Hizmet Birleştirme 2024 & Nedir, Nasıl Yapılır?

Hizmet birleştirme birden fazla sigorta kolunda hizmeti olanların bu hizmetlerinin tek dosyada birleştirilmesi olarak tanımlanabilir. Yürürlükteki Sosyal Güvenlik Mevzuatına göre hem zorunlu hem de isteğe bağlı olarak birçok sigorta kolu bulunmaktadır. Kişiler adına bu sigorta kollarının birden fazlasında prim ödemesi olduysa emeklilikte bu hizmetlerin hepsi tek dosyada birleştirilerek aylık bağlanır.

Eğer sizin de birden fazla sigorta kolunda geçen hizmetleriniz varsa birleştirme işlemini nasıl yapacağınız, ne zaman başvurmanız gerektiği ve izlemeniz gereken yol hakkında tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Hizmet birleştirme nedir?

Öncelikle hizmet birleştirmesi nedir sorusunun cevabı ile başlayalım konuya. SSK, Bağkur, Emekli sandığı gibi birden fazla sigorta kolunda geçen hizmetin tek dosyada birleştirilmesi işlemine hizmet birleştirme denir.

SGK hizmet birleştirmesi ne zaman yapılmalı

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet birleştirme işlemini doğru zamanda yapmak sizin için avantajlı olacaktır. Zira emeklilik başvurusu yaptığınızda eğer birleştirilecek birden fazla hizmet varsa emekli maaşının bağlanması uzun zaman alabilmekte. Ancak önceden birleştirme için başvuru yaptığınızda dosyanız emekli maaşı bağlanması için hazır olacaktır ve talepte bulunduğunuzda direk aylık bağlama işlemlerine geçilecektir.

Gelelim konu hakkında en çok sorulan ve tabi ki işin en önemli kısmına. Yukarıda da belirttiğimiz gibi emeklilik başvurusundan önce birleştirme başvurusu yapmanız emekli maaşınızın erken bağlanmasını sağlayacaktır.

Hizmet birleştirmede başvuru zamanı yoktur. Emeklilikten önce herhangi bir zamanda başvuru yapabilirsiniz. Ancak emeklilik dilekçesi vermeden önce bu işin tamamlanması gerektiğinden en geç emeklilik tarihinize 6 ay kalana kadar herhangi bir zaman başvuru yapabilirsiniz. Çünkü bazen birleştirme işlemleri 5-6 ay sürebilmekte. Bu durumda emeklilik tarihinize en geç 6 ay kalana kadar dilekçe verebilirsiniz.

Memur hizmet birleştirme hesaplama programı

Hizmet birleştirme hesaplamasının online olarak yapılacağı bir program bulunmamakta. Okurlarımız bazen bize bu konuda bir program olup olmadığını sormakta. Bu yüzden bu başlığı açma gereği duyduk. SGK Tescil ve Hizmet Dökümünüzden tüm hizmetlerinizi görebilirsiniz. Aynı dönemde yatan hizmetler varsa bunları karşılaştırabilirsiniz.

SGK Hizmet birleştirmesi nasıl yapılır ?

Hizmet birleştirme yapmak için dilekçe ile ya da e-devletten online olarak başvurmanız yeterlidir. Dilekçe örneği ve e-devletten nasıl başvuru yapabileceğiniz hakkında detaylar aşağıda verilmiştir. Eğer çalışmalarınız sistemde görünmüyorsa dilekçeye ek olarak sigorta kartı, emekli sandığı sicil numarası ya da Resmi Kurumdan aldığınız ve çalışmalarınızı gösterir belgeleri eklemeniz gerekir.

Örneğin çok eski ssk çalışmaları sistemde görünmez. Bu yüzden birleştirme için sistemde görünmeye ssk sicil numarasını dilekçede belirtmeniz, varsa sigorta kartının bir nüshasını eklemeniz gerekir. Aynı şekilde eski emekli sandığı hizmetleri özellikle 2000 öncesi ücretli öğretmenlik çalışmaları da sistemde görünmediğinden dilekçeye Milli Eğitimden ya da Resmi Kurumlardan almış olduğunuz ve çalıştığınızı gösterir belgeyi eklemeniz gerekiyor.

Memur hizmet birleştirme nasıl yapılır ?

