arayabilirsiniz.

Rapor referans numarası nedir?

Peki engelli referans numarası nedir ? Tüm engelli, özürlü raporlarına sıra numarasına göre numara verilir. Verilen bu numara aynı zamanda raporun referans numarası olmaktadır. Kurumlarca ya da diğer özel işletmelerce engelli/özürlü raporu doğrulaması bu numara esas alınarak gerçekleştirilmektedir.

Engelli raporu referans numarası nerede yazar?

Referans numarası raporun numarasıdır. Genellikle raporların üst tarafında yer alır. Sırasıyla Rapor Tarihi ve Rapor Numarası olarak yan yana yazılır. Engelli rapor numarası kısmında yazan numaralar aynı zamanda raporunuzun referans numarasıdır. Bu numara ile engelli referans numarası doğrulama işlemleri yapılabilmektedir.

Rapor referans numarası nasıl öğrenilir?

Eğer elinizde ıslak imzalı rapor varsa RAPOR NUMARASI kısmından raporunuzun referans numarasını öğrenebilirsiniz. Elektronik ortamda düzenlenen raporunuz varsa yukarıda engelli raporumu nasıl görebilirim kısmında e-devletten nasıl sorgulayabileceğiniz konusunda bilgi vermiştik. İlgili menüden özürlü heyet raporu sonucu öğrenme işlemi ile referans numarası öğrenme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Engelli raporu almak için yüzde kaç olması lazım?

En az %40 ve üzeri engel oranı gereklidir.

İçeriğimizi Puanlayın
Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
“Engelli Raporu Sorgulama Telefon Numarası, Nasıl Öğrenilir?” üzerine 4 yorum
  1. Raporaldım itiraz etti yeni rapor aldım yine istadim oranı alamadım tekrar rapor almak için ne zaman başvurmam gekir hastanın hastalığı çoğaldı

    Yanıtla
Yorum yapın