Yurtdışı Hizmet Borçlanma Talep Dilekçesi Doldurulmuş Hali, Örneği PDF

Yurtdışı hizmet borçlanma talep dilekçesi doldurulmuş haline göz atarak siz de kolayca dilekçenizi doldurabilirsiniz. Borçlanma başvurusu yapacaklar için en önemli belgelerin arasında yer alan ve dikkatli doldurulması gereken belgelerden birisidir.  Yurtdışı emeklilik başvurusunda istenen diğer önemli belge ise”3201 SAYILI KANUNA GÖRE AYLIK TALEBİNDE BULUNANLARA MAHSUS BEYAN VE TAAHHÜT BELGESİ” dir.

Emeklilik borçlanma başvurunuzun doğru ve eksiksiz olması için formları hatasız doldurmanız gerekir. Formlardaki bazı kısımların emekli maaşınız üzerinde de etkili olacağını hatırlatmak isteriz. Formları doldurmak hiç zor değil inanın. Bunun için birilerine ödeme yapmanıza gerek yok. Yazımızı takip ederek kolayca doldurabilirsiniz. Kafanıza takılanları da yorum bölümünden sorabilirsiniz. Hadi başlayalım.

SGK yurtdışı borçlanması günlük ne kadar?

Yurtdışı borçlanması için ödemeniz gereken en düşük tutar Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru tarihiniz itibariyle geçerli brüt asgari ücretin günlük tutarının %45’i, en yüksek ise bunun 7,5 katıdır. Asgari ücret esas alınarak günlük en düşük ve en yüksek borçlanma tutarlarını öğrenmek için hemen yurtdışı borçlanma günlük ne kadar sayfamızdan erişebilirsiniz.

Yurtdışı borçlanması için gerekli belgeler nelerdir? 

Yurtdışı borçlanma başvurusunda istenen evraklar ve dilerseniz formların nasıl doldurulduğuna geçmeden önce başvuru için gerekli diğer tüm evrakların ne olduğuna sgk yurtdışı borçlanması gerekli evraklar sayfamızdan göz atabilirsiniz. Eğer Türkiye’de ikamet ediyorsanız ve borçlanma başvurusu için istenen çalışma süreleri gösterir belgeyi temin imkanınız bulunmuyorsa bu belgeyi e-devletten de indirebilirsiniz. 

Yurtdışı hizmet borçlanma talep dilekçesi nasıl doldurulur?

Yurtdışı hizmet borçlanma talep dilekçe örneği aşağıdaki gibidir. Nasıl dolduracağınız adım adım dilekçenin altında anlatılmıştır. Ayrıca yurtdışı borçlanma formunun doldurulmuş bir örneğini de yazımızın devamında bulabilirsiniz. Borçlanma başvuru formunu pdf olarak buradan indirebilirsiniz.

Yurtdışı Hizmet Borçlanma Talep Dilekçesi Doldurulmuş Hali
  • Adı ve Soyadı: Bu kısma adınızı ve soyadınızı yazın.
  • T.C. Kimlik numarası: Bu kısma 11 haneli T.C. numaranızı yazın.
  • Vatandaşlık durumu: Vatandaşlık durumunuza uygun seçeneği seçin. Eğer T.C. vatandaşlığından çıktıysanız sadece vatandaşlıktan çıktığınız tarihe kadar olan çalışma/ev hanımlığı sürelerini borçlanabileceğinizi hatırlatmak isteriz.
  • İkamet durumu: Durumunuza uygun seçeneği işaretleyiniz. Yurtdisi emeklilik için Türkiye’ye kesin dönüş şartı bulunmuyor. “Halen yurtdışındayım” seçeneğini işaretlemenizde de sakınca yok yani.
  • Yurtdışı hizmetin/sürenin geçtiği ülke:  Çalışmalarınızın/ev hanımlığı sürelerinin geçtiği ülkeyi belirtin. Birden fazla ülkede varsa buraya birden fazla ülke de yazabilirsiniz. Örneğin Almanya, Hollanda gibi.
  • Borçlanmak istediğiniz yurtdışındaki hizmetin/sürenin niteliği: Burada hangi süreleri borçlanmak istediğinizi belirtin. Durumunuza göre birden fazla kutucuğu da işaretleyebilirsiniz. Örneğin hem ev hanımlığı, hem çalışma hem de boşta geçen süreleri borçlanacaksanız her 3 kutucuğu da işaretleyebilirsiniz.
  • Türkiye’den veya yurtdışından sosyal güvenlik sözleşmesine göre: Bu kısımda Türkiye’den ya da yabancı bir ülkeden emekli maaşı alıyorsanız bunu belirtmeniz ve aylık başlangıç tarihini de tam olarak yazmanız gerekiyor. Eğer talepte bulunduysanız ve süreç devam ediyorsa Aylık Talebinde Bulundum kısmını aylık almıyorsanız ya da talepte bulunmadıysanız Aylık Almıyorum/Talepte Bulunmadım kısmını işaretlemeniz gerekiyor.
  • Borç miktarının tebliğ edileceği adres: Yurtdışı adresi de olabilir Türkiye adresi de. Ancak Türkiye adresi verebilirseniz süreç daha hızlı olacaktır.
  • Borçlanma miktarının hesabında  seçtiğiniz bir günlük prime esas kazanç: Malumunuz yurtdışı borçlanması için günlük en düşük tutar borçlanma talebinde bulunduğunuz tarihte Türkiye’de geçerli olan brüt asgari ücretin %32’si, en yüksek ise bunun 7,5 katıdır. Eğer en düşük tutardan ödemek istiyorsanız “Asgari” kısmını, en yüksekten yani tavandan ödemek istiyorsanız “Azami” ya da kendi belirleyeceğiniz bir tutarla ödemek istiyorsanız Diğer kısmını işaretleyip tutar belirtmeniz gerekiyor. Yurtdışı emeklilik ile alacağınız maaşı etkileyen en önemli kriterlerden birisi de borçlanmayı hangi tutarlardan yaptığınızdır. Asgariden öderseniz taban emekli maaşı üzerinden, azamiden öderseniz en yüksek emekli maaşı üzerinden maaşınız bağlanır. Tabi cepten çıkacak para da buna orantılı olarak yükselir.
  • İsviçre’deki primlerin Türkiye’ye transferi talebinde bulunanların borç miktarını ödeme şekli: Eğer İsviçre’de çalışmalarınız varsa ve bu süreleri borçlanacaksanız bu kısım sizin için büyük önem arz ediyor. İsviçre ile bir bağınız yoksa bu kısmı boş bırakın. Malumunuz İsviçre ile Türkiye arasındaki Sosyal Güvenlik sözleşmesi gereği İsviçre’de adınıza ödenen primleri Türkiye’ye transfer hakkınız var. Tabi bu transferi yaptığınızda İsviçre’de emeklilik hakkınız kalmıyor. Onun için ben hem İsviçre’den hem de TR’den emekli olmak istiyorum diyorsanız bu kısımda “Kendim ödemek istiyorum” seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.Bu durumda yurt disi borclanma tutarlarının tamamını cebinizden ödersiniz. Yok benim İsviçre ile bir işim yok, zaten ordan da emekli olmak istemiyorum diyorsanız “Transfer edilen primlerimden mahsup edilmesini istiyorum” seçeneğini işaretleyin. Bu durumda İsviçre’de adınıza ödenen primler SGK tarafından İsviçre emeklilik kasasından istenir. Gelen primlerin borçlanmaya yetecek kadar kısmı alınır ve kalanı size iade edilir. İsviçre borçlanmaları için başvurularınızı “SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü-Yurtdışı Hizmetler Daire Başkanlığı – Sıhhiye/ANKARA”  yapmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.
  • Borçlanmak istediğiniz süre: Bu da emekli maaşınızı büyük oranda etkileyecek en önemli kısımlardan birisi. Malumunuz yüksek emekli maaşı için 2008’den önce geçen çalışma süreleri büyük önem arz ediyor. Siz burada hizmetlerin tamamı kısmını işaretlediğinizde SGK en yeni hizmetten en eskiye doğru borçlanma çıkartır. Ama siz sakın öyle yapmayın. …./…./…. – …./…./…. Tarihleri arasındaki süre kutucuğunu işaretleyin ve yurtdışında işe başladığınız ilk tarihi yazın. Son tarih olarak da borçlanmaya yetecek tarihi belirtin. Örneğin 3600 gün borçlanma yetiyor. Almanya’da 01.01.1981 tarihinden beri çalışıyorsunuz. Bu durumda bu tarih aralığına 01.01.1981-01.01.1991 yazmanız yeterli olacaktır. İlk iki kutucuğu kullanmamanızı öneriyorum.
  • Türkiye’den sözleşmeye göre kısmi aylık alıyor iseniz: Türkiye’de mevcutta aldığınız kısmi bir aylık varsa ve bu aylığı tam aylığa çevirmek istiyorsanız ilgili kutucuklardan birisini işaretleyin. Türkiye’de kısmi aylık almıyorsanız burayı boş bırakın.
  • Son olarak formun en altındaki kısımda formu vereceğiniz SGK’nın adresini yazın. Örneğin SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü-Yurtdışı Hizmetler Daire Başkanlığı – Sıhhiye/ANKARA gibi. Açık adresinizi, telefon ve e-posta bilgilerinizi de eksiksiz yazdıktan sonra adınızı ve soyadınızı yazarak imzalayın.