Kamuda hizmet birleştirme nasıl yapılır sorusunun cevabı ile konuya devam edelim. Memurların hizmet birleştirmesi için kendi Kurumu’na dilekçe ile başvuru yapması gerekmekte. Başvuru için öncelikle özel sektör ssk ve ya bağkur çalışmalarını gösterir SGK Tescil ve Hizmet Dökümü’nün barkodlu bir suretini e devlet ya da herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezi’nden almanız gerekiyor. Birleştirme için bu yeterlidir.

Dilekçe ve hizmet dökümü ile Kurumu’nuzun insan kaynakları servisine başvuru yapın. Onlar diğer gerekli süreci yürüteceklerdir.

Ücretli öğretmenlik hizmet birleştirme 2024

2000 yılı öncesinde ücretli öğretmenlik sigorta primleri emekli sandığı kapsamında yatıyordu. Hal böyle olunca birçok kişinin emekli sandığı kapsamında yatan ücretli öğretmenlik sürelerine ait hizmetler hizmet cetvellerinde görülmemekte. Eğer sizin de emekli sandığı kapsamında ödenen ücretli öğretmenlik hizmetleriniz varsa ve bu hizmetleriniz SGK tescil ve Hizmet dökümünüzde görünmüyorsa;

  • Öncelikle bağlı olduğunuz Milli Eğitim Müdürlüğünden ücretli öğretmenlik yaptığınız döneme ait hizmet belgesi almanız,
  • Bu hizmet belgesi ve bir dilekçe ile Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü-Kamu Görevlileri Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığına başvuru yapmanız gerekiyor.
  • Eğer sistemde hizmetler görünüyorsa bu durumda hizmet birleştirmesi için aşağıda örneği verilen dilekçe ile başvuru yapmanız yeterli olacaktır.

SGK hizmet birleştirme e-devletten nasıl yapılır?

E-devlet hizmet birleştirme online olarak yapılabilmektedir. E-devletten hizmet birleştirmesi başvurusu için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • Bağkur, SSK ve ya banka sandığı kapsamında iseniz 4/1-(a)-(b) ve 506 SK GM 20 nci Madde Sandığı Çalışanların Hizmet Birleştirme Başvurusu bölümünden başvurmanız gerekmektedir. İlgili ekrana buradan T.C. numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz: E-devlet SGK hizmet birleştirme.
  • Eğer memuriyetten ayrıldıysanız Kamu Görevlisiyken Bu Görevinden Ayrılanların Hizmet Sürelerinin Birleştirilmesi bölümünden başvurunuzu yapabilirsiniz.

SGK hizmet birleştirme dilekçesi 2024

Birleştirme işlemi için hizmet birleştirme dilekçe örneği aşağıdaki gibi olabilir. Tabi siz duruma göre farklı dilekçe yazabilir ya da bizim yazdığımız sigorta birleştirme dilekçe örneğini kendinize göre uyarlayabilirsiniz.

  • …………..Sosyal Güvenlik Merkezi’ne,
  • Kurumunuzun ……………….  T.C. numaralı sigortalısıyım. Aşağıda sicil numaralarını belirttiğim hizmetlerimin tek dosyada birleştirilmesi hususunda gereğini arz ederim.
  • ⇒⇒⇒ SSK Sicil Numarası:
  • ⇒⇒⇒ Bağkur sicil numarası:
  • ⇒⇒⇒ Emekli Sandığı sicil numarası:

4/a 4c hizmet birleştirme

Eğer son çalışmanız SSK ise SSK olarak son çalışmanızın bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Merkezi’ne dilekçe ile ya da e-devletten başvurarak emekli sandığı hizmetlerinizin ssk ile birleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Memuriyete devam ediyorsanız ve ssk hizmetlerinizi emekli sandığı hizmetlerinizle birleştirecekseniz SGK’dan yazı aldıktan sonra dilekçe ile kendi kurumunuza başvurmanız gerekmektedir.

4/a ve 4b hizmet birleştirme

Bağkur ve ssk 5510 hizmet birleştirme işlemleri için dilekçe ile ya da e-devletten başvurularınızı yapabilirsiniz. Her ikisinde de işleyiş aynıdır. Eğer son çalışma ssk ise bağkur hizmetleriniz bağkur servisinden istenerek ssk dosyasında birleştirilir. Son çalışma bağkursa ssk hizmetleri istenerek bağkur dosyasında birleştirilir. Böylece dosyanız emeklilik için hazır hale gelir.

Sözleşmeli personel hizmet birleştirme

Sözleşmeli personel iken kadroya geçtiyseniz kendi kurumunuza dilekçe ile başvurarak 4/1-a kapsamında geçen sözleşmeli hizmetlerinizin emekli sandığı ile birleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Sgk hizmet birleştirme ne kadar sürer ?

