SSK sorgulaması yapmak için birçok seçeneğiniz bulunmakta. Bir işyerinde hizmet akdine tabi çalışanlar eski adı ile SSK yeni adı ile 5510/4-1/a çalışanı olarak adlandırılmakta. Ssk sorgulaması çalışanların prim ve hizmet bilgilerini takip edebilmeleri açısından önem arz etmektedir.
Çalışanlar ssk bilgileri sorgulaması ile işveren tarafından primlerin düzenli ödenip ödenmediği yani sigortalarının yatırılıp yatırılmadığının kontrolünü yapabilmekteler. Bu yazımızda ssk başlangıç sorgulama nasıl yapılır, ssk sorgulama tc no ile nereden yapılır v.s. gibi konularda ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.
4a sicil no nedir?
Peki Ssk sicil No Nedir ? Bir işverene bağlı olarak hizmet akdine tabi çalışanlar eski adı ile ssk kapsamındaki sigortalılar yani işçiler yeni 5510 Sayılı Kanunda 4a sigortalısı olarak adlandırılırlar. Dolayısıyla 4a sicil numarası da sskya ait sicil numaranızdır.
Ssk sorgulama tc ile nasıl yapılır?
Ssk sorgulama tc kimlik nosuyla şifresiz olarak yapılamamaktadır. SSK hizmet bilgilerinizi ve prim ödenen gün sayısına ilişkin bilgileri yani SSK hizmet dökümünüzü E devlet sisteminden görüntüleyebilirsiniz. SSK Hizmet cetveli ve ssk başlangıcı sorgulama işlemini e devlet sisteminden yapabilmeniz için e devlet şifrenizin olması gerekir. Eğer şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz. SSK çalışmalarınıza ilişkin ssk bilgi sorgulamasını e devlet sisteminden yapabilmek için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz.
- Öncelikle T.C. numaranız ve E Devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr adresinde e devlet sistemine giriş yapınız. Dilerseniz mobil android ya da ios sistemlerinden e devlet sistemini indirerek de uygulamaya giriş sağlayabilirsiniz.
- Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK-4A Hizmetleri-4A Hizmet Dökümü,
- Ssk sicil no sorgulama ekranına buradan giriş yapabilirsiniz ⇒ssk sorgulama uygulaması girişi.
Staj sigorta başlangıcı sorgulama ya da sadece sigorta giriş tarihinizin ne zaman olduğunu sorgulamak için de SGK-4A Hizmetleri-4A Tescil Kaydı menüsünü kullanarak yapabilirsiniz. SGK sorgulama yapmak ve sorgulama sonucu SGK hizmet dökümünde yer alan parametrelerin ne anlama geldiği konusunda detaylı bilgi edinmek için SGK tescil ve hizmet dökümü kodları ve açıklamaları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Ssk sicil no sorgulama ad soyadla yapılır mı?
Sadece ad ve soyadı ile ssk sicil no öğrenme maalesef yapılamıyor. Ssk sicil no ile sorgulama işlemi sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılır. Eski dönemlerde yatan sigorta priminiz varsa ve T.C. kimlik numaranızdan çıkmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek ad ve soyadı ile tescil sorgulaması yaptırın. Eğer t.c. ile sicil no sorgulaması sonucunda eski sicil numaranız sistemde çıkmıyorsa kesinlikle ad, soyadı ve doğum tarihi ile sorgulama yaptırın. SSK’dan ne zaman emekli olacağınızı merak ediyor musunuz ? O zaman hemen ssk emeklilik şartları sayfamızı ziyaret ederek emekli olacağınız tarihi öğrenebilirsiniz.
Ssk sorgulama tel numarası kaç?
Eğer e devlet ile ssk aktif sorgulama yapamam diyorsanız ssk sorgulama telefonunu arayarak da sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Ssk sorgulama numarası 170′tir. Telefonda sadece 170 yazarak arayın. Başına ülke ya da şehir kodu koymanıza gerek yok.
Sgk 170 sorgulama
Ssk sorgulama telefon numarası aracılığı ile son prim ödemenizin ne zaman olduğu, toplam hizmet süreniz v.s. gibi konularda ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ssk sorgulama iletişim hattı 7/24 hizmet vermektedir.
Ssk sorgulama şifresiz yapılır mı?
Ssk sorgulama tc no ile şifresiz yapılamamaktadır. Yukarıda da belirtildiği üzere ssk başladımı sorgulama, ssk bilgilerimi sorgulama vs. işlemlerini e devlet sisteminden, Alo-170 hattından ve herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezi’ne uğrayarak yapabilirsiniz. Ssk sicil sorgulama tc ile ve e-devlet şifresi ile yukarıda verilen menü üzerinden ve e-devlet sisteminden yapılmaktadır.
Sicil no ile ssk sorgulaması yapılır mı?