SGK emeklilik başvuru formu yurtdışı doldurulmuş örnek

Yurtdışı emeklilik başvuru formunu çok fazla ayrıntılı olarak doldurmanıza gerek yok. Aşağıda formu örnek olarak doldurdum. Tabi seçeneklerin bazıları sizin için farklı olabilir. Bu yüzden işaretleme yaparken dikkatli olmanızı öneririm.

Yurtdışı borçlanma dilekçesi örneği

Yurtdışı hizmet borçlanma talep dilekçesinin doldurulmuş örnek hali aşağıdaki gibidir.

yurtdışı borçlanma talep dilekçesi örneği

Yurtdışı borçlanma taahhütname formu

Borçlanma için tek başına dilekçe yeterli değildir. Ayrıca aşağıda örneği verilen yurtdışı borçlanma taahhütname formunu da vermeniz gerekmektedir. Formu pdf olarak buradan indirebilirsiniz.

3201 sayılı kanuna göre aylık talebinde bulunanlara mahsus beyan ve taahhüt belgesi formu

Yurtdışı borçlanma başvurunuz ile birlikte vermeniz gereken bir diğer form ise beyan ve taahhüt belgesidir. Malumunuz yurt dışı emeklilik hakkından yararlanarak emekli olmanız halinde bulunduğunuz ülkede resmi olarak çalışma hakkınız bulunmuyor. Bu formla çalışmadığınızı, çalışmanız halinde aylıklarınızın geri isteneceği konusunda bilgi sahibi olduğunuzu v.s. beyan etmiş oluyorsunuz. 3201 sayılı kanuna göre aylık talebinde bulunanlara mahsus beyan ve taahhüt belgesi formunun örneği aşağıdaki gibidir. Nasıl doldurulacağı konusunda formunda sonunda bilgi verilmiştir.

  • Ad ve soyadınız: Adınızı ve soyadınızı yazınız.
  • T.C numaranız: 11 haneli T.C. numaranızı yazınız.
  • Varsa Türkiye’deki Sigorta/Emekli/Bağ-Kur Sicil numaralarınız: Türkiye’de hangi kapsamlarda çalışma varsa sicil numaralarınızı belirtin.
  • Türkiye’den aylık/gelir alıyorsanız tahsis numaranız: Türkiye’den emekli maaşı alıyorsanız emeklilik tahsis numaranızı yazın. Bilmiyorsanız e devletten ya da herhangi bir SGK’dan öğrenebilirsiniz.
  • Yurtdışında bulunduğunuz ülke ve  sicil/tahsis/kasa numaranız: Buraya yurtdışındaki sicil numaranızı belirtin.
  • Halen Türkiye’de ikamet ediyorsanız yurda giriş tarihiniz: Pasaportunuzdan ya da pasaportta yoksa emniyetten öğrenebilirsiniz.
  • Halen yurtdışında ikamet ediyorsanız bulunduğunuz ülke: İkamet ettiğiniz ülkeyi belirtin.
  • Adınızı ve soyadınızı yazarak imzalayın. Hepsi bu kadar.

Yurtdışı sicil/tahsis/kasa no nedir?

Borçlanma yapacağınız ülkede bağlı bulunduğunuz emeklilik kasanıza ilişkin sigorta numaranızdır. Bu numara size verilen kart üzerinde yazar. Eğer kart yoksa ya da numarayı bilmiyorsanız emeklilik kasanıza sorabilirsiniz.

Yurtdışı borçlanma emeklilik dilekçesi doldurulmuş örneği

Yurtdışı borçlanma başvuru formu ile taahhüt belgesi yalnızca borçlanma işlemlerinizin yapılması içindir. Bu işlemleri yaptıktan sonra emekli maaşınızın bağlanması için emeklilik dilekçesi ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Aşağıda emeklilik diğer adı ile tahsis talep dilekçesi doldurulmuş örneğine göz atabilirsiniz. 

Tahsis ve talep formu doldurulmuş örneği

SGK emeklilik başvurusu dilekçesi diğer adı ile Gelir, Aylık, Ödenek Talep belgesinin doldurulmuş bir örneği aşağıdaki gibidir;

gelir aylık talep belgesi örnek

SGK emeklilik başvuru formu yurtdışı pdf

SGK yurtdışı borçlanma sorgulaması nasıl yapılır? 

Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapmış olduğunuz borçlanma başvurusunun ne durumda olduğu, yapılan işlemleri sadece evrak takip sisteminden takip edebilirsiniz. Evrak takibinden sorgulama yapmak için hemen SGK evrak takip sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Bunun haricinde sorgulama yapabileceğiniz bir uygulama bulunmuyor.