Gelelim çok sorulan bir diğer soru olan sgk hizmet birleştirme ne kadar sürer sorusunun cevabına. Sosyal Güvenlik Kurumu artık hizmet bildirimlerini elektronik ortamdan göndermekte. Yazışma olmadığından işlem eskiye göre çok daha kısa sürmekte. Birleştirme işlemleri iş yoğunluğuna göre farklılık gösterse de en geç 2-3 ay içerisinde sonuçlanmakta.

Hizmet birleştirme faydaları nelerdir ?

Emeklilik başvurusundan önce birleştirme talebinde bulunmanız emekliliğe başvurduğunuzda uzun süre beklememenizi ve maaşınızın hemen bağlanmasını sağlar. Eğer emeklilikten önce bu işlemi yapmazsanız emeklilik başvurusundan sonra bir de birleştirme için beklersiniz ve aylığınız geç bağlanır.

Hizmet birleştirme emeklilik hesaplaması nasıl yapılır ?

Emeklilik hesaplamasını biz sizin için ücretsiz yapıyoruz. Dilerseniz hemen emeklilik tablosu sayfamızı ziyaret ederek ilk başlangıç tarihinize göre ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Yazının sonundaki yorum kısmından da bize ilk doğum tarihinizi, sigorta ya da diğer kapsamlarda ilk başlama tarihinizi yazarsanız ne zaman emekli olacağınızı ücretsiz hesaplarız.

Sgk hizmet birleştirme sorgulaması nasıl yapılır ?

Hizmet birleştirme işlemi sonrası birleştirme işlemi dosya üzerinden yapılır. Yani siz sistemde birleşmenin olduğunu göremezsiniz. Ancak başvurunuzu takip edebilirsiniz. Başvurunuza ilişkin evrağın nerede olduğunu son olarak ne işlem yapıldığını SGK evrak takip sisteminden takip edebilirsiniz. SGK evrak takibi yapmak için hemen sgk dys evrak takip sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Hizmet birleştirmenin emekliliğe etkisi nasıl olur ?

Emeklilik dilekçesi verdiğinizde tüm sigorta kollarında geçen ve aynı dönemde ödenmemiş olan hizmetlerin hepsi hesaba dahil edilir. Dolayısıyla emeklilik prim gün sayısında dikkate alınır. Birleştirmeyi emeklilikten önce yapmanız emekli maaşınızın erken yatmasını sağlar. İlk emekli maaşınızı ne zaman alabileceğiniz hakkında detaylar için  ilk emekli maaşı ne zaman yatar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Hizmet birleştirmesi yapmadan emeklilik başvurusu yapılabilir mi ?

Emeklilik başvurunuzu hizmet birleştirmesi başvurusu yapmadan da gerçekleştirebilirsiniz. Ama emeklilik başvurusundan önce birleştirme başvurusunun da yapılması emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için avantaj sağlayacaktır. Emeklilik başvurusunun ardından da birleştirme yapılarak aylık bağlanır ancak bu süreç doğal olarak biraz daha uzar.

Hizmet birleştirme E devlet’ten yapılır mı?

Evet e-devletten online olarak yapılabilmektedir. İçeriğimizin üst kısmında adım adım nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgi verilmiştir.

Hizmet birleştirme işlemi nasıl yapılır?

Hizmet birleştirme için son çalışmanızın olduğu SGK’ya dilekçe ile ya da e-devletten başvurmanız yeterli olacaktır.

Hizmet birleştirme ne demek?

Birden fazla sigorta kolu ( bağkur, ssk, emekli sandığı, banka sandığı gibi) kapsamında geçen hizmetlerin son çalışmanın olduğu sigorta kolunda birleştirilmesine anlamına gelir.

Hizmet birleştirme kalktı mı?

Hayır kalkmadı. Kanun her ne kadar tek çatı altında birleştirilmiş olsa da farklı sigorta kolları olduğundan birleştirme için talepler alınmaya devam etmektedir.

Hizmet birleştirme ne zaman yapılır?