Sicil numarası ile sigorta sorgulaması yapamazsınız. Eğer elinizde sicil numaranız var ancak e-devletten sigorta sorgulaması yaptığınızda bu sicile ait hizmetler T.C. numaranıza işli olarak çıkmıyorsa bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu’na dilekçe ile başvuru yaparak sicil numarasındaki hizmetlerin T.C. numaranıza işlenmesini sağlamanız gerekmektedir.
Bağkur no sorgulama ad soyadından nasıl yapılır?
Bağkur sorgulamasını da ad ve soyadı ile yapamazsınız. Sadece e devlet sisteminden yapabilirsiniz. E devlet sisteminde SGK-4B Hizmetleri-4B Tescil Kaydı kısmından bağkur numaranızı sorgulayabilirsiniz. E-devletten bağkur sicil no sorgulaması için buradan giriş yapabilirsiniz ⇒ bağkur tescil kaydı sorgulama.
Sadece ad soyad ile tc kimlik no öğrenmek mümkün müdür?
T.C. kimlik numarasının ad ve soyadı ile ya da diğer kimlik bilgileri ile online olarak sorgulanabilmesi mümkün bulunmamaktadır. Eğer tc ile ssk sicil no sorgulaması yapacaksanız bu durumda hem T.C. numarasını bilmeniz hem de e-devlet şifresi sahibi olmanız gerekmektedir.
Sorunuzun Cevaplanabilmesi Youtube Kanalımıza Abone olmanız gerekiyor. Abone olmayanların soruları yanıtlanmayacaktır. Abonelik için TIKLAYINIZ.
Ali Meriç bey6
ilk siğorta başlangıç tarihim 1986 sonra 1987-1988 arası yedek subay olarak görev yaptım.
2016 yılında ise emekli odum. Yedek subaylık primlerini dahil ettirmedim çalışma gün sayıma.
şimdi müracaat ederek yedeksubaylık süremide ilave ettirebilirmiyim.
yardımlarınız için teşekkürler
Merhaba. Evet dahil ettirilebilir bu süreler sonradan. Dilekçe vermeniz gerekir. Buna istinaden emekli maaşınız kesilir ve yeniden hesaplanabilir bilginiz olsun.
cevabınız için çok teşekkür ederim Ömer bey
Rica ederim. İyi günler.
Bu ay ki emekli maaşımı her ayın 14 ünde baktığımda görebiliyordum e-devlet ten. Ancak Ocak 2022 maaşımı ve farkımı göremiyorum. Henüz işlenmemiş olmasından mı kaynaklanıyor problem veya durum nedir.
Merhaba. Muhtemelen henüz işlenmemiş olduğundan öyle görülüyor. Sistemden de kaynaklı olabilir.
merhaba 15,11,2000 ssk girişim 7460 gün pirim ödemem var 72 doğumluyum 98 yılında tütün ekmiştim borçlanıp erken emekli olabilirmiyim borçlanma kaç yıl geriye çeker.saygılar.
Merhaba. Evet bu kesintiye istinaden geri çekilir. tam kesinti tarihini yazabilirseniz net emeklilik hesabı yapabilirim.
Sayin Omer Meric bey
Ben 15/06/1981 de ilk sigortali ise girdim ve 30/05/ 1999 yilina kadarda yurt disi borclanmasi odedim 4565 gun toplam sigortali calismis surem var , 1986 da askerlik yaptim ve daha askerlik borclanmasini odemedim askerlik borclanmasini nasil odemeliyim siz ne onerirsiniz
Saygilarimla
Merhaba. Kalan eksik günlerinizi askerlik borçlanması ile tamamlayabilirsiniz. Nasıl ödemeliyim derken onu anlamadım ?
Sayin Omer Meric bey
Merbabalar sizede Nasil odemeliyim derken askarimi ? azamimi veya belli bir miktar siz onerirmisiniz ? Iyi bir emekli maasi almak icin
Saygilar selamlar
Azami öderseniz tabi ki emekli maaşını olumlu Yönde etkiler.
Tesekkurler
merhaba 04.10.1999 girişliyim uzun süredir çalışmıyorum dısardan ödemek istiyorum ödemem gereken tutarı öğrenmek istiyorum.
Merhaba. İsteğe bağlı bağkur kapsamında prim ödemesi yapabilirsiniz. Aylık ödeme tutarı 818 lira şu an en düşük.
Pirime esas kazan gösterge kısmında brüt maaşın dışında bir rakam daha çıkmaktadır mesala bazı aylar 5.13 iken maaşım yükseldiği halde 1.5 çıkıyor bu neden maaşım asgari ücretten çok aldığım halde düşük çıkmaktadır
Merhaba. Bu kısım tam olarak neresidir anlayamadım ?
01,02,1988 ssk girişiyim 01,02,2019 emekli oluyorum ssk b5683 gün bağkur 1258 gün emekli olursam kaç tl aylık bağlanınr
Merhaba. Primleriniz hep tabandan mı ödendi hocam ?