Yurtdışı Hizmet borçlanma Talep dilekçesi nereye verilir?

Borçlanma talep dilekçesini Türkiye’de ikametiniz varsa ikametinizin olduğu il SGK Müdürlüğüne, ikamet yoksa Ankara’ya Sosyal Güvenlik Kurumu-Yurtdışı İşlemleri Daire Başkanlığı’na verebilirsiniz.

Yurtdışı ev hanımlığı borçlanması nasıl yapılır ?

Yurtdışında Türkiye ile sosyal güvenlik sözleşmesi imzalamış ülkelerden birisinde geçen resmi ikamet süreleriniz Türkiye’de borçlanarak emeklilik için gerekli diğer şartları da sağlamanız halinde emekli olabilirsiniz. Başvuru için formlar, gerekli evraklar ve belgeler yazımızda paylaşılmıştır.

Yurtdışı borçlanma başvurusu nasıl yapılır?

Borçlanma başvurusu talep dilekçesi ve taahhütname formu ve diğer gerekli evraklar ile birlikte ile elden, posta ya da kargo yolu ile bağlı olunan Sosyal Güvenlik Merkezi’ne yapılır.

Yurtdışı borçlanması SSK başlangıcı sayılır mı?

Sosyal Güvenlik sözleşmesi imzalanmış ülkelerde çalışanların ilk sigorta giriş tarihleri Türkiye’de ilk sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilir.

Her iki ülkeden emekli aylığı alınabilir mi?

Türkiye ile uzun vade sözleşmesi imzalanan ülkelerden aynı anda emekli maaşı alınabilir. Ancak bunun için bazı şartların sağlanması gerekir.

Kimler yurt dışı borçlanma yapabilir?

18 yaşından sonra olması kaydı ile Türkiye ile uzun vade emeklilik sözleşmesi imzalan ülkelerde çalışması olanlar ile 1 yıla kadar işsizlik ödeneği alınan süreler ve ilave olarak ev hanımları için resmi ikamet süreleri borçlanma kapsamındadır.

Yurt dışı hizmet borçlanması yapılması durumunda aylığın bağlanması için aşağıdaki şartlardan hangisi aranmaz?

Bazı sınavlarda bu soru sıklıkla sorulmaktadır. Aylık bağlanabilmesi için kesin dönüş yapılmış olması, uzun vade sigorta kolları kapsamında çalışma olmaması gerekmektedir.

Yurtdışı Borçlanması SSK mı Bağ-Kur mu?

2019 yılında yapılan son düzenleme ile artık son çalışmaya bakılmadan yurtdışı borçlanmaları sadece bağkur kapsamında yapılabilmektedir.

Yurtdışı borçlanması hangi statüde sayılır?

Borçlanma başvurusunu 2019/Ağustos ayından önce yapan ve ödeyenlere hizmet son çalışmanın olduğu sigorta kolundan verilmiştir. Bu tarihten sonraki borçlanmalar son çalışmaya bakılmaksızın 4/b diğer adı ile bağkur kapsamında sayılmaktadır.

Yurt dışında çalışıp sigortayı Türkiyeye taşınabilir mi?

Yurtdışındaki primlerin transferi belirli şartların sağlanması halinde sadece Almanya ve İsviçre çalışmaları için geçerlidir. Diğer ülkeler için prim transferi seçeneği bulunmamaktadır.

Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

252 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Hakan Tutak
Hakan Tutak
24 gün önce

Selam Ömer bey,
1974 doğumluyum 1991-1992yıllarında Türkiye’de sigorta girişim var 1993de Almanya’ya geldim 2002yılında günlük 3,5dolar borclanarak bir miktar dolar yatırarak bu haktan yararlanmak için girişim var şimdi yaşım 50 oldu kalan borcumu yatırısam galiba emekli olma durumum olacak ama Almanya’da iş yerim var ama Almanya emeklilik kasasına isteğe bağlı emeklilik pirimi ödemiyorum bu durumda Türkiye’de emekli olabirmiyim Almanya’daki işyerimi kapatmadan?
Teşekkür ederim

atila
atila
1 yıl önce

01.01.1992 türkiye sigorta baslangicim,650 gün ssk ..1998 den beri almanyada calisiyorum.türkiyede ssk calistigim süreden itibarenmi dolduracagiz tarihi,ve söyledigimize göre 2000 yilina kadar yüksek ödersek fazlami maas aliriz,daha sonraki yillari asgariden yatirsam diye düsündüm,askerlik sigortadan sonra yaptim ödemede aynimi oluyor yoksa askerlik dahami düsük oluyor,18 ay askerlik,..dogum tarihim 06.08.1969

atila
atila
1 yıl önce
Reply to  atila

tapikteyim ama cevap vermiyorsunuz ömer bey

Kenan Acikel
Kenan Acikel
1 yıl önce

Merhaba Ömer bey;
Esim 1994 ssk giris var 280 gün daha sonra yurtdisi borclanma yaparak Bagkurdan 5400 güne tamamladik (eyt den önce) Simdi bagkura gectigi icin emekli olabilmesi icin 7200 gün gerekiyormus , kalan günleride yurtdisi borclanma yaparak emekli olabilirmi? Ev hanimi olarak

Bekir aciksoz
Bekir aciksoz
1 yıl önce

Merhaba
1-1-1967 dogumluyum
1-11-1987 ssk girisim var 120 gun
1-1-1990 dan beri hollandada oturuyor ve calisiyorum
60 yasindan sonra emekli olmak istiyorum
Benim icin en uygun yurtdisi borclanmasi nasil olmalidir
Simdiden tesekkur ederim

Mus. Denk
Mus. Denk
1 yıl önce

Anladigim kadariyla borclanma icin yurda kesin donus yapmak gerekmiyor. Peki maas baglandiktan sonra maasi almak icin Turkiye’ye dosnmus olmak gerekiyormu?

Mus. Denk
Mus. Denk
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Cok tesekurler Omer bey. Enteresan bir gerekce cunku yurt icindekiler emekli olup calismaya devam edebiliyorlar. Ayrica yurt disindaki birinin calisip calismadigini devlet nasil takip ederki?

Fa
Fa
1 yıl önce

Selam,
Ben 1979 almanyada doğdum ve almanyada çalıştım, almanyada sigorta girişim Ağustos 1999. Çifte vatandaşıyım, alman ve türk vatandaşıyım. 12/2021’de Türkiyeye kesin dönüş yaptım. Benim ozamana kadar Türkiyede sigorta girişim yoktu. 05.2022 de ilk kez Türkiyede çalışmaya başladım ve hala aynı işte çalışıyorum (e-devlete göre şu an 422 sigorta günüm var).
Yurtdışı borçlanma yapabiliyormuyum? nerden ve nezaman emekli olabilirim. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla

N
N
1 yıl önce

Merhaba,

Ben 199-2001 yılları arasında İngilteredeydim ve borçlanma yapabilmek için ikamet belgesi aldım.