Emeklilik talebi verilmeden önce yapılması gerekmektedir. Bu işlemlerin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
“Hizmet Birleştirme 2024 & Nedir, Nasıl Yapılır?” üzerine 67 yorum
  1. Ömer bey 1981 doğumluyum.
    14.06.2004 ile 29.02.2012 tarihleri arasında 4B isteğe bağlı sigorta kolundan toplam 2777 gün
    07.08.2015 tarihinde başlayan ve halen devam ettiğim 4C sigorta kolundan toplam 2548 günüm var.
    Birleştirme yaptığım takdirde mevcut durumlara göre ne zaman emeklilik hakkı elde edebilirim

    Yanıtla
  2. Merhabalar,

    1974 doğum tarihi, erkek.
    Ocak 1992 4A giriş
    Ekim 2014 – 2021 arası 4B.
    Kasım 2021 itibarı tekrar 4A ile halen çalışıyorum.

    Toplam prim günlerim:
    5420 gün 4A ve 2540 gün 4B var. (7960 gün) Son 3.5 sene itibarı Bağkur’a göre emekli olabilirim ancak gün yetmiyor.
    2025 Nisan 3.5 sene şartı 4A için dolacak ve ancak o vakit 4A’dan emekli olabilirim diye biliyorum. Öncelikle bu hesabım doğru mu?

    Eğer Bağkur prim günü şartı düşer ise yukarıdaki gün sayıları ile yaklaşık olarak şu an emekli olsam Bağkur’dan alınacak maaş e-devlette hesaplanan 4A tahmini miktarına yakın mı olur yoksa arada çok büyük farklar olur mu? 2025’i beklemek avantajlı mı olur, nasıl hesaplarız? Malum şu an 4A olduğumdan e-devlette 4B tahmini maaşı hesaplanmıyor.

    Ayrıca zaman kazanmak için önceki mesajlarınızda hizmet birleştirmesini öneriyorsunuz ama şimdiden şu an çalışırken hizmet birleştirmesi yapmanın herhangi bir dezavantajı var mıdır?

    Şimdiden cevabınız için çok teşekkürler.

    Yanıtla
    • Merhabalar. Emeklilik tarihi ile ilgili hesaplamanız doğru. Maaş ortalama kazanç esas alınarak hesaplandığından aşağı yukarı 4/b kapsamında da aynı olur. Hizmet birleştirme artık kısa sürüyor bu nedenle öncesinde yapmanıza gerek yok.

      Yanıtla
  3. İyi günler Ömer Bey, umarım iyisinizdir. Size danışmak istediğim bir husus var. Ben memuriyete girmeden önce, 2004 ve 2005 yıllarında, devlet okullarında yaklaşık 9 ay Vekil İngilizce Öğretmenliği yaptım. O dönem adıma yatırılan primler EKEA kapsamında değerlendirilmiş. Bu durumda, memuriyete ilk giriş tarihimin 2003’e çekilmesi mümkün müdür? Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

    Yanıtla
  4. Merhaba, 1977 doğumlu erkek.
    hizmete 01.11.1997 sgk lı olarak başladım ve toplam 2650 gün prim ödendi. 2005 yılında ise bankada özel sandığa bağlı olarak çalışmaya başladım ve buradada toplam 6200 günüm oldu. SGK daki hizmetlerimin banka sandığı ile birleştirmesini yaptım ve şuanda banka sandığından emekli olabiliyorum. Sorum şu: Bağlanacak emekli aylığım sadece banka hizmetlerimden dolayımı olacak(emekli maaşımı banka sandığı ödeyeceğinden dolayı) yoksa sgkya ödenmiş primlerimde maaşıma katkı sağlaması gerekirmi?

    Yanıtla
  5. 2012 den 2014 e kadar olan hizmetim ikiye bölünüp 2012 den 2013 e kadar 2013 dende 2014 olarak ikiye bölünmüş hizmet birleştirmede aktif memurum 4 a günlerim bahsettiğim nasıl düzeltirim bunu ne yapmam gerekir

    Yanıtla
  6. Merhabalar.1998 4a sigorta girişim var 924 gün.2007 de memuriyete başladım. Toplam 6800 küsür sigorta primim var. Hizmet birleştirme için kurumuma dilekçe yazdım.150 bin gibi bir ücret çıkabileceğini söylediler birleştirme için.Böyle bir ücret neden talep ediliyor.7200 primle emekli olabilir miyim.

    Yanıtla
  7. Ömer Bey merhaba 22.10.1998 SSK (4a) girişim var ve 10.01.2001 yılana kadar kesintisiz çalışmam e-devlette 797 gün şeklinde görülüyor. 21.01.2001 yılında hemşire olarak işe başladım ve o günden bu yana kesintisiz emekli sandığı (4c) üyeliğim devam etmekte. Bu iki hizmeti birleştirerek EYT’den yararlanabilir miyim? Hizmet birleştirme işlemini e-devlet üzerinden mi yoksa kurumum üzerinden mi yapmalıyım? Teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Hizmet birleştirme yapmanız gerekmez. SSK girişiniz 18 yaşın üzerinde ise EYT kapsamındasınız zaten. Toplamda 9000 günü tamamladığınızda emekli olabilirsiniz.

      Yanıtla
  8. Merhaba 4A 1996 giriş 18 gün, 4/C 2000 giriş 8318 gün meslekte çalışırken 18 günü hizmetten saydırmıştım. 2021 in 11. ayından itibaren 4/C den emekli olmak için isteğe bağlı Bağ-kur en alt düzey prim 658 gün yatırdım. Bu gireceğimiz Eylül ayından 9000 iş gününe eksiğim 6 gün var. Her ihtimale karşı Eylül ayını tam ay yatırıp Bağ-Kur isteğe bağlı pirimi kapatacağım. O zaman 688 Gün yapıyor. Toplamda da 9024 gün olacak.
    Size sorum şu ki bu 688 günü hizmetten saydırmam gerekiyor mu? son 1261 gün kuralına göre 4/C den emekli olmam için hizmet birleştirme yapmalı mıyım? Teşekkür ederim.

    Yanıtla
      • Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Ömer bey size son bir sorum olacak, Bu bağ-kur’un (688 gün) maaşta ki etkisi ne olur? bir düşüklük olması söz konusu mu? merak ediyorum. Demek istediğim şuan memur emeklisi 15 ila 16 bin civarı emekli aylığı alıyorlar ya bende bu rakamın düşük olma ihtimali var mı? bilgi alabilirsem çok memnun olurum. Tekrar teşekkür ediyorum.

        Yanıtla
  9. ömer bey
    22.07.1975 doğumlu erkeğim.herhangi bir engel durumum yok
    30.09.1998 tarihinde memuriyete başladım.
    Ardından bir yıl sonra kısa dönem askerlik yaptım. 01.09.2016 da memuriyetten ayrıldım. ogünden beri bir gün ssk kapsamında sigortam var. diyeceğim. bağkur pirim gün sayısı 7200 e düşerse kalan pitrim gününü esnaf olarak tamamlayıp emekli olabilir miyim

    Yanıtla
  10. Merhabalar
    1998 siğorta girişim var
    1998 /2013 yılları arası toplam 1077 gün primim var
    2014/2018 yıları arası 1228 gün bağkur primin var
    1996 askerilik borçlanmasını yatırdım
    Toplam gün sayımı 2845 gün şuanda ssk lı olarak çalışıyorum
    %42 engelli raporum var bu durumda ne kadar daha prim öderim ve ssk dan emekli olabilirmiyim

    Yanıtla
    • Merhaba. %42 rapor varsa SSK kapsamında 3600 günle emekli olabilirsiniz. Bunun için rapor yeterli değil. Vergi indiriminden yararlanmanız, buna dair yazı almanız gerekiyor.

      Yanıtla
  11. Ömer Bey merhaba,
    17.06.1998 4A tescil başlangıcı; Prim ödeme gün sayısı:5520 gün; Kalan prim gün sayısı:380 gün.
    Kalan günleri 4b isteğe bağlı sigorta ile ödersem, 4A dan emekli olmama engel bir durum oluşur mu?
    Kalan 380 gün için en düşükten ya da daha yüksekten prim yatırmam emekli maaşıma çok etki eder mi?
    Saygılarımla,

    Yanıtla
    • Merhaba. sorun olmaz kalan günleri bağkur kapsamında ödeyebilirsiniz. Önceki kazançlarınız yüksekten ise bunu da yüksekten ödemeniz yararınıza. Değilse tabandan ödeyin geçin fark etmez.

      Yanıtla
  12. 4a hizmete başlangıç 1995 (240gun) 4c başlangıç 2000 eyt icin öğretmen
    Ancak 18 yas altı gerekçesiyle il milli eğitimden geri döndü kabul edilmedi hizmet birleştirme bu konuda ne yapmalıyım

    Yanıtla
  13. Ömer Bey merhaba,

    Eşim 1995 SSK 4a girişli
    4a:6503 gün 4b:1425 gün
    Son 7 yılın 4 yılında 1500 gün SSK ödemesi mevcut.

    EYT için 4a başvurusu yapacağız. Öncesinde hizmet birleştirmesi mi yapmamız gerekiyor. Birleştirme bitene kadar maaş ödenmez m.