Emeklilik için hala 800 gün eksiğim olduğundan aynı zamanda isteğe bağlı bağkur ödemesi başlattım.

Bugüne kadar ödenmiş SGK primlerim asgariden yatırıldığı için emekli olduğumda en düşük emekli maaşı alacağım söylendi.

Bu nedenle yurtdışı borçlanmada da asgariyi seçtim.

Borçlanma başvurusu için SGK ya gittiğimde “yurtdışında bulunduğum sürenin tamamı kutucuğunu” işaretlettirdiler. Hala eksik günlerim olduğu için bunu seçmemin uygun olduğunu söylediler. Başvurum sonuçlandı, ödeme için SGK dan belgemi aldım. Henüz ödeme yapmadım.

Ancak sizin yazınızı okuduğumda acaba yurtdışında bulunduğum tarihleri belirtmiş olmak yerine sürenin tamamını işaretlemiş olmam benim tablomda için olumsuz bir sonuç yaratır mı?

Boçlanmayı iptal ettirip yeniden başvuru yapmam gerekir mi?

Teşekkür ediyorum şimdiden.

Ertan
Ertan
1 yıl önce

Ömer Bey merhaba,

1998 yılında Emekli Sandığı başlangıcım bulunmakta ve 5380 gün prim ödemem var. Ayrıca, SSK üzerinden sigortam devam etti ve 913 gün de burdan primim ödendi. Toplamda Türkiyede 6293 gün prim ödemem bulunmakta. Müteakiben ABD ye taşındım ve burada da 6 yıllık calışma kaydım var. Size üç sorum olacak;

1) 1260 günü geçmeyecek şekilde yurtdışı borçlanma yaparak SSK (4A) üzerinden emekli olabilir miyim? Öğrendiğim üzere SSK’dan emekli olmak için son 3.5 yılın bu kurum üzerinden sigortalı olmak şartı bulunmakta.
2) Şu amerikada çalışıyorum, bu durum emekli olmama mani olur mu?
3) E-devlet üzerinde SSK (4A) için EMEKLİLİK ŞARTLARI (5900 GÜN/25 YIL) olarak görünmekte. Prim günü şartını halihazırda sağlıyorum, 25 sene bekleme süresi tamamlanınca yurtdışı borçlanmaya ihtiyaç duymadan da SSK’dan emekli olabilir miyim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ertan
Ertan
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Ömer Bey. Yurtdışında yaşayanların Türkiye’den emekli olması ve yurtdışında çalışmaya devam edebilmeleri için nasıl bir düzenleme yapılıyor, süreç hakkında bilginiz varsa paylaşabilirseniz memnun olurum. Şu anki mevzuat emekli olunduğu halde yurtdışında çalışmaya müsaade etmiyor mu?

Ender
Ender
1 yıl önce

Merhaba, ben 2012 Eylül’de Türkiye’ye kesin dönüş taptım. O tarihten beridir de çalışıyorum. Toplam 11 yıl. Daha önce 20 yıl Avustralya’da yaşadım. Yaşım 43. Avustralya işe başlama tarihim Temmuz 1997. Orada 4 yıl çalışmadım. Size sorum şu olacak: EYT kapsamına girer miyim? Girersem kaç gün üzerinden hesaplanır?

Fa
Fa
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

yurtdışı borçlanma yapması gerekmiyor mu bu durumda Ender Beyin?

Adsiz
Adsiz
1 yıl önce

Merhaba Ömer Bey,

10/1987 Almanya Sigorta baslangicim var (Türkiye Baslangici da sayiliyor)
12/1999 kadar SSK 4a dan Borclandim (yaklasik 4400 Gün)
01/2018 TR de 4a dan 3 Günlük Fiili calismam var.

Soru:
Eksik olan 975 Günümü eski Basvuru Formlarini kullanarak Borclanma sürelerimi secebilirmiyim? Öyle göndersem SGK dan Ret cevabi gelirmi?
08/2019 dan sonraki Basvuru Formlarinda öyle bir secenek yok.

Örnek: 01/2000 – 10/2002 arasini Borclanmak istiyorsam

Cevabiniz icin Tesekkürler

Cihat Baris
Cihat Baris
1 yıl önce

1986 SSK girisim var
1990 dan beri yurtdisinda calisiyorum yaşım 53
Türkiyede 490 gün ssk ödemem yapilmis
Hangi statüden ve nekadar ödeme yapmam lazım
Tsk

Ayse Gül
Ayse Gül
1 yıl önce

Merhabalar,
E-Devlet yurtdışı borçlanma başvurusu yaptım ve ekranda bana bu bilgileri veriyor: “Kurumun elektronik veri tabanında aylık bağlanması için yeterli gün sayınız bulunmadığından, e-devlet üzerinden aylık bağlama talebinde bulunamazsınız.” Ayrica 4A Emeklilik Kaydı tikladim ve ekranda bana bu bilgileri veriyor: “Sisteme kayıtlı 4A Emeklilik bilginiz bulunmuyor.”
Simdik “YURT DIŞI SÜRELERİ BORÇLANMA TALEP DİLEKÇESİ” doldurmak istiyorum, fakat biraz zorluk cekiyorum.
Ben bayan 75 doğumluyum, bekar, Almanya’da 2001 senesinden beri serbest çalışıyorum ve Almanya’da 1990 – 2000 e kadar sigortalı çalıştım. 2033 yılında, yani 58 yaşında olduğumda Türkiye’ye kesin dönüş yapacağım. Kendime oradan daire alicam, yani gider olarak ev kirasi ödemek durumunda olmayacam. Türk vatandaşlığım var, fakat hiçbir zaman Türkiye’de çalışmadım ve Türkiye’de adresim yok.
Sorular:
a) Nasıl başvuru yapabilirim? Sayet “YURT DIŞI SÜRELERİ BORÇLANMA TALEP DİLEKÇESİ” doldurmak zorundaysam, 4. Borçlanmak İstediğiniz Yurt Dışındaki Sürenin Niteliği
Cevap olarak ikisinidemi caprazliyorum?
5. Borçlanma Miktarının Hesabında Seçtiğiniz Bir Günlük Prime Esas Kazanç, Burada cevap olarak ne vermeliyim?
6. İsviçre’deki Primleri Türkiye’ye Transfer Edilenlerin İsviçre’deki Sürelerini Borçlanmaları Halinde Borç Miktarını Ödeme Şekli
Bunu pek anlamis degilim, Isvicre ile hicbir alakam yok, bos birakabilirmiyim?
7. Borçlanmak İstediğiniz Süre*
Bana uygun nedir sizce?
8. Türkiye’den Sözleşmeye Göre Kısmi Aylık Alıyorsanız Kurumu ve Tahsis/Emekli Numaranız
Emekli maas almiyorum yazabilirmiyim?
9. Türkiye’den Sözleşmeye Göre Kısmi Aylık Alıyorsanız Borçlanmak İstediğiniz Süre*
Burada ne cevaplayabilirim?