    Teşekkürler

    Yanıtla
    • Merhaba. Hayır emeklilik dilekçesi verin direk. Zaten emeklilik dilekçesi aynı zamanda hizmet birleştirme dilekçesi yerine geçer. Talebinize istinaden SGK tüm hizmetlerinizi birleştirdikten sonra aylık bağlar.

      Yanıtla
  14. 1998 yılından sigortam var fakat bu süreler kısa kısa daha sonrası eğitim hayatı ve 2012 yılında öğretmenliğe başladım hizmet birleştirmesini ne zaman yapmalıyım

    Yanıtla
  15. Merhaba 1996 sgk girişliyim 4932 günüm var bi ara işsizdim isteğe bağlı 366 gün yatırdım bunları birleştirmem gerekiyormuş e devlette çalışma hayatında toplam 5298 olarak saten görünüyor eyt liyim hizmet birleştirme yapmalı mıyım yapınca uzun sürermi birleştirme acaba yetişmez mi eyt ye kadar pazartesi başvurucam teşekkür ederim

    Yanıtla
  16. Selamlar Ömer Bey. Hizmet birleştirmesi yapılmadığında, emeklilik dilekçesi verilirse işlemler uzun sürer emekliliğiniz geç onaylanır deniyor. Benim sorum; bu durumda örneğin dilekçe tarihinden 3 ay sonra emeklilik onaylandı 3 ay toplu maaş ala biliyor muyuz? Yoksa onay tarihinden sonra mı maaş bağlanır? Teşekkürler.

    Yanıtla
    • Merhaba. Hizmet birleştirmeleri artık çok hızlı oluyor. SGK bu işin üzerinde duruyor ve zaten elektronik ortamda birleştirme en fazla 7 gün içinde oluyor. Gecikse bile aylık talep tarihinizi takip eden ay başından bağlanıyor. Kaybınız olmuyor.

      Yanıtla
  17. Merhaba Ömer bey,
    23.06.1973 doğumluyum.
    SSK hizmete başlama tarihi :25.05.1991
    Yedek Subaylık:1999-2001 (Yd.Sb.okulu 3 ay ,Yd.Sb.13 ay )
    Prim günü 4A=4780, 4C=487 (Yd.Sb) Toplam 5267
    Benim size iki sorum olacak;
    1- E-devlette hizmet dökümünde gözüken 4C hizmet günlerinin 4A SSK hizmetleri ile birleştirmesini nasıl yapabilir miyim.?
    2. 53 yaşında normal şartlarda emekli olacağım; 3 ay FHSZ süresinin sigortalılık süresine ilave edilip 1 yıl erken 52 yaşında emekli olabilir miyim.

    Yanıtla
    • Merhaba.
      1-Hizmet birleştirmesi yapmanıza gerek yok. Emeklilik dilekçesi verdiğinizde birleştiriliyor zaten hizmetler.
      2-EYT ile %99 yaş beklemeden emekli olacaksınız.

      Yanıtla
  18. ömer bey merhaha,
    01.04.1999 tarihinde SSK lı olarak 4a tescillim başladı.
    13.02.2010 tarihinde başka bir şirkete giriş yaptım ve 4a tesçilli devam ederken.
    işe giriş tarihinden 10 gün sonra aynı firmaya ortak oldum. fakat sigortam 4a olarak devam etti. yaklaşık 1,5 yıl sonrada hem firmadan ayrıldım hemde ortaklıktan. şimdi 4a dan emekli olacağım. fakat 4a lı olduğum tarihte şirket ortaklığım göründüğü için SGM ortak olduğum dönemi 4b ye çeviriyor. sonrada tekrar 4a dan emekli olacağım için yapılan işlemi tam olarak anlamadım. yardımcı olur musunuz.

    Yanıtla
    • Merhaba. Şirket ortağı olduğunuz dönemler 4/b’ye çevrilir. 4/A kapsamında ödenen primler varsa onlar bağkura aktarılır. Eğer son 7 yıla ait hizmetin 3,5 yıldan fazlası ssk ise şartlar yine ssk kapsamında hesaplanır.