b) Şayet şahsen başvuru yapmam gerekiyorsa hangi belgeler gerekiyor? Almanya Sosyal Sigorta kurumundan bana her yıl hesap bilgileri geliyor. Bundan hariç bir belge daha var:. Ltd. Şirket sahibi olduğum için bilanço kendim yapıyorum. Elimde bilanço var ve vergi dairesinden Vergi Beyanı var. Bunlardan hariç hiçbir belgem yok. Türkiye’ye 2033 yılında kesin dönüş sebebim Almanya’da özel hastalık sigortası her yıl yükseldiği için, ödememek durumunda kalmam. Örnek: Şu an hesaplamaya göre 230 € Almanya’dan emeklilik maaşı alıcam, fakat hastalık sigortam emeklilik yaşımda 780 € tutacak. c) Türkiye’ye kesin dönüş yapmam için aylık maaş sınırı varmı? Bu arada annem Türkiye’den SSK emekli, sanırım onun maaşınıda bir payını alabiliyorum.
Teşekkürler

Dogan
Dogan
1 yıl önce
Reply to  Ayse Gül

Ayse GÜL , Hanim size ücret karsiligi olmadan sorulariniza yardimci olmak isterim.

Orhan
Orhan
1 yıl önce

Merhaba, Ömer bey,
sgk girisim 01.09.1998, 2350 prim günüm var, 3550 gün daha doldurmam lazım. 7 yildır yurtdısındayim, 1750 gün yurtdışı borçlanması yaparsam, kalan 1800 günü temelli dönüş yaptığımda sgk olarak çalışıp doldursam olur mu ? Sgk dan emekli olur muyum ?Yurtdışı borçlanma için öneriniz nedir? Yorumların hepsine cevap vermişsiniz. Şimdiden teşekkür ediyorum. Iyi çalışmalar. Orhan Akdag

Faik Can
Faik Can
1 yıl önce

Merhaba Ömer bey,
ben 63 yaşındayım. 01.11.1978 de SSK ya 24 gün prim ödedim.
1980 den itibaren Almanya da çalışıyorum. SSK dan 3600 günden emekli olabilirmiyim. Emeğiniz ve ilginiz için çok tesekkürler ederim. Sayğılar

Faik can
Faik can
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Ömer bey, kismi emeklilik ne demek? Yani tam emeklilik olmuyormu?

Veli ESER
Veli ESER
1 yıl önce

Eşim 1975 doğumlu 01/09/1992-05/05/1995 ve 05/08/01-12/12/1996 ve 01/07/1999- 07/01/2000 arasında almanyada çalıştı çifte vatandaş türkiyede yaşıyor ve türkiyede hiç çalışmadı şimdi borçlanarak emekli olabilir mi

Tahir Ergun
Tahir Ergun
1 yıl önce

Merhaba Ömer Bey, Almanya’da yasiyorum ve Türkiye’de SGK Emeklilik hakkimi kazandim. Basvuru esnasinda Almanya’da herhangi bir yerde calismadigimi gösteren “Hizmet Belgesi” istediler. Bu belgeyi nereden temin edebilirim acaba?
Tesekkür ederim

Shencan
Shencan
1 yıl önce

Merhaba, Omer Bey

SSK giris tarihim: 09 Temmuz 1997

Turkiye de calisarak odenmis prim sayim: 5416

Eksik 559 gunum var 5900 gunu tamamlamak icin.

EYT den yararlanmak istiyorum . Fakat 2020 yilindan beri Ingiltere de yasamaktayim ve burada calisiyorum.

Size sorum bu eksik gunlerimi yurtdisi borclanma kapsamindan mi yoksa direk BAG KUR borclanmasindan mi yapayim??

Sizce emekli maansi olumlu etkileyen taraf hangisi olur?

Gökhan
Gökhan
1 yıl önce

Ömer Bey merhabalar,
Sigorta başlangıcım 16.12.1997
2000 öncesi :64 gün
2000-2008 arası : 361 gün
2009-2023 arası: 4676 gün
Toplamda 5101 günüm var. 5900 güne tabi olduğumdan Almanya’da üniversite okurken çalıştığım süreleri borçlanmak istiyorum.
Almanya’da 05.07.1999-28.07.1999 arası :23 gün
01.12.1999-31.12.1999 arası: 30 gün
01.01.2000-31.10.2006 arası : 1873 gün çalışma sürem var.
Hangi yurtdışı sürelerimi borçlanmam aylığımı arttırır?
Asgari prim borçlanma ile aylığım düşer mi?
Asgari prim borçlanmasının 3 katı prim ödesem aylığıma nasıl yansır?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Gökhan
Gökhan
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Öncelikle hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Asgari günlük prim ile borçlanırsam aylığım düşer mi? Yoksa şu anki maaşımı baz alarak primi belirleyip borçlanmam durumunda aylığım artar mı ?

Şu an 1 yıldır yeni bir işte çalışıyorum. Daha öncesinde 1 yıl ara vermiştim. 2 yıl beklememi mi yoksa borçlanıp emekli olmamı mı tavsiye edersiniz?

Hg
Hg
1 yıl önce

Merhaba Benim sorum gelir aylık ödenek belgesinde yurtdışı hizmet süresi ödediğim gün sayısını yani borçlandığım gün sayısınımı yazacağım yada boşmu bırakacağım. 3201 yoklama belgesi yurtdışında kalırsam yılda bir yada iki defa mı dolduracağım. Saygılarımla Teşekkür ederim

emine
emine
1 yıl önce

Merhaba Ömer bey,
ben 1979 dogumluyum.Türkiye de 1997 ssk girisim var.Almanya da yasiyorum .Burada da 2006- 2014 arasi calistim. Sonrasinda 8 yil (2014-2022) Annelik izni ( 3 cocuk ) kullandim. Aralik 2022 den itibaren gene calismaktayim. Ben 3507 gün yurtdisi borclanma yoluyla ödedim (2018 son ödeme tarihi).e devlete göre 5900 prim gün sayisina ulasmam icin 2393 kalan prim sayisini ödemem gerekiyor diye anladim ben.
1)Dogru mu anladim? Evet se bu sekilde yeniden yurtdisi borclanma basvurusuyla kalani tamamlayabilir miyim?
2 )Mümkünse kac yasinda emekli olabilirim?
3) Ne kadar maas alabilirim?

Bilgileriniz icin tesekkür ederim.

Müjgan özgün
Müjgan özgün
1 yıl önce

Merhaba Ömer bey ,
Kızım hazıran 1980 doğumlu ve Türkiye’de sigorta başlangıcı Nisan 1998 ..toplam 430 günü var. 2000 yılında yurtdışına gıttı ve halen orada Avustralya (sosyal güvenlik anlaşması yok )
Daha sonra 2 doğum için 1359 gün doğum borçlanması yaptı.. şuan halen yurtdışında ve çalışmıyor .. toplamda mevcut günlerinin üzerine kaç gün için prim borçlanması gerekiyor ?

Ayrıca Türkiye’ye zaman zaman tatile geldi bunlar borçlanma sürecinden düşermi ?
Bu durumda eyt kapsamında emekli ne zaman olabilir ?
Şimdiden vereceğiniz değerli bilgileriniz için teşekkür ederim ..

Hg
Hg
1 yıl önce

Merhaba Ömer bey, ben EYT’ den emeklilik hak kazandım. Hala yurtdışında Amerika’da yaşıyorum.Adres olarak nereye yazmalıyım ve banka başvurusu için Türkiye’deki adresim olması gerekmiyormu. Teşekkürler.

Hg
Hg
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Merhaba Ömer bey Ben yurtdışı yaşıyorum, gelir aylık belgesini Türkideki ikinci adres mi yazabilirmiyim ,3201 taahhüt belgesine Amerika adresi çünkü yurdişina bank Card yollanırmı bilemiyorum . Teşekkür ederim.

Ali
Ali
1 yıl önce

iyi günler
Doğum tarihi 21.09.76
SSK başlangiç 30.12.2006 SSK çikiş 30.11.2019 ssk pirimi gün 2991
Yurdişi borçlanma yapabileceğim tarih 21.02.1997 / 20-12-2006 arasi
Yurtdisi borclanma yapacagim ulke Rusya
SSK’dan emekli olabilirmiyim kaç gün prim ödemem gerekiyor?

Not : 1997 – 2006 yillari arasi borclanirsam sigorta baslangicimi gecmis tarihe alabilirmiyim, odedigim prim bagkurmu sayilacak yoksa SSK’mi?

Ali
Ali
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Omer bey, bir sorum daha var cevaplarsaniz sevinirim
Dogum tarihi : 1971
sigotra baslangici : 1989
toplam prim gun sayisi : 3885
eksik 1565 gunu 2000 – 2005 yillari arasi yurtdisi borclanmasi yapip 2023 yilinda odersek, 5450 gun ile SSK’dan emekli olabilirmiyiz?

Ali
Ali
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Askerlik borçlanması yapmıştım zaten, öyle bir imkanda kalmadı.

Teşekkür ederim

Murat
Murat
1 yıl önce

Çok teşekkür ederim size çok iyi Bilgi verip bizlere yardımcı oluyorsunuz.benim Ssk dan 1200 gün eksiğim var.bunu yurtdışı borçlanması yapsam SGK dan mi sayılır yoksa bağkur 4b den sayılır?
Sağolasın

ersin sengul
ersin sengul
1 yıl önce

Merhaba,Erkek oldugumu belirtmek isterim.SGK’nin Sosyal Güvenlik Sözleşme imzalanmamis Ulkeler arasinda bulunan Tayland da calisiyorum.Eksik kalan 216 gunluk prim borcumu yurtdisi borclanmasi yaparak tamamlayip emekli olmak istiyorum.
Elcilikden hizmet belgesini alip yurtdisi borclanma talep dilekcesini sgk il mudurlugune vermem yeterli midir?Baska ilgili evrak isteniyor mu?

Bu islemi danismanlik sirketi araciligi ile yapmali miyim?
Hizmet belgesinin orjinal olaninimi sgk mudurlugune vermeliyiz.

Okan
Okan
1 yıl önce

Merhabalar Ömer Bey,

01.10.1995 sigorta girişliyim, 1999 öncesi 81 gün prim yatırılmış. 1999-2009 tarihlerinde ABD’de çalıştım ve 2017 yılında iş yerinden aldığım yazılar ile NY başkonsolosluğundan apostilli çalışma tarihlerimin yer aldığı bir belge aldım.

Halihazırda çalışıyorum ve şu an 5000 prim gün tamamladım. EYT’den faydalanmak adına yukarda bahsettiğim belge ile SGK il müdürlüğüne başvurup ABD’de çalıştığım süreden 750 gün borçlanabilir miyim? Borçlanabilirsem asgari düzeyden prim borçlanmak emekli aylığının azaltır mı? 750 prim gün borçlanmak mı yoksa 750 gün daha çalışmak mı avantajlı olur?

Teşekkür ederim, saygılarımla,

Hatice haydaroğlu
Hatice haydaroğlu
1 yıl önce

Merhabalar 20
10.1997 sigorta başlangıcım 2008/2018 yıllarında bulgaristanda çalıştım 2019tekrar türkiyede başladım ve devam ediyorum 1980doğumluyum yurtdışı borçlanması yapmak istiyorum bulgaristandan belge istenirmi acaba ve hepsinin almam gerekir yoksa bana gereken 900 günü alabilirmiyim

Adem
Adem
1 yıl önce

Ömer bey merhaba,

3600 gün 55 yaş üzerinden kısmi emeklilik hayal oldu sanırım.
Siz ne düşünüyorsunuz, 55 yaşa düşürülme ihtimali varmı?

Ahmet S
Ahmet S
1 yıl önce

Slmlar Omer bey,

esim Derya Turkiye’de 1994 yilinda ise giris yapmisti (SSK) &
yil 2000 de Avustralya’ya goc ettik.
Burdan yurt disi borclanma yapildi ve ayrica 2 cocuk dogum borclanmasi sonucu nasil olduysa 33 gunu eksigi kaliyor, yani toplam 5717 gunu var (SSKdan).

Gelecek ay emekli yasina gelecek (28 Mar 1972 dogumlu) 51 yasinda 5750 gun.

Son 33 gunu burdan (Avustralya konsolosluktan) tekrar yurt disi borclanma yaparsak Bagkur da gozukecek diye biliyoruz, fakat
Emekli ye basvuru yapildiginda ssk dan emekli mi olur degilmi?
Yani 5750 gun toplam olarak gozukurmu biz bu borclanmayi odedikten sonra?Bu ikisini birlestirmeyle mi uygrasmasi gerekecek yoksa otomatik olarak son 1260 gunu ssk fazla diye emekliligi sskdan mi olur?

Ahmet S
Ahmet S
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Cok tesekkur ederim Omer bey.
Sorumun son kismi, bu 33 gunu borclandiktan sonra bagkur oldugu icin,
ama cogu ssk da calismisligi oldugu icin,
internette bir suru hizmet birleştirmesi konusunda yazilar var…
biz bununlami ugrasmamiz gerekirmi yoksa otomatik olarak emeklilige basvuru yapildiginda ssk dan mi olur.

Ahmet S
Ahmet S
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Cok sagolun; keske SGK ofisleri de sizin gibi ilgili olsaydi.
Size hayirli isler dilerim 🙂

Ñedret Gündogdu
Ñedret Gündogdu
1 yıl önce

31.01.1963 dogumluyum almanyada calismisligim var Türkiyede yok 18.09.1981 ve .21.12.1985 iki cocugum Almanya dogumlu bundan dolayi Almanyada 1981 de sigorta girisim var 1988 den beri de calismisligim var.Yani 2018 senesine kadarda calismisligim var.2018 senesinin 2ci ayindan beri malulen emekliyim.Türkiyeden emekli olmam icin 3600 günden yurtdisi borclanmasi yaparak emekli olabilirmiyim.Tsk ederim.