      Yanıtla
  19. Merhabalar ismim Filret BAHÇE 06.05.2005 – 03.10.2011 yılları arası bağkurum var bunu takiben 03.11.2011 den bugüne kadar sigortalı çalışanım. Yüzde 62 görme engelliyim sgk nın verdiği bilgiye göre7000 gün pirim ile 2023 haziranda malulen emekli olabiliyorum ve 200 gündaha yani 7100 gün pririmim olursa normal emekli olabileceğimin nilgisi verildi. Bu bilgiler ışığında size sormak istediğim MALULENMİ YOKSA NORMAL EMEKLİ OLMAMMI BENİM İÇİN AVANTAJLI Tavsiyeniz nedir ve neden tavsiye edersiniz. İlgi ve bilgilendirmeniz için şimdiden çok teşekkür eder size kolaylıklar dilerim Ayrıca vereceğiniz bilgileri aşağıda verdiğim iletişim kanalımdan yaparsanız müteşekkir olurum.

    Yanıtla
    • Merhaba. Normal emeklilik için 7000 gün ve 60 yaşı tamamlamanız gerekiyor. Vergi indirimi falan var mı? malulen emeklilik başvurusu yaptınız mı hiç daha evvel?

      Yanıtla
  20. Normal emekliliğimin geldiğini düşünüp 2015’de e-devletten emeklilik başvurusunda bulunmuştum..1 sene sonra da emekliliğinize şu kadar var şeklinde yazı gelmişti postayla..O zaman hizmet birleştirmesi yapılmış olabilir.mi bilemiyorum..E-devletten sgk hizmet dökümümde 4c ve 4a primlerim 5760 gün ve 2000 gün olarak ayrı ayrı yazmakta..Yani,7760 gün olarak toplam bir prim gün sayısı verilmemiş..Bu,hizmet birleştirmesi yapılmamış anlamına mı geliyor?

    Yanıtla
    • Hizmet birleştirmesi eskisi kadar uzun sürmüyor. 2015’te dilekçe verdiğinizde muhtemelen birleştirilmiştir. Tekrar başvurmayın bence. Dosyada mevcuttur birleştirme. Sistemden anlayamayız.

      Yanıtla
  21. Ömer Bey,
    4c li ve 4a lı çalışmış biri olarak sgk hizmet dökümümde her iki sigorta koluna ait tüm hizmetlerim eksiksiz görünüyor e-devletten..Hizmet birleştirmesini Emeklilik başvurunuzu yapmadan en az 6 ay önce yapın demişsiniz de şu an hiç bir kurumda çalışmıyorum ve Emekli Sandığı’ndan kısmi emekli olacağım nasipse..Hangi kurumun hangi birimine barkodlu sgk hizmet dökümüm ile hizmet birleştirme dilekçemi vermem gerekir? Postayla veya elden..Teşekkürler..

    Yanıtla
    • Emekli sandığından emekli olacaksanız Kamu Görevlileri Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığına dilekçe yazmanız gerekir. Eğer çalışıyorken birleştirme yaptıysanız şimdi dilekçe vermenize gerek yok.

      Yanıtla
  22. 10.08.1973 doğumluyum SSK başlangıç 01.07.1991 30.11.2008 yılına kadar 2050 günlük primim var.
    01.05.2012 yılında 4C ye tabi memuriyete başladım .
    Hizmet birleştirme yaparsam nezaman emekli olabilirim 4C olarak. Teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Merhaba. Emekli sandığından 60 yaş 9000 güne tabiisiniz. SSK hizmeti şartları değiştirmiyor. Hizmet birleştirmesini zaten şimdiden yapmanızda yarar var.

      Yanıtla
  23. Merhaba Ömer bey ben Mart 1994 te 41 gün sigorta saydirdim 4a olarak .14.061996 da polis olarak görevine basladim askerliğimi 1999 2001 arası yaptım saydirdim 28.04.1975 doğumluyum halenpolis olarak çalışmaktayım ne zaman emekli olabilirim

    Yanıtla
  24. Son satırdaki sorum 4/a dan emeklilik hakkı kazanmak için ne tavsiye edersiniz? olacaktı, yanlışlıkla 4/c yani memuriyetten emeklilik yazmışım.

    Yanıtla
    • SSK’lı çalışmanız gerekiyor. Eğer tarımsal/kırsal bölgede yaşıyorsanız ve tarımla uğraşıyorsanız Ek/5 tarım ssk ödeyebilirsiniz. Bu kapsamda hizmet SSK kapsamında sayılır.