Sami CAN
Sami CAN
1 yıl önce

Ömer bey kolay gelsin,1997 yılında babam rahmetli olduktan sonra baba mesleği tarımla ilgilenirken üniversite eğitimimde devam etti, şuan tarım yapmıyorum, fakat tarımsal sulama birliğine 1997 den 2011 kadar toplamda 42000 tl gibi tarımsal su borcu ödemişim, bu ödeme makbuzlarıda hem kurumda hemde bende saklıdır, 2011 de tarım yapmayı bıraktım özel sektörde çalışmaktayım, sigorta girişim 2004 ve yaklaşık 5670 pirim toplamışım çalışma yılım 19 yıla yaklaşmıştır.
1997 dahil tarımsal sulama birliği makbuzları beni geriye dönük tarım bağkurlu olmama yetermi? sigorta girişimi 1997 yılına çekermi?
bu yıllarda tarım yaptığımı gösteren tek belge tarımsal sulama birliğine ödemiş olduğum bu makbuzlardır
Not; Bir umut diğer ticari tarım faturası, makbuz gibi benzer belgeleri araştırıyorum fakat şuana kadar bulamadım, bu yüzden tek çare size sormak istedim.
Saygılarımla

Hatice haydaroğlu
Hatice haydaroğlu
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Başvuru için il mi ilçeyemi başvuruda bulunmak gerekir acaba?

ibrahim
ibrahim
1 yıl önce

Merhaba, öncelikle verdiğiniz detaylı bilgiler ve yardımlar için teşekkür ediyorum. Benim eşim (Bayan) 1998 den beri SGK lı olarak Türkiyede çalışmaktaydı. Son 5,5 yıldır ise yurtdışında Irak’ta bulunuyor. Prim gün sayısı şu an 5908 gün. Acaba yurdışı borçlanması yapabilir mi? En yüksekten yaparsa emekli maaşı yükselir mi?
Şimdiden teşekkür ederim

ibrahim
ibrahim
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

5975 gün tamamlanmadığı için EYT kapsamında emekli olamıyor görünüyor benim anladığım kadarıyla. Ayrıca şu anda baktığımda maaşı çok düşük çıkıyor. Yaklaşık 5617 TL gibi. Bu durumda acaba ben bu dediğimiz şeyleri yaparsam ya da yapabilirsem, maaşımız yükselir mi?

ibrahim
ibrahim
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Teşekkür ederim.

Zafer Gõk
Zafer Gõk
1 yıl önce

iyi günler Ömerbey öncelikle teşekkürler.1970 doğumluyum Türkiyede 11/02/1987SGK girişim var .344gün….2004/2014arasıYurtdışı borçlanmasıyaptım
3400 günü ödedim.EYTbizikapsıyormu? Ne zaman emekli olurum? 55yaşmı yoksa
60mı 3600günden.

erol
erol
1 yıl önce

merhaba

ssk baslangicim 01.03.1991 ayrica 1993 te 19 ay askerlik yaptim

yeni eyt kanunnuyla 3600 gün den emekli olabilirmiyim ?

25 senedir almanyada yasiyorum

derya
derya
1 yıl önce

merhaba 01.07.1997 sigorta başlangıç tarihim .
4.9.1998 de ingiltereye gittim ve 10 ay orada kaldım
türkiyede tekrar çalışmaya nisan 2000 de çalışmaya başladım. toplam 6600 gün primim var .2009 sonrası primler asgari ücretten yatmiş bu needenle emekli maaşım çok yüksek değil. yurtdışında olduğum 10 aylık süreyi borçlanarak ödeme yapsam emekli maaşım artar mı ?

ılmıye
ılmıye
1 yıl önce

merhaba ben 2004senesınde evlılık yaptım yurtdısından borclanma yapa bılırmıyım

Yusuf
Yusuf
1 yıl önce

Merhaba
26/9/1996 yılında SSK 4a girişim var 63 günlük
05/061978 doğumluyum
2001 yılından beri belçıkada yaşıyorum
Bu eyt dedikleri benide kapsıyormu ?
Evetse kaç yaşıda emekli olabilir im?
Ne kadar para ödemek zorundayım
Rahatsız ettim için özür diliyorum
Hayırlı akşamlar
Yusuf sarı

Yusuf
Yusuf
1 yıl önce

Ömer bey saygilar bir sorum olacaktı ben 10.09.1976 doğumluyum sigorta başlangıcım 01.06.1994 prim günüm 886
1996 1998 arasında askerlik yaptım 2000 yolunda Almanya’ya gittim ve hala orada yaşıyorum 01.04.2000 yılından itibaren çalışıyorum benim kaç gün borçlanmam gerekiyor ve yurt dışı talep formunu nasıl doldurmalıyım lütfen ayrıntılı yardımcı olurmusunuz saygılar dilerim

Yusuf
Yusuf
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

3600 günden emekli olabilmem için hangi şartlar lazım

Hüseyin Cihan
Hüseyin Cihan
2 yıl önce

Slm

Sormak istediğim bir şey var.

Mavi kartına sahip olan ve Almanya’dan Malulen geçici emekli olan vatandaş ,T.C malulen emekli olabilirmi? Kaç günden ve kaç yıl çalışmış olması lazım.Ve % kaç engelli olması lazım.

Olmuyorsa ,hangi şartlarda olabilir ,eyt vesaire. . .

Teşekkürler

Bahtiyar
Bahtiyar
2 yıl önce

Tşkler hocam,Eğer EYT de yaş şartı aranmaz ise direkt emekli olabiliyor um, doğru mu anladım acaba.Slm

Bahtiyar
Bahtiyar
2 yıl önce

Merhaba Ömer bey,1993 4c li olarak işe başladım 2000 senesinden beri Avusturya da ikamet ediyorum.3023 gün hizmetim gözüküyor, SSK kapsamında emekli olma şansım var mı,yoksa sadece Bağkur mu , emeklilik öncesi Son üç seneyi Türkiye de siğortalı olarak çalışsam SSK kapsamına girer miyim,siz ne tavsiye edersiniz, Yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden tşk ederim

Nuray
Nuray
2 yıl önce

Merhaba
01/04/1997 yilinda ssk dan baslangicim var 1201 gun. su an Belcikada yasiyorum burada 02/2009 da sgortali ise basladim. 11 nr li kolondaki tarih araligina 3600 gunu doldurmak icin hangi tarihi yazmaliyim? Doldurma asamasinda aciklama yapmistiniz orasi kafami karistirdi. Hizmetlerin tamami kismini isaretlemeyin yazmissiniz. Vereceginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.