      Yanıtla
  25. 27.02.1984 doğumluyum, ilk işe girişim tarihim 25.08.2000 ve 4/a lı olarak, Kurum kayıtlarında gözüken sigortalılık sürem 19 yıl 7 ay 1 gün, 395 gün 4/c yedek subaylık , 4029 gün de 4/a primim var, 14.06.2021 tarihinde işten ayrıldım, halen işşizim, 4/a primimi 7000 güne tamamlama şansım yok.
    -Kalan 5 yıl 4 ay 29 gün süre de isteğe bağlı sigortalılık primi yatırsam 4/a dan emekliliğe hak kazanır mıyım?
    – Yoksa isteğe bağlı sigorta primi yatırdığım için 4/b (Bağ-Kur’dan) emeklilik mi söz konusu olur?
    – Kalan 5 yıl 4 ay 29 günün sona ermesine doğru veya 27.02.2044 olan emeklilik tarihime kadar 4/a lı bir işte çalışıp 76 gün prim yatırıldığında 4/a dan emekli olabilir miyim?
    – 4/c den emeklilik hakkı kazanmam için siz ne tavsiye edersiniz?
    Teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

    Yanıtla
    • Merhaba.
      1-Bağkur 3,5 yıldan fazla ödemeniz halinde emeklilik şartları bağkura geçer önermem.
      2-Son 7 yıla ait hizmetin 3,5 yıldan fazlasının bağkur olmaması gerekiyor SSK’dan emeklilik için.
      3-4C’den nasıl emekli olacaksınız ? Memur olmanız gerekiyor bu kapsamda prim ödemek için.

      Yanıtla
  26. Mrb 1998 ssk girisim mevcut ve 6000 gunum vardi yeni 4b li imam hatip olarak atandim bu ssk primlerimi nasil saydiracagim ve bana emeklilik yada kademe olarak etkisi olacakmi 3 yil sonra otomatik olarak.kadroya gececegim nasil bir yol izlemeliyim

    Yanıtla
  27. Slm.Bende malesef hizmet birleştirme işlemini emekli olma aşamasına gelene kadar yapmamıştım..ilgili SGK müdürlüğünden emekli olur belgesi talep ettim bir buçuk ay önce..daha önceden normal Bağkur ve isteğe bağlı Bağ-Kur olmak üzere geçmiş dönem ödemelerim olmuştu..şuan 4a olarak devam etmekteyim..ben emekli olur belgesi talebinde bulunarak otomatikman hizmet birleştirme işleminide başlatmış oldummu yoksa ayrıca hizmet birleştirme talebinde bulunmak gerekiyor mu onu sorucaktim ve yaklaşık 2 ay olmasına karşılık başvurum halihazır da Bağkur tarafından ilgili memura bilgi aktarımı gerçekleşmesinden ötürü beklemek durumunda kaldım..daha ne kadar bekleyeceğim muhtemelen onuda öğrenmek istemiştim.. tşkler..

    Yanıtla
    • Merhaba. Emeklilik talebi doğrultusunda birleştirme işlemleri otomatik olarak yapılır. Ayrıca birleştirme için başvuru yapmak gerekmez. Yapılandırma nedeni ile biraz yoğunluk var. Eğer eksik yoksa emekli maaşınız bağlanır.

      Yanıtla
  28. Askeri okul 1995 te baslaamis1996 da mesleğe atanmış.2002de önlisans başlamış çalışırken 2005 te bitirmiş.2010 da lisans bitirmiş. Borçlanması emekliliği erkene cekermi tavsiyeniz ne olur

    Yanıtla
  29. Memurlukta farklı kuruma geçişte hizmet birleştirme
    Babam 1996 da muvazzaf uzman jandarma olarak göreve başladı yıpranmayla 22yıllık çalışması

    var.2015te istifa edip belediyeye geçti.

    şimdi tsk daki emeklilik kesintileri yüksekti,belediyede düşük

    .şimdi kurumlar aynı .yani emekli sandığı oldugu için hizmet birlestirmesi için dilekçe vermek gerekirmi.

    maası hangi kesintıye göre baglanır?hesapta tüm kesintilerin ortalamasımı alınır.emekliye .babamın
    e devletteki hesaplama da 5 yıl var diyo

    bide 2008 de bi yasa çıkmiş.7yıldan fazla çalısılan kurum maas gecer diyo…dogrusu ne ne önerirsiniz.

    hizmet birleştirellimmi. nlım….ereye basvurulur.karlı mı olur.

    Yanıtla
    • Merhaba. Her ikisi de emekli sandığı olduğundan hizmet birleştirme yapmanız gerekmez. Emeklilikte emeklilik hayatı boyunca adına ödenen tüm primlerin ortalaması esas alınır.

      Yanıtla
Yorum yapın