Cemil Zumrut
Cemil Zumrut
2 yıl önce

Omer bey merhaba,

Gerekli evraklari tamamlayarak 31/12 ye kadar yurtdisi hizmet borclanmasi ile ilgili dilekceyi verdigimizde cevap vermeleri 2-3 ay kadar suruyor bildigim kadariyla.
Bu durumda yurtdisi borclanmasini 2022 yili icin 98.07 TL uzerinden mi hesaplayacaklar yoksa 2023 yili icin belirlenecek tutar uzerinden mi hesaplanacak.

Saygilarimla
Cemil Zumrut

Doğangüneş
Doğangüneş
2 yıl önce

Merhaba,

ssk giriş tarihim: Mayıs 1999

Türkiyede calısarak ödenmiş prim sayım: 2344 gün

3600 için gerekli yurtdışı gün sayısı:1256 gün. (2015ten beri Almanyada yasıyorum)

Daha önce bana, bu şartlarda bağkur a düşmeden(1260 gün sınırı kuralı) SSK dan emekli olabileceğimi bildirmişti sosyal güvenlik kurumu çalısanları.

Eğer öyleyse niyetim yılbaşı öncesi 1256 günlük açığımı ödeyip 3600 günle emekli olmak.

Bu durum sizin aklınıza yatıyor mu?

Teşekkürler

Doğangüneş
Doğangüneş
2 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Hızlı cevap için Teşekkürler Ömer bey. İyi çalışmalar dilerim.

aybala
aybala
2 yıl önce

Merhaba;
1978 doğumlu kadınım.
01/04/1998 ssk girişim var.2010 yılına kadar Türkiye’de sigortalı çalıştım. toplam 2865 günüm var. 2010 ekim ayından beri KKTC Yaşıyor ve çalışıyorum.
2135 gün yurtdışı borçlanma yapıp (eğer eyt çıkarsa) 5000günden ssk emekliliğinden yararlanabiliyor muyum?

aybala
aybala
2 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkürler.
peki sizce yılbaşı öncesi zamlanmadan 3600 güne tamamlamak için 735 gün borçlanma talebinde bulunmalı mıyım?

aybala
aybala
2 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Teşekkürler Ömer bey.

aybala
aybala
1 yıl önce
Reply to  Ömer Meriç

Merhaba. Ömer bey.
anlaşılan eyt den yararlanma şansımız kalmadı.
merak ettiğim 735gün yurtdışı borçlanma yaparsam 3600günle emekli olabilir miyim? bunun için yaş 58 mi?
teşekkürler.
(1/4/98 girişliyim. 2865gün ssk pirimim var. 2010 dan beri kuzey kıbrısta yaşıyorum. 1978 doğumluyum)

Kent Onur Kiremit
Kent Onur Kiremit
2 yıl önce

Merhaba. Ben Yurtdisı borclanma talep dilekçesi bulamıyorum. SGK nin sayfasinda yok. Rica etsem mail adresime guncel yurtdışı borçlanma talep dilekçesi yollarmısınız.

esra
esra
2 yıl önce

Merhaba,
öncelikle bilgiler icin cok tesekkürler.
Size sorum 24.09.1978 dogum tarihim 01.03.1999 sgk girisim var emeklilik icin 5975 güne tabiyim Türkiye de toplam 4129 gün prim ödemem mevcut.
Bir cocugum var yurtdisinda calisiyorum cocugum dogmadan önce isten ayrildim 2,5 yil calismadim.720 gün annelik borclanmasi kalan 1126 günü yurtdisi borclanmasi yaparsam bagkur emeklisi mi olurum?Eger eyt kanunu cikarsa bu islemleri yaptirmak isterim.
Tesekkurler
iyi Calismalar

Alp
Alp
2 yıl önce

Merhabalar.
Benim sorum, emekli sandiginda 1992 – 2009 yillari arasinda, yipranma payi+ disardan istege bagli ( 2,2 yil) falan toplam 22,5 sene odemem var. 25 yila tamamlam icin 800 gun eksik. Ben bu eksik gunleri yurt disi borclanma ile tamamlayip emekli olmak istiyorum. Bu 800 gunu asgari ucret uzerinden mi yada 2 kati odesem ( ki fazlasina pek durumum yok ) emekli maasimda farkedilir bir fark olurmu , en iyi yol ne onerirsiniz ? Emekli sandigindan mi emekli olacagim ? Emekli sandiginda biriken parami alabilecek miyim? Tesekkurler

Ayse
Ayse
2 yıl önce

Selam Omer bey,
Yurtdisi borclanma talep dilekcesi EK-34,
borclanmak istediginiz sureleri artik yazamiyorsunuz. Sadece kac gun borclanmak istediginizi yazabiliyorsunuz.
2019 yilinda bu kaldirilmis. Dogru mu?
Selamlar

Adem
Adem
2 yıl önce

Ömer bey iyi günler,
Ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirirseniz çok sevinirim

Doğum tarihim : 03/03/1971
Sigorta başlangıç tarihi : 22.05.1989

sırasıyla
Turkiyede bordrolu prim gün sayısı : 546 gün (1989 – 1993 yılları arası)
Yurt dışı borçlanma ile ödediğim gün : 2190 gün (ödeme tarihi Ağustos 2014)
Turkiyede bordrolu prim gün sayısı : 319 gün (2015 – 2016 yılları)
Yurt dışı borçlanma ile ödediğim gün : 290 gün (ödeme tarihi ağustos 2019)
Askerlik borçlanması : 540 gün (1994 – 1995 yılları için, ödeme tarihi ağustos 2019)

E-devlet kaydında görünen miktarlar
4A tescil bilgilerine göre : 3595 gün
4B tescil bilgilerine göre : 290 gün
Toplam : 3558 gün

Cevabını merak ettiğim bir kaç sorum var
1- Ben yurt dışı borçlanmayı mart 2008 tarihinden, mart 2014 tarihine kadar yaptım
Toplam borclanma 2190 gün
Parayı SGK’ya ödediğim tarih Ağustos 2014
Burdaki 2190 günlük borçlanmam SSK’mı sayılıyor yoksa bağkurmu?

2- Ayni şekilde askerlik borçlanmasınıda 2019 yılında ödedim
Bu borçlanma SSK’mı yoksa bağkurmu sayılacak?

3- Prim gün sayısı yeterli olsa 5450 gün, 51 yaşımda emekli olacaktım
Ben 1996 yılından beri yutdışındayım, eksik günlerimi 1996 -2002 yılları arası için borçlanıp SGK’ya ödeme yapsam, SSK’dan emekli olabilirmiyim? Borçlanma dönemi 1996 – 2002 yılları için olsa bile bu günden sonra yatırılacak primler bağkurmu sayılacak?

Şimdiden teşekkür ederim

Adem
Adem
2 yıl önce
Reply to  Adem

Cevapladığınız için teşekkür ederim.

1 – EYT çıkmadığını düşünürsek kaç yaşımda emekli olabilirim?
2 – EYT çıkarsa 3600 günden emeklilik yaşı 55 olacak diyorlar, siz buna katılıyormusunuz?

252
0
Canlı Destek! Soru Sor!x
DMCA.com Protection Status